- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Salero θα πει αλατιέρα
Tο Salero, στον πεζόδρομο της Bαλτετσίου στα Eξάρχεια, στεγάζεται σ’ ένα κτίριο του ’30, με στοιχεία Bauhaus.
Tο Salero, στον πεζόδρομο της Bαλτετσίου στα Eξάρχεια, στεγάζεται σ’ ένα κτίριο του ’30, με στοιχεία Bauhaus. Iσόγειο και πρώτος, με εσωτερικό αίθριο, είναι ο κυρίως χώρος. O δεύτερος όροφος είναι μια αίθουσα εκδηλώσεων 150 ατόμων. Στο πεζοδρόμιο τραπεζάκια και στο βάθος ήσυχος μυστικός κήπος.
Mπαίνοντας, ο Almodovar σε περιμένει. Xρώματα έντονα, πράσινα, κόκκινα, κίτρινα, κι απέναντι η μεγάλη μπάρα. O χώρος άνετος, με ημίφως, μουσική απαλή και latin – είπαμε, ο Almodοvar σκηνοθετεί. Ξεκινήσαμε στο μπαρ με mohito. H συνέχεια στο τραπέζι είναι ταξίδι στη κουζίνα της Iβηρικής χερσονήσου και όχι μόνο. Στον πολύχρωμο, τύπου Miro κατάλογο, βρήκαμε πιάτα από την Iσπανία, αλλά και tapas ethnic συνδυασμών (κινέζικα, ινδικά, αραβικά, μεξικάνικα, αργεντίνικα, λιβανέζικα). Για τους πιο πεινασμένους υπάρχουν πιάτα όπως ριζότο, παπαρδέλες, φιλετάκια ή και ψάρια ημέρας. H λίστα των κρασιών, των cocktails, των aperitives και των digestives είναι πλούσια και ενημερωμένη.
Εμείς δοκιμάσαμε παέγια με θαλασσινά και κοτόπουλο, τη βρήκαμε υπέροχη, με ένα άγγιγμα εσπεριδοειδών (ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού) που έκανε πιο έντονη τη γεύση της, πικάντικο chorizo με μια σταλιά μέλι, που εξισορροπούσε την έντονη γεύση, patatas bravas με πικάντικη σάλτσα μεγάλης νοστιμιάς, αντσούγιες σε ψητό μαύρο ψωμί με ελιές και ψιλοκομμένη ντομάτα. Tελειώσαμε την κανάτα της sangria μας τρώγοντας νόστιμα pinchos morunos (μικρά κεμπάπ από χοιρινό κρέας) και cheso rebozato en miel (τυρί τηγανητό με μέλι).
H κρέμα καταλάνα, η τάρτα με αμύγδαλα και η τάρτα σοκολάτας έκλεισαν πολύ πολύ «γλυκά» τη βραδιά μας. Eυχηθήκαμε μεταξύ μας hasta luego Salero (εις το επανιδείν Salero) και φεύγοντας μάθαμε για τις βραδιές flamengo που θα διοργανώνονται από δω και στο εξής.
Tο Salero λειτουργεί από το πρωί, προσφέροντας καφέ, φρέσκους χυμούς φρούτων, πίτες brioche, pannini, τάρτες λαχανικών και γλυκά.
Salero Bαλτετσίου 51, 2103813358, Eξάρχεια.
INFO
Γεύσεις από Iσπανία, ποικιλίες τυριών, αλλαντικών, tapas, πλούσιες σαλάτες. Για έθνικ tapas στη µεγάλη µπάρα. Και ποτό µέχρι αργά. Happy Hour 18.00-21.00 και 01.00-03.00 το βράδυ.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάρε σουπιά κρασάτη και θα με θυμηθείς…
Σε αυτό το καφενείο στον Ψηλορείτη θα ζήσεις μια αυθεντική, κρητική εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη
Γαύρος ξιδάτος αλλά και σουτζουκάκια μπακαλιάρου μούρλια!
Το νέο hotspot των βορείων προαστίων για κάθε ώρα της ημέρας
Έχει μενού επηρεασμένο από τη γαλλική κουζίνα και ωραία κρασιά
Το σαρακοστιανό μενού κινείται με άνεση ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη προσέγγιση
Η αθηναϊκή συνέχεια του γνωστού μαγαζιού από τον Αδάμαντα της Μήλου
Mικρή απόδραση μέσα στην ίδια την πόλη
Ένα γαστρονομικό διαμαντάκι στον κάμπο της Ημαθίας
Από matcha και πρωινό καφέ μέχρι πιάτα στη μέση και δημιουργικά cocktails το βράδυ, με την υπογραφή του μισελενάτου Παύλου Κυριάκη
Πίτσα, παστιτσάδα και ιταλική φινέτσα
Θαλασσινά, τοπικές συνταγές και αυθεντική κερκυραϊκή φιλοξενία στον Άγιο Γεώργιο
Μια γευστική στάση στην καρδιά της παλιάς πόλης της Κέρκυρας
Με σεφ τον Σταμάτη Τσίλια και ακαταμάχητη Nikkei κουζίνα
Κομμάτι της ιστορίας της γειτονιάς της, τώρα ανανεωμένη και πάντα με ελληνική κουζίνα
Ατμοσφαιρικό και κρυμμένο σε έναν από τους πιο ιστορικούς δρόμους της παλιάς πόλης
Η φιλοσοφία παραμένει ίδια: σπιτικό φαγητό, καθαρές γεύσεις, καμία ανάγκη για εντυπωσιασμό
Εκεί θα φας παραδοσιακά τυλιχτά (καθώς ένα δεν φτάνει) με ζουμερό κρέας και λαχταριστή σάλτσα
Φαγητό απλό, οικείο και πολύ νόστιμο
Σύγχρονες ελληνικές γεύσεις στο πιο ζωντανό μέρος της πόλης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.