- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Εκλεκτά τυριά και κρεατικά από την Ήπειρο κατευθείαν στην κουζίνα μας
Γνώρισέ τα στο κρεοπωλείο Μπούμπας το Σάββατο 25/6 και απόλαυσέ τα μαζί με τις μαρινάδες του Αλέξανδρου Παπανδρέου
To 1925 στο Πωγώνι της Ηπείρου η οικογένεια Μπούμπα άνοιξε ένα τυροκομείο. Δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε τυροκομείο. Βραβεύτηκε πολλές φορές, παινεύτηκε ακόμα περισσότερες και τρεις γενιές μετά συνεχίζει να προμηθεύει με τα πιο εκλεκτά τυριά τους φανατικούς του πελάτες.
Τα ζώα που δίνουν το γάλα για τα νόστιμα αυτά τυριά, εκτρέφονται στο φυσικό τους περιβάλλον αποκλειστικά με φυτικές τροφές. Αυτός είναι ο λόγος που εκτός από πλούσιο και εύγεστο γάλα, έχουν και πεντανόστιμο κρέας. Έτσι, πριν από 20 χρόνια άνοιξε και το πρώτο κρεοπωλείο της οικογένειας Μπούμπα στα Γιάννενα.
Και σήμερα; Σήμερα μπορούν και οι Αθηναίοι να προμηθεύονται τα εκλεκτά κρεατικά της Βορείου Ελλάδας, καθώς πριν λίγες μέρες το κρεοπωλείο της οικογένειας άνοιξε παράρτημα στα Μελίσσια. Στο μοναδικά σχεδιασμένο κρεοπωλείο μπορεί να βρει κανείς ολόφρεσκο μοσχάρι, βιολογικά κοτόπουλα, κοκοράκια ελευθέρας βοσκής, αρνιά, κατσίκια, μοναδικά ηπειρώτικα τυριά και επιλεγμένα προϊόντα από όλη την Ελλάδα.
Μια καλή ευκαιρία να δεις αλλά και να γευτείς όλα αυτά τα νόστιμα, είναι το Σάββατο 25 Ιουνίου, όταν ο γνωστός σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου θα βρίσκεται στον καινούργιο χώρο του κρεοπωλείου για μια βραδιά BBQ σε συνεργασία με τον Γιώργο Μπούμπα. Οι πρωτότυπες όσο και πανεύκολες μαρινάδες του Αλέξανδρου συνδυάζονται με τα εκλεκτά κρέατα του κύριου Γιώργου και μας χαρίζουν καλοκαιρινές γευστικές εμπειρίες. Είμαστε όλοι καλεσμένοι για να τις δοκιμάσουμε και για να γνωρίσουμε από κοντά το καλό κρεοπωλείο που φέρνει την Ήπειρο στην πόρτα μας.
Κουντουριώτου 1, Μελίσσια, 210 6133019
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.