- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
20 επικά γλυκά που μπορείς να φας μόνο στην Νέα Υόρκη
Εσύ πόσα κιλά θα ήσουν αν έμενες στο Μεγάλο Μήλο;
New York, New York...ουρανοξύστες, άνθρωποι να τρέχουν προς όλες τις κατευθύνσεις, το άγαλμα της Ελευθερίας, η πόλη που δεν κοιμάται. Γιατί έχει βαρυστομαχιάσει. Συγκεντρώσαμε 20 από τα πιο υπερβολικά γλυκά που μπορείς να βρεις εκεί, εάν ποτέ αποφασίσεις να την επισκεφτείς.
- Σφηνάκι γάλατος και ποτήρι από μπισκότο- Dominique Ansel Bakery
Μπορεί να περιμένεις αρκετή ώρα μέχρι να πάρεις στα χέρια σου το μπισκοτένιο ποτήρι και να δεις κάποιον από τους υπαλλήλους να σου ρίχνει επιτόπου κρύο, φρέσκο γάλα αλλά τελικά δεν θα φας απλώς ένα γλυκό. Θα ζήσεις μία εμπειρία.
- Toύρτα από κρέπες - Lady M Confections
Κάθε μία λεπτή κρέπα έχει πάνω της κρέμα cannoli και ενωμένες σχηματίζουν ένα μαλακό άκρως απολαυστικό κέικ που μπορείς να παραγγείλεις σε γεύσεις όπως φράουλα, σοκολάτα ή και πράσινο τσάι. Ναι, πράσινο τσάι.
- Donut με ιβίσκο -Dough
"Ένα donut με γεύση λουλουδιού;!" θα πεις και θα έχεις και δίκαιο όμως θεωρείται ένα από τα καλύτερα της πόλης και συνδυάζει τέλεια την γλυκιά με την φρουτένια γεύση. Εκτός αυτού, αξίζει μία φωτογραφία στο instagram και τουλάχιστον τρία snaps μόνο για το φούξια χρώμα του.
- Μπισκότο με ζύμη μπισκότου - Schmackary’s
Εάν έχεις την άποψη πως η ζύμη ενός μπισκότου με κομματάκια σοκολάτας είναι ακόμα πιο νόστιμη από το ψημένο και έτοιμο μπισκότο (δηλαδή έχεις την σωστή άποψη), το μαγαζί Schmackary’s μάλλον θα μετατραπεί στον προσωπικό σου παράδεισο. Οι υπάλληλοι βάζουν άψητη ζύμη, χωρίς αβγά για να μην υπάρχει κίνδυνος σαλμονέλας, πάνω από το ήδη πεντανόστιμο cookie για έξτρα απόλαυση και θερμίδες, οι οποίες όμως δεν μετράν εφόσον περνάς καλά.
- Παγωτό σε rolls- 10Bellow
Eντάξει έχεις φάει παγωτό, σου το έχουν όμως ποτέ σερβίρει σε μικρούς κυλίνδρους; Η τεχνική σερβιρίσματος του 10Bellow είναι μοναδική και κατάφερε να ξεκινήσει νέο trend στον κόσμο των γλυκών ενώ θεωρείται εξαιρετικό και στην επιλογή της διακόσμησης καθώς μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε δεκάδες toppings, από φρέσκα φρούτα μέχρι μαρμελάδες, μπισκότα και marshmallows.
- Το απόλυτο milkshake -Black Tap
Ή αλλιώς το εξοργιστικό milkshake γιατί σου προκαλούν έναν κάποιο θυμό αυτές οι εικόνες. Το ζαχαροπλαστείο Black Tap ήταν από τα πρώτα που ξεκίνησαν το κίνημα των τεράστιων milkshakes με τα πάντα από μαλλί της γριάς, μπισκότα, donut, σοκολατάκια και έναν μικρό πλανήτη σαν διακόσμηση και μοιάζουν περισσότερο με μία φαντασίωση πεντάχρονου παρά με αληθινό γλυκό.
- Φωλιές με κρέμα - Bibble and Sip
Τραγανό περιτύλιγμα και μόλις το δαγκώσεις, πλούσια και ρευστή κρέμα σε εκλεπτυσμένες γεύσεις όπως macha και earl grey. Να κρατάς χαρτοπετσέτες γιατί θα λερωθείς σίγουρα.
- Παγωμένη λεμονόπιτα σε ξυλάκι - Steve’s Authentic Key Lime Pies.
Ή αλλιώς "swingles". O συγκεκριμένος φούρνος είναι ο πρώτος από μόλις δύο σε ολόκληρη την Νέα Υόρκη που χρησιμοποιεί φρέσκο χυμό lime για τις λεμονόπιτές του και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει περίτρανα.
- Παγωτό με cupcake - Sprinkles
Σε περίπτωση που δεν μπορείς να διαλέξεις ποιο από τα δύο αγαπημένα σου γλυκά θα ήθελες να καταβροχθίσεις, το Sprinkles σου λέει πως οι επιλογές είναι για τους νουμπάδες και μπορείς να τα έχεις όλα γιατί είναι 2017.
- Πίτα με s'mores - Dean and Deluca
Τίποτα δεν είναι πιο αμερικάνικο από μία σοκολατόπιτα με ένα τεράστιο ψημένο s'more στην κορυφή, αγαπημένο επιδόρπιο για την 4η Ιουλίου. Μετά από δυο-τρεις μπουκιές θα τραγουδάς τον Eθνικό Ύμνο και θα πετάς πυροτεχνήματα
.
- Mπισκότα με γέμιση brownie - Balaboosta's Bakery
Άλλος ένας συνδυασμός που σκοτώνει και προσφέρεται σε ντουζίνες από το Balaboosta's Bakery που συμβουλεύει να αφήσετε τα αμαρτωλά μπισκότα για ένα λεπτό περίπου στον φούρνο μικροκυμάτων πριν υποκύψετε για maximum απόλαυση.
- Πουτίγκα με ψωμί μπανάνας - Magnolia Bakery
To Μagnolia Bakery είναι ένα από τα πιο ξακουστά ζαχαροπλαστεία της Αμερικής, με απίστευτα νόστιμα cupcakes τα οποία δεν προλαβαίνεις να φας, απλώς τα εισπνέεις. Όταν ξεκίνησαν να σερβίρουν αυτήν την πρωτότυπη πουτίγκα με πλούσια γεύση μπανάνας, κατάφεραν να γίνουν ακόμα πιο διάσημοι και όπως φαίνεται υπήρχε λόγος.
- Παγωτό σε χωνάκι από βάφλα - Eggloo
Σίγουρα το έχεις δει άπειρες φορές στο instagram και αν είσαι έστω και λίγο γλυκατζής, σου έχει εξάψει την περιέργεια. Η ιδέα προέρχεται από το Hong Kong και έχει κάνει τεράστιο hit παγκοσμίως. Είναι βέβαια λίγο οξύμωρο πως το πουλάνε για χωνάκι και τελικά το τρως μέσα σε κυπελάκι και με κουτάλι. Xμμμμ.
- Σοκολατόπιτσα - Max Brenner
O Max Brenner αποφάσισε να προκαλέσει τον Θεό.
- Kαι μακαρόν και donut - Francois Payard
To Francois Payard ειδικεύεται στα γαλλικά γλυκά και έτσι βγάζει νόημα που επινόησε το συγκεκριμένο υβρίδιο, με το οποίο παντρεύει γαλλική και αμερικάνικη κουλτούρα. Λόγω της μεγάλης ζήτησης, κάθε πελάτης έχει δικαίωμα να παραγγείλει μέχρι δύο!
- Κομμάτι κορμού - Gombo’s Bakery
Οι Αμερικάνοι το ονομάζουν "swiss roll" και δεν περιμένουν μέχρι τα Χριστούγεννα για να το φάνε. Το Gombo's Bakery στο Brooklyn προσφέρει κορμούς σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων και toppings που φαίνονται πανέμορφα, πεντενόστιμα και θυμίζουν λίγο τούρτα γεννεθλίων.
- Rainbow bagels - The Bagel Store
Έγιναν viral το 2016 όταν το The Bagel Store τα πρωτοκυκλοφόρησε στο κοινό και από τότε όλος ο κόσμος έχει χάσει τα μυαλά του, σε σημείο που αρκετοί έχουν κλείσει εισιτήριο για Νέα Υόρκη μόνο και μόνο για να τα δοκιμάσουν. Τα bagels είναι από μόνα τους ένα κλασσικό νεοϋορκέζικο "γρήγορο" φαγητό που πρέπει να γευθείς, αλλά όταν έχουν τα χρώματα του ουράνιο τόξου και γέμιση από κρέμα τυριού και χρωματιστή τρούφα μετατρέπονται σχεδόν σε αξιοθέατο. Όντως μοιάζουν λίγο με πλαστελίνη δεν είσαι ο μόνος που το σκέφτηκε.
- Cheesecake - Junior's restaurant
Αν ταξίδεψες μέχρι την Νέα Υόρκη και δεν έφαγες τουλάχιστον ένα κομμάτι cheesecake, μετράει; Το Junior's είναι κατά κοινή ομολογία το καλύτερο μέρος για να βρεις το γλυκό -σήμα κατατεθέν της πόλης και συμφωνεί και o Obama. Ποιοι είμαστε εμείς για να φέρουμε αντίρρηση;
- To cronut - Dominique Ansel Bakery
Eμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε μπουγατσάν, εκεί έχουν cronut. Ζύμη κρουασάν δηλαδή αλλά σε σχήμα donut και με αντίστοιχη γέμιση. Οι ουρές στο Dominique Ansel Bakery είναι τεράστιες όπως προαναφέραμε αλλά η αναμονή αξίζει. Επιπλέον, κάθε μήνα συστήνουν και μία καινούρια γεύση που δεν θα υπάρχει τον επόμενο!
- Cupcakes με γέμιση - Molly's cupcakes
Aπίστευτες γεύσεις όπως crème brûlée, φυστικοβούτυρο με nutella ή ροδάκινο κάνουν το Molly's cupcakes αξεπέραστο προορισμό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.