- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το λαιμό στη μέση, αφήνοντας 1-2 πόντους από το τελείωμα του κρέατος (σαν βιβλίο δηλαδή) και ξανά το ίδιο στα μισά που κόψαμε. Τρυπάμε με το μαχαίρι το κρέας σε διάφορα σημεία και τοποθετούμε σε κάθε τρύπα μία σκελίδα σκόρδο. Πλένουμε και βγάζουμε από το κοτσάνι όλα τα φύλλα του δενδρολίβανου. Τα ψιλοκόβουμε και κάνουμε ένα μίγμα με δενδρολίβανο, αλάτι χονδρό, πιπέρι χονδρό κομμένο φρέσκο και το μαραθόσπορο.
Αλείφουμε την επιφάνεια του κρέατος με βούτυρο και πασπαλίζουμε το μίγμα με το αλάτι πάνω από το κρέας από τη μεριά που κόψαμε. Μπερδεύουμε τους δύο λαιμούς μεταξύ τους δημιουργώντας ένα σφιχτό ρολό. Τυλίγουμε την porchetta σφιχτά με σχοινί μαγειρικής. Κόβουμε μια λαδόκολλα ώστε να σκεπάζει όλο το ρολό και την βρέχουμε καλά με νερό. Στραγγίζουμε και τυλίγουμε το κρέας.
Ψήνουμε στους 180ο C για 3-4 ώρες χωρίς να το ξετυλίξουμε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.