- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Jackson fish
Το Jackson Hall είναι ένα από τα πιο γνωστά meeting points της πόλης, εκεί δίνει ραντεβού η μισή Αθήνα όταν κατεβαίνει στο κέντρο για βόλτες, δουλειές ή shopping.
Εδώ και λίγο καιρό (περίπου 2-3 βδομάδες) ανακαίνισε τελείως το μεσαίο του επίπεδο και εγκατέστησε το νεότερο Jackson αδερφάκι που ονόμασε Jackson Fish. Πήγα και μεταφέρω τα εξής:
Κατ’ αρχήν ο χώρος. Μεγάλος, φωτεινός, άνετος, γεμάτος από τα αμερικάνικα memorabilia που τόσο αρέσουν, αυτή τη φορά σε navy look. Για να έχεις εικόνα, από την οροφή κρέμονται λέμβοι παλιές αμερικάνικες με τα κουπιά τους, τους τοίχους στολίζουν βιτρίνες με ναυτικά θέματα, φάτσα μπροστά στην open κουζίνα του υπάρχουν μεγάλα παστά φιλέτα μπακαλιάρου, τις γωνίες φωτίζουν υπέροχα παλιά ναυτικά φανάρια. Μια πλευρά του, η πιο όμορφη κατά τη γνώμη μου, έχει διαμορφωθεί σαν παλιό παντοπωλείο, με ράφια γεμάτα από παλιές κονσέρβες, βάζα με τουρσιά και άλλα νόστιμα που θες να πάρεις και για το σπίτι – όχι, δεν τα πουλάνε. Καθίσαμε σε τραπέζι με θέα σ’ αυτή την πλευρά αλλά και στην περαντζάδα της Μηλιώνη και αρχίσαμε να τσιμπολογάμε για αρχή ψωμάκι ζεστό με ελιές. Η κουζίνα του Jackson Fish έχει στίγμα θαλασσινό και για την ακρίβεια αυτό του μεσογειακού Νότου.
Διαθέτει αρκετούς μεζέδες αλλά αφήνει στα μεγάλα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά την πρωταγωνιστική λάμψη. Ξεκινήσαμε παραδοσιακά, με γαύρο μαρινάτο και ωραία αφράτη ταραμοσαλάτα, προσθέσαμε και φιλετάκια τσιπούρας μαρινάτα με ελαφρότατο σκορδάκι, πιάτο που εξαφανίσαμε αστραπιαία λόγω νοστιμιάς. Ζητήσαμε μια ποικιλία βραστών λαχανικών για να συνοδεύσουμε κομψά τα ψητά της σχάρας ψάρια μας κι εντωμεταξύ αφεθήκαμε στη νοστιμιά μιας σφυρίδας καρπάτσιο που μας ενθουσίασε με τη μυρωδάτη σος από αβοκάντο και λεμόνι. Και όχι μόνο. Και ριζότο με μελάνι σουπιάς δοκιμάσαμε και ωραιότατο κριθαρότο με καραβίδες καθώς και μύδια με φέτα και φρέσκα ντοματούλα (υπάρχουν τουλάχιστον 3- 4 διαφορετικές συνταγές με μύδια). Ήπιαμε κρασί λευκό (ετικέτες πολλές, ελληνικές, ιταλικές και καλιφορνέζικες καθώς και πληθώρα από αποστάγματα) και περάσαμε στα ψάρια που ήρθαν φρεσκότατα, σωστά ψημένα, λιμπιστικά. Κλείσαμε και πάλι με κομψότητα, δηλαδή παραγγέλνοντας όλα σχεδόν τα γλυκά: πανακότα μαστίχας, παγωτό σεμιφρέντο, μια πολύ νόστιμη τάρτα λεμονιού επίσης.
Από τα πιο ωραία, πέραν της κουζίνας, στο νέο Jackson Fish είναι η απαλή, χαλαρή ατμόσφαιρα, που «ντύνεται» με εξίσου απαλή και χαλαρή mainstream μουσική.Μια ατμόσφαιρα που επιτρέπει τις κουβέντες μιας παρέας επιχειρηματιών, τα γέλια και τα σχόλια μιας σύναξης γυναικών μετά το shopping, το ειδύλλιο που αναπτύσσεται σ’ ένα ζευγάρι – αυτός ήταν ο κόσμος που συναντήσαμε προχτές στο Jackson Fish και φαινόταν να περνάει καλά.
Jackson Fish: Μηλιώνη 4, Κολωνάκι, 210 3616.098. Ανοιχτό κάθε μέρα 13.00-1.00, Κυριακή μεσημέρι μέχρι όσο πάει, € 40 περίπου χωρίς κρασί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Εκλεκτά deli προϊόντα, βιολογικό κρέας, παραδοσιακά προϊόντα και πολλά ακόμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.