- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανανεωμένο και με μεγάλα κέφια το bar resto Apsendi του Θάνου Πετμεζά, φέτος διεύρυνε το όνομά του σε Μystery Box Project και πρόσθεσε στην ομάδα τους Σπύρο Κερκύρα, Αλέξανδρο Γκικόπουλο, Παναγιώτη Στάμο και Άντζελα Μαριδάκη. Όλα τους νέα παιδιά, με μεγάλη τρέλα για τα κοκτέιλ και με διάθεση να βάλουν τον κόσμο σε νέους, διαδραστικούς τρόπους διασκέδασης. Ανοίγει από το πρωί για καφέδες-πρωινά, συνεχίζει το μεσημέρι ταΐζοντας με «εύκολο» φαγάκι όσους εργάζονται στις γύρω εταιρείες της Κηφισίας, το βράδυ σερβίρει πιο «περιποιημένη» bistrot κουζίνα με αρκετές asian πινελιές και με τιμές πιάτων από € 6,50.
Όλα τα λεφτά –μετά από επιτόπια έρευνα– είναι το Mystery box, δηλαδή ένα κλειστό μαύρο κουτί που ανοίγοντάς το έρχεσαι σε επαφή με ένα νέο κόσμο, αυτόν των γεύσεων, των αρωμάτων, των αισθήσεων – και της μεγάλης πλάκας, να πω εγώ που έπαιξα προχτές το «παιχνίδι». Στις 9 του θήκες, για να καταλάβετε, υπάρχουν 9 διαφορετικά υλικά, κάποια εύκολα να τα αναγνωρίσεις (π.χ. αστεροειδής γλυκάνισος, φύλλα βασιλικού, βατόμουρα) και κάποια πιο σπάνια (gozi berries, λεμονοθύμαρο, τόνκα). Εσύ τα μυρίζεις, διαλέγεις αυτά που σου αρέσουν περισσότερο, συμπληρώνεις την ειδική φόρμα, προσθέτεις και το αλκοόλ που προτιμάς (βότκα, τζιν, ουίσκι, τεκίλα, ρούμι) και αφήνεις τον bartender να φτιάξει ένα κοκτέιλ μόνο για σένα. Τα κοκτέιλ όλα είναι πολύ ωραία, σερβίρονται σε υπέροχα ποτήρια αλλά και σε πιο «ανορθόδοξα» σκεύη (μικρά μπουκαλάκια, σέικερ κ.λπ.), δροσίζονται με παγάκια της περίφημης γιαπωνέζικης μηχανής hoshizaki (το απόλυτο παγάκι, που δεν νερώνει και δεν έχεις μετά χανγκόβερ), έχουν και mini size για απόλαυση στη μισή τιμή (€ 5). Υπάρχουν πολλά ακόμη γνωστά κοκτέιλ, καθώς και προτάσεις από βραβευμένους bartenders.
Τα ποτά μπορεί κάποιος να τα συνοδεύσει με πολύ πολύ νόστιμα finger foods (που μας φάνηκαν καλύτερα και από τα κυρίως πιάτα), με τιμές που ξεκινούν από € 1,40 (ωραιότατα σουβλάκια yakitori). Με ωραίες μουσικές και κοκτέιλ μόνο για μας φτιαγμένα (όπως το με υπέροχο όνομα I-lithium της φωτό που βλέπετε), φύγαμε νύχτα προχωρημένη δίνοντας ραντεβού για παιχνίδια με το Mystery box πολύ σύντομα.
Apsendi: Λ. Κηφισίας 250-254 & Σερρών (Σίδερα Χαλανδρίου) 210 6717890
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το κρέας, οι ανισότητες στη διατροφή, η βιομηχανία τροφίμων και οι νέες «διατροφικές έρημοι» του ανεπτυγμένου κόσμου
Θεωρείται από πολλούς «διανοούμενος της κουζίνας»
Τι μαγειρεύεις σε εκείνη που τα μαγειρεύει όλα τέλεια;
Πάνω που μάθαμε να κρατάμε το πιρούνι στο αριστερό, γίνεται ξανά της μόδας να τρώμε με τα χέρια. Ή μήπως όχι;
Οι τρεις νέες προσθήκες στο menu έρχονται για να μείνουν και από την πρώτη μπουκιά, φαίνεται ότι θα γίνουν από τις αγαπημένες μας
Eπαναπροσδιορίζουν το πώς αντιλαμβάνονται οι Βρετανοί το ελληνικό φαγητό.
Με χρυσαφένια, αφράτη ζύμη και γέμιση βελούδινης κρέμας ξετρελαίνει το κοινό
“Tavola Della Mama”: ένα μαμαδίστικο κυριακάτικο τραπέζι ξεκινά αυτή την Κυριακή
Έντονα χρώματα, ιδιαίτερες γεύσεις και πληθώρα θρεπτικών συστατικών
Πανάρχαιη συνταγή για να απογειώσεις αυγά τηγανητά, μπεσαμέλ, ντολμαδάκια, κουραμπιέδες και τόσα άλλα
Τους αγαπάμε, τους γευόμαστε με μεγάλη χαρά και στην Ελλάδα βρήκαν την δεύτερη πατρίδα τους
Σεφ-ιδιοκτήτης ο Δημήτρης Σαββίδης που είχε για χρόνια το μπαρ ρεστό Extrablatt στη Θεσσαλονίκη
Ακρόπολη, Πετράλωνα, Θησείο – 3 αθηναϊκές γειτονιές που δεν θα βαρεθούμε ποτέ
Πίτσα και τέχνη πάνε μαζί σε αυτό το όμορφο στέκι
Μια νέα εμπειρία παγωτού στην καρδιά της Αθήνας
Από τα πιο αγαπημένα specialty coffee spots αυτής της πόλης
Φουντωτές, καταπράσινες και πάνω απ' όλα νόστιμες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.