Θεματα

Ένα Preludio σκέτη γλύκα

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 556
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319658-628773.jpg

Μια αλλιώτικη βραδιά θα ζήσουν όσοι βρεθούν στο Μέγαρο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Με αφορμή τη γιορτή των ερωτευμένων ο Στέλιος Παρλιάρος, λάτρης και ο ίδιος της όπερας, δημιουργεί ένα γλυκό γεμάτο γλύκα και έρωτα για τη ζωή. Διαφορετικά μεταξύ τους υλικά μπλέκονται, εναλλάσσονται, σμίγουν για να προσφέρουν μια μοναδική, αλησμόνητη γευστική εμπειρία. Ακριβώς όπως δύο διαφορετικά σώματα ενώνονται για χάρη του έρωτα...

Το γλυκό που λέγεται Preludio πήρε το όνομά του από τον αντίστοιχο μουσικό όρο: «πρελούδιο: μικρό μουσικό κομμάτι που παίζεται ως εισαγωγή σε μια μεγάλη μουσική σύνθεση. Επίσης αυτόνομο μικρό έργο με ελεύθερη δομή, αυτοσχεδιαστικού χαρακτήρα».

Όσοι βρεθείτε αυτή την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, στις 17.00 στο Μ Shop Café (νέο κτίριο) θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε πρώτοι τη νέα αυτή δημιουργία του γλυκού ζαχαροπλάστη, μαζί με ρόφημα ζεστής σοκολάτας με πιπεράτες νότες, βασισμένο σε συνταγή του ίδιου.

Στη συνέχεια αξίζει να παρακολουθήσετε τη συζήτηση του Στέλιου Παρλιάρου με την Ελένη Ψυχούλη σχετικά με την προέλευση ονομασιών διάσημων γλυκών, όπως είναι η Πάβλοβα ή η τούρτα Όπερα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όσοι θέλετε μπορείτε αμέσως μετά (19.30) να παρακολουθήσετε τη συναυλία «Love Story» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που γίνεται στα πλαίσια του διήμερου αφιερώματος (13 και 14/2) «Valentine goes Megaron».

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 2107282333, www.megaron.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ