- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το πάθος της Ανδαλουσίας στο νησί των Ιπποτών
Αυθεντική ισπανική κουζίνα και flamenco στον υπέροχο κήπο του καζίνου Ρόδου
Ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου, συναντάει το φλογερό ταπεραμέντο της Ανδαλουσίας. Για 10 μέρες η Ρόδος φοράει κόκκινο λουλούδι στα μαλλιά, χτυπάει τα τακούνια της στους ρυθμούς του φλαμένκο και έχει στα χείλη τη γεύση της Ισπανίας. Όσοι βρεθείτε από τις 19 έως τις 28 Αυγούστου στο νησί των Ιπποτών, αξίζει να περάσετε μια νύχτα στον καταπράσινο κήπο του Garden Cafe στο Καζίνο Ρόδου. Εδώ στήνει τότε τον εκρηκτικό χορό της μια ομάδα κορυφαίων Ισπανών χορευτών.
Το Flamenco ξεκίνησε από την Ανδαλουσία, χορεύοντας από γενιά σε γενιά μέσω της προφορικής παράδοσης για να καταλήξει να είναι ο πλέον χαρακτηριστικός χορός της Ισπανίας και ένας από τους πιο δημοφιλείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ομάδα των Ισπανών που έρχονται στη Ρόδο για αυτές τις δέκα μέρες του Αυγούστου, έχουν ετοιμάσει ένα show γεμάτο πάθος και ερωτισμό. Με φωνές νοτισμένες από το ζεστό μεσογειακό ταπεραμέντο, κίνηση έντονα θεατρική και τους ήχους από τον χτύπο των ποδιών πάνω στο ειδικά διαμορφωμένο ξύλινο πάτωμα παρασέρνουν τους θεατές σε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή στην όμορφη Ανδαλουσία.
Ταυτόχρονα ο γνωστός Ισπανός σεφ, Rafael Maza, έρχεται στη Ρόδο για αυτό το συναπάντημα των μεσογειακών λαών και βάζει τη δική του πινελιά στο αυγουστιάτικο φεστιβάλ. Ο Rafael ετοιμάζει για τους θεατές τις γεύσεις που εκείνος ξέρει καλύτερα...Τσορίθο, παέγια, χαμόν ιμπέρικο, μορθίγια, μπουτιφάρα, μεγάλη ποικιλία τυριών (όπως manchego, cabrales, valdeon, idiazabal, roncal κ.α.), θαλασσινών, ψαρικών και κρεατικών, αλλά και πολλές ακόμα ισπανικές λιχουδιές συνθέτουν έναν μπουφέ γεμάτο χρώματα και αρώματα της Μεσογείου, δίπλα στη θάλασσα. Από εδώ, στο ωραιότερο σημείο της πόλης της Ρόδου, ξεκινάει το ταξίδι στις πιο γευστικές περιοχές της Ισπανίας, με τη συνοδεία του ανδαλουσιανού, άκρως ερωτικού χορού.
*Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 22410 97400
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.