- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Είναι η πίτσα υγιεινή; E, λοιπόν, ναι! Υπάρχει ένα αλεύρι που παράγεται από οργανική κάνναβη sativa και ό,τι άλλο σού έρχεται στο μυαλό, ξέχνα το! Μιλάμε μόνο για αλεύρι. Νόστιμο, υγιεινό, βιολογικό, που φτιάχνει ένα ζυμάρι να γλείφεις τα δάχτυλά σου, που είναι πιο σκούρο από το κανονικό και είναι ολικής άλεσης. Ένα προϊόν μεγάλης διατροφικής αξίας και μεγάλων παρεξηγήσεων. Τα Mystic Pizza, λοιπόν, εισάγουν αυτό το αλεύρι και το μεταμορφώνουν σε νόστιμες πίτσες αλλά και ζυμαρικά. Το 2002 άνοιξε το πρώτο κατάστημα στα Εξάρχεια, κατόπιν στον Χολαργό και τελευταίο στη σειρά στο Κουκάκι. Πάνω στον πεζόδρομο της Γ. Ολυμπίου, ένα μικρό συμπαθητικό πόστο, με έθνικ χαρακτήρα, ζεστά χρώματα, εργαλεία του φούρνου και της πίτσας για ντεκόρ, πέτρινους τοίχους και ωραία μουσική. Δεν αγνοήσαμε τη γλυκιά θαλπωρή της κυριακάτικης λιακάδας, μια από τις τελευταίες, ίσως, και κάτσαμε έξω. Τουρίστες, νεαροπαρέες και οικογένειες απολάμβαναν μαζί μας ήλιο και γεύσεις της Mystic pizza.
Δοκιμάσαμε, έτσι για αρχή, μία από τις τρεις προτάσεις της μπρουσκέτας (με σκόρδο, λάδι, ρίγανη) καθώς και μανιτάρια (με σκόρδο, κρέμα γάλακτος, κανναβόσπορο, παρμεζάνα, ψιλοκομμένη ρόκα). Σαλάτα πήραμε την Avocado (μαρούλι, ρόκα, αβοκάντο, κρεμμύδι, πιπεριές πολύχρωμες).
Από τη… φαταουλοσύνη μας θέλαμε να δοκιμάσουμε όσες περισσότερες γεύσεις μπορούσαμε. Ρωτήσαμε αν γινόταν να παραγγείλουμε μισές - μισές γεύσεις, κι αφού ευγενώς δεν μας χάλασαν το χατίρι, συνδυάσαμε τη Mystic Rocket (μοτσαρέλα, παρμεζάνα, προσούτο, ρόκα) με τη Mystic Como (μοτσαρέλα, κολοκυθάκι, αγκινάρα, ντομάτα, κάπαρη και προσούτο) και την Bloody Mary (σάλτσα ντομάτας με vodka, τυρί, μανιτάρια, ελιές, πιπεριά, Tabasco) τη συνδυάσαμε με την Olive (τυρί, φρ. ντομάτα, μανιτάρια, ελιές, φέτα, πιπεριά, κρεμμύδι, ρίγανη). Οι πίτσες μάς άρεσαν πολύ, μιας και εκτός από νόστιμες είχαν και μια ισορροπία ως προς τη λιπαρότητα (τα τυριά τους –μοτσαρέλα, guda και edam– το κατάφερναν αυτό), ήταν τραγανές και deli με υλικά first class και υγιεινά. Μερικές από τις πίτσες μάθαμε ότι βγαίνουν και σε bio εκδοχή, γι’ ακόμη μεγαλύτερη απομάκρυνση των ενοχών τύπου «τρώω πίτσα».
Στη συνέχεια δοκιμάσαμε και τις μακαρονάδες τους. Ταλιατέλες χειροποίητες από το ίδιο αλεύρι. Carbonara και Spiroulina (ναι, σωστά διαβάζεις, πρόκειται για το γνωστό φύκι με τις θαυματουργές ιδιότητες), με κολοκύθι, καρότο, ελιές, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος, μας άρεσαν πολύ. Στο τέλος γλυκαθήκαμε με πανακότα στολισμένη με κανναβόσπορο και καραμέλα.
Mystic pizza: Γ. Ολυμπίου 2 & Βεΐκου, Κουκάκι, 210 9592.092. Ανοιχτά 13.00-1.00, delivery τις ίδιες ώρες, εκτός από Σάββατο-Κυριακή που είναι 17.00-1.00/ Εμ. Μπενάκη 76, Εξάρχεια, 210 3839.500/ Σαρανταπόρου 1 & Μεσογείων, Χολαργός, 210 6545.000
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.