- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Brunch για χορτοφάγους;
Εδώ και καιρό οι Κυριακές στην πόλη έχουν νοστιμέψει πολύ. Σχεδόν σε κάθε εστιατόριο της Αθήνας η εβδομάδα κλείνει με φίλους, πολλή γεύση και cocktails. Ναι, φυσικά μιλάμε για το brunch, αυτή τη μόδα που ξεσήκωσε τους Αθηναίους από τα κρεβάτια κι έβαλε στην άκρη την κυριακάτικη μελαγχολία. Και είναι πολλά τα σημεία που μπορείς να απολαύσεις ένα brunch υπερπαραγωγή. Υπάρχει ένα μέρος όμως που τα συγκεντρώνει όλα κάτω από τη σκεπή του ή καλύτερα… μέσα στην αυλή του.
Στο The Clumsies έχουν στήσει ήδη από το φθινόπωρο το The Sunday Brunch Festival όπου κάθε Κυριακή (12.00 - 18.00) η κουζίνα παραχωρείται σε διαφορετικό σεφ για να ετοιμάσει τη δική του brunch εκδοχή.
Μέχρι τώρα έχουν μαγειρέψει πολλά γνωστά ονόματα όπως ο Χρόνης Δαμαλάς, ο Δημήτρης Κατριβέσης, ο Ανδρέας Λαγός, ο Μιχάλης Νουρλόγλου, ο Αλέξης Τσιοτίνης, η ομάδα της Cookoovaya κ.α. Αυτή την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου είναι η σειρά του Δημήτρη Δημητριάδη από το Artisanal να μας κάνει τα δικά του.
Κι αυτός αποφάσισε να κάνει το πρώτο vegetarian brunch menu της Αθήνας. Είσαι περίεργος; Ευθύς αμέσως αναφέρω: Ξινόχοντρος τραχανάς σε ζωμό λαχανικών, ζυμωτό ψωμί, ντομάτα, θυμάρι και φέτα Ελασσόνας για πρώτο πιάτο, αυγό στους 63°C (!) με σπαράγγια, κινόα, πούδρα ελιάς, φρέσκια σαλάτα, γραβιέρα Μεσσηνίας, τρούφα για δεύτερο, φρικασέ με άγρια χόρτα, king oyster μανιτάρι, «αυγολέμονο» και καρότο για τρίτο και κρέμα μαστίχας με κομπόστα βύσσινο, crumble λευκής σοκολάτας και σορμπέ βύσσινο για επιδόρπιο. Ο Δημήτρης Δημητριάδης μάλλον έχει κατά νου να αποδείξει ότι ένα χορτοφαγικό brunch μπορεί να είναι πολύ πιο νόστιμο από ότι θα περίμενε κανείς, οπότε σπεύσατε!
The Clumsies, Πραξιτέλους 30, 210 3232682
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.