Θεματα

Αυγά μπρουγέ αρωματισμένα με λάδι λευκής τρούφας και μπέικον

Το μαγείρεμα των αυγών πρέπει να γίνει σιγά-σιγά, γιατί αλλιώς θα σβολιάσουν.

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 327
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
10726-24346.jpg

Τι χρειαζόμαστε 2 αυγά ● 25 γρ. κρέμα γάλακτος ● 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό ● 1 φέτα μοσχαρίσιο μπέικον ● 3 μπαστούνια κρουτόν ● 2 κουτ. της σούπας λάδι λευκής τρούφας ● αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε Σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο –ή ακόμα και στο φούρνο εντελώς στεγνά– ροδίζουμε τα κρουτόν και τα φυλάμε στην άκρη. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και αλατοπιπερώνουμε. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα. Όταν αρχίζουν και σφίγγουν προσθέτουμε το λάδι τρούφας, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο. Στόχος μας είναι να αποκτήσουν υφή με πολλούς μικρούς σβόλους. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ροδίζουμε το μοσχαρίσιο μπέικον και γαρνίρουμε επάνω στα αυγά. Περιμετρικά τοποθετούμε τα κρουτόν.

Τα tips του σεφ ● Το μαγείρεμα των αυγών πρέπει να γίνει σιγά-σιγά, γιατί αλλιώς θα σβολιάσουν. Μπορούμε, για καλύτερα αποτελέσματα, να ψήσουμε σε ένα μπεν-μαρί. ● Το λάδι λευκής τρούφας θα το βρούμε σε delicatessen καταστήματα και το μοσχαρίσιο μπέικον σε επιλεγμένα μαγαζιά αλλαντικών, όπως το ΑΡΑΠΙΑΝ στην Ευριπίδου. 

Γιατί να πάω στο Polly Maggoo; ● Για το μενού που μιλάει γαλλικά και μαγειρεύεται εξαιρετικά από το σεφ και ιδιοκτήτη Γιώργο Ηλιού. ● Για τη χαλαρή, ρομαντική ατμόσφαιρα και την πολύ καλή μουσική υπόκρουση. ● Για τα ωραία γαλλικά κρασιά σε πολύ καλές τιμές.

Λεωνίδου 80 & Σαλαμίνος, Μεταξουργείο, 210 5241.120

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ