Τα Beer Academy, οι γνωστές μπιραρίες με το γερμανικό στιλ, μόλις πρόσθεσαν και το πιο νεαρό και τελευταίο μέλος τους στην αλυσίδα. Ο καινούργιος χώρος βρίσκεται σ’ ένα τριώροφο κτίριο (εκεί όπου παλιά βρισκόταν το Meli Upstairs), το τελευταίο επίπεδο του οποίου είναι η ταράτσα, μισή ανοιχτή - μισή κλειστή δίνοντας τη δυνατότητα στον κόσμο να κάθεται έξω και να απολαμβάνει τις χειμωνιάτικες λιακάδες. Κάτω, στο ισόγειο, το ντεκόρ με το σκούρο ξύλο στην μπάρα και τα βαρέλια-τραπέζια με τα ψηλά σκαμπό παραπέμπει σε σύγχρονη μπιραρία, ενώ τα σούπερ φωτιστικά-μεταλλικοί σωλήνες που κρέμονται από την οροφή του δίνουν έναν κάπως «industrial» και πάντως όμορφα μοντέρνο τόνο. Λίγα σκαλάκια σε ανεβάζουν στο μεσαίο επίπεδο, εδώ πιο lounge η ατμόσφαιρα με καναπέδες αλλά και τραπέζια φαγητού. Το καινούργιο Beer Academy ανοίγει από το πρωί, ακούει ροκ μουσικές, σερβίρει και καφέ και σνακς και φιλοδοξεί να γίνει ένα νεανικό, χαλαρό all day στέκι – η νεολαία στην περιοχή, με τα πανεπιστήμια δίπλα, είναι ήδη το κοινό του. Ο κατάλογος, αν και λίγο μικρότερος από των άλλων Beer Academy, περιλαμβάνει ωραίες σαλάτες, τα γνωστά και αγαπημένα ορεκτικά και τις μπιροποικιλίες, χάμπουργκερ, σνίτσελ, οσομπούκο και κότσι χοιρινό, ένα πιάτο που, να παραδεχτώ, συχνά πυκνά τσακίζω με την παρέα όποτε βρεθώ σε Beer Academy. Προσφέρονται μπίρες απ’ όλο τον κόσμο, αλλά λανσάρουν και τη δική τους μπίρα, την κόκκινη Beever από βαρέλι. Την Κυριακή, με απότομο και πολύ κρύο και με τη βροχή να υπονομεύει την όποια διάθεση για έξοδο, εκμεταλλεύτηκα το συνθετικό Home και παρήγγειλα στο σπίτι. Λίγη ώρα μετά είχα μπροστά μου ένα ωραίο και υπερμεγέθες σνίτσελ με παρμεζάνα στο πανάρισμα που του πήγαινε θαυμάσια, μία πικάντικες φτερουγίτσες κοτόπουλου με bbq sauce, μία σαλάτα Ιοκάστη με ολόφρεσκα λαχανικά, μπέικον και ωραίο ντρέσινγκ και δύο μπίρες Pilsner – «ευχαριστώ». Μαθαίνω ότι στο καινούργιο σερβίρουν από το πρωί αλλά και μέχρι πολύ αργά το βράδυ (τα ίδια ισχύουν και για το delivery), πως φτιάχνουν καλά κοκτέιλ για όσους θέλουν μόνο ποτό, πως μεγάλη επιτυχία γνωρίζουν και τα επίσης «νεολανσαρισμένα» κοκτέιλ μπίρας. Ανοιχτά όλη την εβδομάδα, κατανάλωση ανάλογα με τις ορέξεις, πάντως οι τιμές φιλικές.
BEER ACADEMY HOME: Εθνικής Αντιστάσεως 4, Καισαριανή, 210 7011.108
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.