Και μια και δυο, κατεβαίνουμε σύσσωμη η γυναικοπαρέα στο Γκάζι, κάνει κρύο της αρκούδας αλλά δεν μας πτοεί, φοράμε παλτάρες και γάντια και σκούφους κι από μέσα τα κομψά μας φορεματάκια, το ρεστό της βραδιάς είναι καινούργιο και πολλά υποσχόμενο, είναι και bar, είναι και club, είναι το Shamone του Φώτη του Σεργουλόπουλου, οι περισσότερες τον ξέρουμε από παλιά. Γι’ αυτό και μέσα στα ζεστά αλλάζουμε ευχές και καλορίζικα, μας καθίζει στο καλύτερο τραπέζι… Μένουμε να χαζεύουμε μέσα σε φώτα χαμηλά και κόκκινα του πάθους, καναπέδες με πολύχρωμα υφάσματα, έναν τεράστιο καθρέφτη από πάνω μας με χρυσή κορνίζα σκαλιστή (κορμιά που μπλέκονται σε ηδονικές περιπτύξεις), συμπληρώνουμε με ένα ψηλό τραπέζι, έχει σκάλα στη μια του πλευρά και μαθαίνουμε πως είναι η πασαρέλα για όποιον θέλει να κάνει ένα ολιγόλεπτο πέρασμα… στη δόξα, τσεκάρουμε την κούνια και μια μεγάλη μπάρα κατά μήκος όλου του χώρου. Α, και φάτσα μας η Shamone, η γυναικεία φιγούρα που πιάνει από πάνω μέχρι κάτω τον ένα τοίχο.
Ο Φώτης μάς λέει πως η Shamone είναι μια φανταστική πορνοστάρ που γεννήθηκε στο μυαλό του όταν έφτιαχνε το μαγαζί… «Ήθελα ένα χώρο να βρισκόμαστε όλοι οι φίλοι και να περνάμε όμορφα, να ’χει κάτι αλέγκρο και σέξι, το πέτυχα;» Πράγματι ο χώρος είναι κάτι παραπάνω από χαρούμενος και με αρκετές δόσεις χιούμορ, μας σερβίρουν αγόρια με στολές και με γαλόνια – και στρατηγούς τούς λες και θηριοδαμαστές. Πίνω «Bosporus Cosmo» με βότκα, εκχύλισμα κόκκινου τριαντάφυλλου και φρέσκα ροδοπέταλα – μ’ αρέσει πολύ, μ’ ένα μυστήριο τρόπο μού «μυρίζει» Ανατολή. Από το τραπέζι μας περνάνε τα άπαντα…σαλάτες και κις λορέν, ψητό ταλαγάνι με μαρμελάδα ντομάτας και πιτάκια, πιλάφι multi culti με λουκάνικο, γαρίδες και σαφράν, burger με πίκλες και onion rings, μίνι μπιφτεκάκια με σος γιαουρτιού, όλα τους καλά (και με εξαιρετικές, από 6 ως 14 ευρώ, τιμές), τα ’χουμε βάλει στη μέση και τσιμπολογάμε – μεταξύ μας, γίνονται τόσα γύρω, που σχεδόν ξεχνάμε το περιεχόμενο των πιάτων… Αφήνουμε πιάτα και κρασιά στην άκρη, ξαναπαίρνουμε κοκτέιλ – μεγάλη και πρωτότυπη η λίστα, μετράμε στάσεις στον καθρέφτη από πάνω μας, γνωστές φάτσες δίπλα μας χαριεντίζονται ευχάριστα, τώρα λέμε κάποιος θ’ ανέβει και στην πασαρέλα, οι μουσικές είναι κάτι παραπάνω από καλές και ξεσηκωτικές, αργά, πολύ αργά το βράδυ φεύγουμε, κι αφήνουμε τον κόσμο στο Shamone να το πάει μέχρι το ξημέρωμα…
SHAMONE, Κωνσταντινουπόλεως 46, Γκάζι, 210 3450.144
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.