Θεματα

Να πίνεις και να ευφραίνεσαι

Στη Φάμπρικα του Ευφρόσυνου αύριο πίνουν Μεγαπάνο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
128641-290467.jpg

Η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου κρύβει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Ο ιδιοκτήτης της, Γιώργος Γκάτσος, σπούδασε Θεολογία στη Σερβία (και ο Άγιος Ευφρόσυνος είναι ο προστάτης των μαγείρων), έκανε τη μαγειρική του θητεία πάνω στην κουζίνα των μοναχών πηγαίνοντας ξανά και ξανά στο Άγιο Όρος, επί 20 χρόνια διατηρούσε γνωστό εστιατόριο στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης και πριν ένα χρόνο έστησε το όνειρό του σε μια από τις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας.

Στο χώρο που ακροβατεί μεταξύ γκαλερί και…συνεργείου αυτοκινήτων, με μωσαϊκά, μαρμάρινα τραπέζια, και μπρούτζινους πολυέλαιους από το σπίτι του Τίτο (!), ο Γιώργος μαγειρεύει και σερβίρει με την αγάπη που προστάζει η κουζίνα των μοναχών. Στο πλευρό του, η οινολόγος και σομελιέ σύζυγος, Αθηνά Τσώλη φροντίζει να υπάρχει πάντα μια τέλεια ενημερωμένη κάβα.

Σε αυτό το περιβάλλον θα γνωρίσουμε από κοντά την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00 τα κρασιά Μεγαπάνου. Για την περίσταση ο Γιώργος μαγειρεύει ένα μενού 9 πιάτων που τα έχει όλα. Από παστουρμά θαλάσσης Κομοτηνής και κατσικίσιο τουλουμοτύρι Κοζάνης, μέχρι καβουρμά με μοσχάρι και αρνί ή ακόμα στηθοπλευρές από νεαρό μοσχάρι σιγοψημένες στη σχάρα και σερβιρισμένες με γιούφκα Ξάνθης.

Αν δεν έχεις επισκεφθεί ακόμα αυτό το υπέροχο και πολύ ενδιαφέρον (από όλες τις πλευρές!) εστιατόριο, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να το κάνεις. Το μενού έχει €24/ άτομο (τα πιάτα είναι όλα στη μέση εκτός του κυρίως και του γλυκού).

Αν. Ζίννη 34, Κουκάκι, 210 9246354

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ