- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ίσως δεν πρόλαβε να κλείσει ούτε δίμηνο στην ελληνική του βερσιόν. Ήταν αρχές Σεπτέμβρη όταν ο Γιώργος Ηλιού, ιδιοκτήτης και σεφ του γαλλικού Polly Maggoo, αποφάσισε να ασχοληθεί με τις νοστιμιές της πατρίδας και να «γυρίσει» την κουζίνα του σε πιάτα ελληνικά. Τις γεύσεις που ετοίμασε στο νέο του μενού και τις δοκιμάσαμε, και εξαιρετικές τις βρήκαμε.
Όμως, ο κόσμος που τόσα χρόνια είχε λατρέψει τη γαλλική with a twist κουζίνα του απάντησε δια… βοής- «φέρτε πίσω τα αυγά brouille»! Ο σωστός ο σεφ δοκιμάζει και διαλέγει… άσε που τόσο γρήγορα αντανακλαστικά σπάνια έχουμε ξαναδεί. Μέσα σε μια νύχτα η ταμπέλα «Πόλλυ- Τσίπουρο, Κρασί» κατέβηκε και εδώ και λίγες μέρες περήφανα μας χαιρετάει η γνωστή κι αγαπημένη Polly Maggoo. Όλες οι αδυναμίες μας είναι πάλι εδώ μαζί με ακόμη περισσότερες, ο καινούργιος κατάλογος παρουσιάζει μια ...ελληνογαλλική συμμαχία όπου η φάβα με το παστό Μεσσηνίας και η μπρουσκέτα με τον μαριναρισμένο γαύρο στέκονται επάξια απέναντι στα σαλιγκάρια σοτέ με σκόρδο-δεντρολίβανο και την κόντρα μόσχου με το βούτυρο cafe de Paris.
Λεωνίδου 80 & Σαλαμίνος, Μεταξουργείο, 2105241120
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.