Μια άλλη γεύση
Πόσο συχνά συναντάμε άτομα με ειδικές ανάγκες να σερβίρουν ή να απασχολούνται στην κουζίνα ενός εστιατόριου; Οι περισσότεροι από εμάς ποτέ. Η επικρατούσα αντίληψη είναι ότι αυτό «δεν δουλεύει».
Και όμως μπορεί να «δουλέψει» αρκεί να υπάρξουν ευκαιρίες. Ο βραβευμένος με αστέρια Michelin σεφ Michel Roux Jr δήλωσε πρόσφατα « Η αντίληψη των πελατών και των ιδιοκτητών εστιατορίων πρέπει να αλλάξει» και συνεχίζει ο ιδιοκτήτης και σεφ του περίφημου εστιατορίου Le Gavroche στο Λονδίνο λέγοντας «Αναρωτήθηκα αν οι πελάτες είναι έτοιμοι να σερβίρονται από κάποιον με σύνδρομο Down και η απάντηση ήταν ναι, αρκεί το σέρβις να είναι άψογο και οι σερβιτόροι ευγενείς».
Όμως ακριβώς το ίδιο θα απαντούσαν όλοι οι πελάτες στο εστιατόριο ΙΤ στη Σκουφά την περασμένη Δευτέρα βράδυ. Η ομάδα του ΙΤ σε συνεργασία με την ομάδα μαγειρικής των παιδιών του ιδρύματος Η Θεοτόκος (Ίδρυμα Προστασίας & Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με Νοητική Υστέρηση) μας μαγείρεψαν και μας σέρβιραν πιάτα γεμάτα αγάπη, ελπίδα και θέληση.
Η Θεοδώρα, η Παναγιώτα και η Δήμητρα είχαν την ευθύνη του σερβιρίσματος ενώ στην κουζίνα ο Μάριος, ο Αλέξανδρος και ο Θανάσης υπό την επίβλεψη του σεφ και δασκάλου τους Γιάννη Δεληγιάννη και με την συνεργασία του Ηλία Σταυρόπουλου από το ΙΤ έκαναν θαύματα.
Ο στόχος, ο οποίος ήταν τα παιδιά – εκπαιδευόμενοι του τμήματος μαγειρικής να αποκτήσουν εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, επιτεύχθηκε. Αποδείχθηκαν άψογοι και ικανοί επαγγελματίες, αρκεί να αναφέρω ότι από το μενού, που πρότειναν- μαγείρεψαν και εντάχθηκε στο κατάλογο του εστιατόριου ειδικώς για εκείνη την ημέρα, δεν έμεινε ούτε ψίχουλο.
Η απέραντη χαρά και υπερηφάνεια που αισθάνθηκαν τα παιδιά επειδή δούλεψαν και ένιωσαν ότι είναι μέλη της κοινωνίας και μπορούν να κερδίσουν χρήματα από μια κανονική δουλειά ήταν η επίγευση της βραδιάς.
It: Σκουφά 29, Κολωνάκι, 2103635773
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.