Κάθε φορά που πάω στα ΙΚΕΑ συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Κάθομαι σε όλες τις πολυθρόνες, τους καναπέδες, τις καρέκλες. Ξαπλώνω σε όλα τα στρώματα. Μπαίνω σε όλα τα «σπιτάκια» και περιεργάζομαι όόόλα τα αντικείμενα. Από δυο φορές. Με άλλα λόγια περνάω εκεί όλη τη μέρα και σπάω τα νεύρα οποιουδήποτε έχει κάνει το λάθος να με συνοδεύσει.
Συνήθως λοιπόν αυτός ο κάποιος με τραβάει απηυδισμένος, στου δρόμου τα μισά στο εστιατόριο της ΙΚΕΑ. Για κεφτεδάκια και για μια στάση («δεν σηκώνω κουβέντα!»). Την τελευταία φορά πήγα στα ΙΚΕΑ στις 20 Ιουνίου. Ήταν το κατάστημα του αεροδρομίου που γιόρταζε τα εγκαίνια του ανανεωμένου εστιατορίου ΙΚΕΑ και του ΙΚΕΑ café. Εκεί ήταν και ο Ρυθμός 94,9 παρέα με την Κατερίνα Ζαρίφη και τον Ευθύμη Ζησάκη μαζί με πολλά δώρα του ΙΚΕΑ για μικρούς και μεγάλους.
Στο ανανεωμένο εστιατόριο του ΙΚΕΑ αεροδρόμιο ο χώρος έχει πια χωριστεί σε τρία μέρη, που διαχωρίζονται με χαμηλά χωρίσματα επιτρέποντας στο φυσικό φως να διαχέεται ελεύθερα στο χώρο. Έτσι, υπάρχει ένας χώρος αφιερωμένος στους μικρότερους, με παιδότοπο, παιδικά καρεκλάκια και παροχές για το ζέσταμα του φαγητού. Για όσους βιάζονται να συνεχίσουν τα ψώνια τους και θέλουν απλά να τσιμπήσουν κάτι στα γρήγορα υπάρχουν ψηλά τραπέζια και σκαμπό. Αυτοί από την άλλη που θέλουν να χαλαρώσουν, θα βρουν αναπαυτικές πολυθρόνες και καναπέδες, αλλά και δωρεάν wi-fi. Εδώ μπορείς να διαβάσεις την εφημερίδα σου ή να σερφάρεις στο Internet, όσο θα απολαμβάνεις παράλληλα τις καινούργιες λιχουδιές του εστιατορίου.
Ποιες είναι αυτές; Σουφλέ σολομού με πέννες και ντοματάκια (θα το βρείτε κάθε Σάββατο), ζουμερή χοιρινή τηγανιά με πιπεριές (υπάρχει μόνο στο συγκεκριμένο κατάστημα), φιλέτο μπούτι κοτόπουλου με βραστά λαχανικά και το τρομερό γλυκό με καραμέλα, κρέμα και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς (ένα σας λέω είναι εμπνευσμένο από τη σοκολάτα Snickers…)
Για το τέλος (ή και για την αρχή) στην είσοδο του καταστήματος σε περιμένει το IKEA Café που επίσης έχει ανανεωθεί και προσφέρει φρέσκο καφέ (με πιστοποίηση UTZ) και τις γνωστές του λιχουδιές (ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το παγωτό;).
Αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε το μοσχομυριστό freddo espresso, το επόμενο Σάββατο που θα έρθετε εδώ για βόλτα, ψώνια ή απλά για το ωραίο (κι οικονομικό, να τα λέμε κι αυτά) φαγητό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.