- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πώς είναι ένα αυθεντικο κασιώτικο γλέντι;
Πήγαινε στις 13 Δεκεμβρίου στο Θαλασσινό και θα το ζήσεις από κοντά
Λυράρηδες, λαουτιέρηδες και ένας ταλαντούχος μαντιναδόρος, πολλά παραδοσιακά μεζεδάκια της Κάσου. Θα μπορούσε να είναι μια νησιώτικη βραδιά στην άκρη του Αιγαίου, στην πραγματικότητα όμως είναι ένα αυθεντικό κασιώτικο γλέντι σ’ ένα από τα αγαπημένα μας ψαροεστιατόρια.
Στις 13 Δεκεμβρίου στο Θαλασσινό, ο Νεκτάριος Σταματάκης θα μας ταξιδέψει τραγουδιστά ως την πατρίδα του, ενώ από δίπλα θα σιγοντάρουν παραδοσιακά κασιώτικα πιάτα, που το εστιατόριο μαγειρεύει αποκλειστικά για τη βραδιά. Θα δοκιμάσετε λοιπόν μεταξύ άλλων τα περίφημα κασιώτικα ντολμαδάκια-μινιατούρες, περιχυμένα με αιγοπρόβειο βούτυρο, ροΐκιο, το ντόπιο άγριο σταμναγκάθι που φτιάχνεται γιαχνί με κρεμμύδι, φρέσκια ντομάτα και πιπέρι, εκπληκτικές κασιώτικες «μακαρούνες», σερβιρισμένες με καβουρδισμένο κρεμμύδι και «σιτάκα», το τοπικό κρεμώδες τυρί που φτιάχνουν οι βοσκοί από γάλα αιγοπροβάτων, αλλά και το μοναδικό κασιώτικο κόκκινο πιλάφι βρασμένο με το ζωμό του κρέατος και πασπαλισμένο με κανέλα, μαζί με το κρέας του και πατάτες τηγανιτές. Απαραίτητη η κράτηση.
Ηρακλέους& Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές, 210 9404518
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.