Θεματα

Μία καταπράσινη σως αντζούγιας πάει παντού

Άσε επιτέλους τη μαγιονέζα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
123020-275725.jpg

Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να μείνετε μακριά από τα λιπαρά, σε αυτή τη σως δε θα βρείτε μόνο μια πιστή συνοδό για ψάρι, κοτόπουλο, σάντουιτς και μπάρμπεκιου, αλλά και μια εναλλακτική βουτιά για ψωμί, κράκερ και κριτσίνια, που έχουν αρχίσει να πλήττουν θανάσιμα.

Η συνταγή είναι μιας Αυστραλέζας και πριν αναρωτηθείς «τι να μας πει για φαγητό μια Αυστραλέζα», μάθε πως πρόκειται για μία από τις πιο πετυχημένες food bloggers παγκοσμίως. Η Katie μια μέρα συνδύασε τις απίστευτες φωτογραφίες της με την αγάπη για το καλό φαγητό και το αποτέλεσμα ήταν το WhatKatieAte.com, ένα φρέσκο blog με απλές, ασυνήθιστες συνταγές που αγάπησε πλήθος κόσμου.

image

Υλικά

1 γενναιόδωρη χούφτα φύλλα φρέσκου μαϊντανού

1 γενναιόδωρη χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού

1 λιγότερο γενναιόδωρη προς μέτρια χούφτα φύλλα ρόκας ή νεροκάρδαμου (διατίθεται φρέσκο σε λαϊκές αγορές και καταστήματα βοτάνων)

2 φιλέτα παστής αντζούγιας (αυξήστε την ποσότητα με βάση το πόσο αισθητή θέλετε να κάνουν την παρουσία τους)

4-5 φύλλα φρέσκο εστραγκόν

1 κουταλιά της σούπας κάπαρη

1 πράσινη πιπεριά

1 μεγάλη πράσινη πιπεριά chili

Χυμό και ξύσμα από 1 lime

3 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon

1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν σε λεία μορφή, κρατώντας ελαφρώς την υφή τους. Το τελικό αποτέλεσμα έχει περισσότερο παχύρρευστη, παρά υγρή υφή ώστε να απλώνεται εύκολα χωρίς να «τρέχει».

image

Πραγματικά, είναι πάρα πολύ νόστιμη και θα σας ανανεώσει χωρίς να το καταλάβετε. Αυξήστε τις ποσότητες και πειραματιστείτε άφοβα με τα συστατικά. Προσθέστε και αφαιρέστε ό,τι σας κάνει κέφι με πρωταγωνίστριες τις αντζούγιες που απογειώνουν διακριτικά την ένταση. Ένα βαζάκι στο ψυγείο μπορεί να ξαναστήσει το καθημερινό τοστ, να ισορροπήσει πάνω σε μεσογειακές μπρουσκέτες, ακόμα και να ξαπλώσει στην επιφάνεια κάποιας σπιτικής πίτσας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ