331009-685472.jpg
Θεματα

Oι 8 μπιραρίες που θες να ξέρεις αν είσαι πραγματικός «μπιροπότης»

Το αγαπημένο σου ποτό είναι παντός καιρού

133065-302720.jpg
Μαρίνα Μπουκουμάνη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μπίρα,  αγαπημένη συνήθεια, κοινή σε πολλές χώρες του κόσμου, απόλυτα συνδεμένη με στιγμές χαλάρωσης. Ξανθιά ή μαύρη, ελληνική ή ξένη, όπως κι αν την προτιμάς, ανακάλυψε τα μυστικά της  στις αθηναϊκές μπιραρίες που αποθεώνουν τη μποέμ «βασίλισσα» της φυσαλίδας .

James Joyce

Στα στενά του Θησείου υπάρχει μια αυθεντική ιρλανδέζικη pub  που μπλέκει το παλιό με το καινούργιο και  με το που πατήσεις το πόδι σου  θα νιώσεις σαν να βρίσκεσαι σε μια μπιραρία στη χώρα των Κελτών. Το γνωστό στέκι του κέντρου έχει Ιρλανδό ιδιοκτήτη και  όνομα εμπνευσμένο από τον γνωστό συγγραφέα και ποιητή, διαθέτει πολλές ετικέτες με ιδιαίτερη αδυναμία στην Guinness. Ιδανική μέρα να την επισκεφτείς, όταν έχει κάποιο αγώνα ποδοσφαίρου ή ράγκμπι αφού συγκεντρώνονται φίλαθλοι από διαφορετικές χώρες (και πολλοί τουρίστες) για να υποστηρίξει ο καθένας την ομάδα του. Αρκετά συχνά γίνονται και live με μουσικούς από όλο τον κόσμο.

Άστιγγος 12, Θησείο, 2103235055

Barley Cargo

Με βιομηχανικό στιλ και ατμοσφαιρικό φωτισμό δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα ωραία dark μπαρ του Βερολίνου. Κάτσε στα βαρέλια μπίρας που έχουν μετατραπεί σε σκαμπό ή στα μοναστηριακού τύπου τραπέζια και πάρε τις δικές σου στιγμές απόλαυσης με ένα ποτήρι  που θα επιλέξεις από κατάλογο με πάνω από 150 είδη από Ελλάδα, Τσεχία, Ολλανδία και Βέλγιο. Οι ελληνικές, από την Σαντορίνη μέχρι την Κρήτη κι από την Εύβοια μέχρι την Κέρκυρα έχουν την τιμητική τους. Μαζί και πολλά  μεζεδάκια που απλά… σου ανοίγουν την όρεξη για ακόμη περισσότερες μπίρες.

Κολοκοτρώνη 6, Κέντρο, 2103230445

Επιτόκιο

Κοντά στο γήπεδο του Πανιωνίου και σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία της Νέας Σμύρνης, το θρυλικό ροκ μπαρ μετράει σχεδόν 30 χρόνια κι έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές Νεοσμυρνιωτών. Γι αυτό θα δεις νέες και παλιότερες γενιές να συνυπάρχουν αρμονικά, τους ενώνει η αγάπη για τη μουσική αλλά και την μπίρα. Ο χαμηλός φωτισμός  και  η μουσική με rock, blues, jazz και old school κομμάτια είναι το σωστό περιβάλλον για να πιεις όσες μπίρες ζητάει η δίψα σου, επιλέγοντας μέσα από την μεγάλη ποικιλία των βαρελιών.

Κ. Παλαιολόγου & Μ. Αλεξάνδρου 60, Νέα Σμύρνη, 2109350232

Le Roi

Πετρόκτιστη μονοκατοικία  με old school αυλή που έχει μετατραπεί σε μπιραρία σύμφωνα με τα αγγλικά πρότυπα. Η vintage διακόσμηση σε ταξιδεύει σε κάποια pub του Λονδίνου με τον κλασικό κόκκινο λονδρέζικο θάλαμο, το φλιπεράκι και το jukebox  που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα χαλαρή και κουλ. Η μουσική είναι αυστηρά ροκ και οι DJs επιλέγουν ωραίες μουσικές ανάμεσα από 9.000 δίσκους βινυλίου που διαθέτει το μαγαζί. Το ζεστό παρεΐστικο κλίμα σε συνδυασμό με την μπίρα που ρέει άφθονη δεν θα σου αφήσουν άλλη επιλογή από το να γίνει το νέο σου στέκι.

Αγίας Παρασκευής 126, Χαλάνδρι, 2106816184

Beerock

Ο παράδεισος της μπίρας  βρίσκεται στο κέντρο της Γλυφάδας και διαθέτει 8 βαρέλια και 50 διαφορετικές ετικέτες σε μπουκάλια. Από τις ελληνικές ξεχωρίζουν η Septem από την Χαλκίδα και η Voreia από τις Σέρρες. Εδώ την παράσταση κλέβουν τα  πρωτότυπα beertails( cocktails με βάση την μπίρα) που δύσκολα θα βρεις αλλού. Αν πας με μεγάλη παρέα ή απλά είσαι προετοιμασμένος να πιεις πάνω από μια μπίρα, πάρε τα 3lt ή τα 5lt και δε θα το μετανιώσεις. Κι επειδή η μπίρα γίνεται πιο απολαυστική μαζί με κάποιο μεζέ, μπορείς να συνοδεύσεις την αγαπημένη σου ετικέτα με κάποιο πιάτο ελληνικών αλλαντικών ή ένα από τα τεράστια burger.

Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδα, 2108983301

Arch beer house

Σε στιλ γερμανικού σαλέ, με ροκ μουσική και διακόσμηση από ξύλο και πέτρα, σε μεταφέρει σε άλλο αιώνα. Το παρεΐστικο περιβάλλον που καταφέρνει να συνδυάζει το παλιό και το καινούργιο, δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα για να ευχαριστηθείς  την μπίρα σου που μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα από 150 ετικέτες και 17 βαρέλια, συνοδεία χορταστικών ποικιλιών.                                                                      

Eθνικής Αντιστάσεως 91, Περιστέρι, 2105752992

O’Canto pub

Φρέσκο μαγαζί στον Άλιμο, πήρε τα ηνία από την γνωστή  μπιραρία Villa Marietta που ήταν εκεί για 7 χρόνια. Στην παλιά μονοκατοικία με την αυλή κυριαρχεί ατμόσφαιρα σπιτική και είναι πολύ πιθανό να την κάνεις δεύτερο σπίτι σου. Με επιρροές από την Ιρλανδία, θα βρεις κλασικές αλλά και πιο ιδιαίτερες μπίρες. Τα καλοκαιρινά βράδια, η απόλαυση στην αυλή δεν συγκρίνεται με τίποτα και δεν είναι λίγες οι φορές που γίνονται και live στον χώρο. Τα τεράστια χορταστικά burgers δίνουν ένα ακόμη πλεονέκτημα.

Aριστοτέλους 31, Άλιμος, 2109831712

Vale vale

Το όνομα  δεν είναι τυχαίο μιας και είναι ένα μαγαζί που αγαπάει την ποσότητα είτε στις μπίρες είτε στις ποικιλίες του. Το πάντα γεμάτο στέκι στα νότια προάστια διαθέτει ενημερωμένο κατάλογο με πάνω από 70 ετικέτες ελληνικής και ξένης μπίρας και 10 draft. Από lager και pils μέχρι μηλίτη και φρουτομπίρες χωρίς αλκοόλ. Πάρε την αγαπημένη σου μαζί με νόστιμους μπιρομεζέδες και απόλαυσέ την μαζί με κλασικά ροκ κομμάτια.

Αλεξουπόλεως 26 & Ηπείρου, 2109965903

Δειτε περισσοτερα