Υλικά:
2 ντομάτες μεγάλες και σφιχτές
1 αγγούρι (αφήστε τη φλούδα, αν είναι μαλακό)
1 πιπεριά πράσινη
10 ελιές (κατά προτίμηση Καλαμών, αλλά ας μην αγχωνόμαστε)
½ βαζάκι κάπαρη
200 γραμμάρια φέτα
Κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Να βγαίνεις από τη θάλασσα και να στραγγίζεις τα μαλλιά σου. Να παραγγέλνεις χυμούς και καφέδες και τοστ και παγωτά και να τα αφήνεις να λιώνουν άθικτα. Να καπνίζεις και να σχεδιάζεις το υπόλοιπο της ημέρας όλο ενθουσιασμό και μετά να σκέφτεσαι ότι εδώ ήρθαμε να χαλαρώσουμε και να διαβάζεις το βιβλίο σου ξαπλωμένη ανάποδα στην ξαπλώστρα.
Να τρώμε όλη μέρα αχινούς και χωριάτικες σαλάτες με ζεστές ντομάτες και παγωμένα αγγουράκια. Να ζητάς και άλλη κάπαρη, να ζητάς και άλλη φέτα ξεχωριστά και άλλη ρίγανη και άλλο από όλα. Να μην τρως το κρεμμύδι, αν και τόσο ταιριάζει, γιατί θέλεις να φιλιόμαστε συνέχεια και τέλος πάντων ας φάμε και οι δύο, σκασίλα μας.
Να πηδιόμαστε όπου μπορεί να πηδηχτεί άνθρωπος και σε μέρη που άνθρωποι σπάνια πηδιούνται και όταν το κάνουν ματώνουν γόνατα και αγκώνες και σπάνε μικρά δαχτυλάκια. Να ακούμε μουσικές από τα ίδια ακουστικά. Να διαβάζουμε μισά-μισά τα περιοδικά. Να αλειφόμαστε κρέμες για το κάψιμο από τον ήλιο. Να μας παίρνει ο ύπνος το απόγευμα στην παραλία και να μου τρίβεσαι και εκεί «κοίτα, δεν έχει κόσμο τώρα. Κοίτα τι ωραίο σημάδι μου έχει αφήσει το μαγιό. Δοκίμασέ με που είμαι αλμυρή. Δοκίμασέ με τι νόστιμη που είμαι».
Να θέλεις να κοιμόμαστε αργά, να καθόμαστε στο μπαλκόνι και να με ρωτάς ποιο είναι το αγαπημένο μου χρώμα, αν ήμουν μουσικό όργανο τι όργανο θα ήμουν, πιστεύω στον Θεό, έχω για τω θεώ ερωτευτεί άλλη όσο εσένα και αν ναι, ας μη σου το πω ποτέ -ποτέ-ποτέ και αν όχι ας σου το πω, ας το πω σε όλους, ας ρίξω χίλια πυροτεχνήματα, αν όχι εδώ πού, ρε μωρό μου; Αν όχι εμείς ποιοί;
Και να πίνουμε τεκίλες λευκές και κίτρινες και να τρώμε λεμόνια και πορτοκάλια και να γινόμαστε γκολ και να θέλεις να φιλιόμαστε και να κλείνουν τα μαγαζιά και να φιλιόμαστε και άλλο και να κλείνουν τα φώτα και να φιλιόμαστε και άλλο και στο τέλος ποια είναι η γεύση; Μια γεύση.
Και να σου πω και κάτι ακόμα; Καμιά. Μόνο εσύ. Μόνο εσύ και να είναι καλοκαίρι, ανάμεσα σε αντηλιακά καρύδα –πώς γίνεται να μυρίζεις πάντα, πάντα καρύδα;– και σε μαγιό που λύνονται τόσο εύκολα και σε χωριάτικες σαλάτες με ντομάτες ζεστές και παγωμένα αγγουράκια και σε πόσο τυχεροί είμαστε, πόσο τυχεροί που είναι καλοκαίρι και σ’ αγαπώ και μ’ αγαπάς και τι όμορφα μάτια που έχεις, ρε πούστη μου, τι όμορφα που γίνονται όλα γύρω σου, τι όμορφα που είναι όλα μέσα σου.
Ορκίσου. Ορκίσου να μου λες. Ορκίσου σε καλοκαίρια που κρατάνε για πάντα. Βρες ένα όρκο δικό σου. Να σε πιστέψω. Να το πιστέψω. Ορκίζομαι. Ορκίζομαι. Στη μυρωδιά από καρύδα. Πάντα, στη μυρωδιά σου, καλοκαίρι μου όμορφο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.