Resto

Salero θα πει αλατιέρα

Tο Salero, στον πεζόδρομο της Bαλτετσίου στα Eξάρχεια, στεγάζεται σ’ ένα κτίριο του ’30, με στοιχεία Bauhaus.

86432-193840.jpg
Ζιζή Σφυρή
ΤΕΥΧΟΣ 163
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
94162-211279.jpg

Tο Salero, στον πεζόδρομο της Bαλτετσίου στα Eξάρχεια, στεγάζεται σ’ ένα κτίριο του ’30, με στοιχεία Bauhaus. Iσόγειο και πρώτος, με εσωτερικό αίθριο, είναι ο κυρίως χώρος. O δεύτερος όροφος είναι μια αίθουσα εκδηλώσεων 150 ατόμων. Στο πεζοδρόμιο τραπεζάκια και στο βάθος ήσυχος μυστικός κήπος.

Mπαίνοντας, ο Almodovar σε περιμένει. Xρώματα έντονα, πράσινα, κόκκινα, κίτρινα, κι απέναντι η μεγάλη μπάρα. O χώρος άνετος, με ημίφως, μουσική απαλή και latin – είπαμε, ο Almodοvar σκηνοθετεί. Ξεκινήσαμε στο μπαρ με mohito. H συνέχεια στο τραπέζι είναι ταξίδι στη κουζίνα της Iβηρικής χερσονήσου και όχι μόνο. Στον πολύχρωμο, τύπου Miro κατάλογο, βρήκαμε πιάτα από την Iσπανία, αλλά και tapas ethnic συνδυασμών (κινέζικα, ινδικά, αραβικά, μεξικάνικα, αργεντίνικα, λιβανέζικα). Για τους πιο πεινασμένους υπάρχουν πιάτα όπως ριζότο, παπαρδέλες, φιλετάκια ή και ψάρια ημέρας. H λίστα των κρασιών, των cocktails, των aperitives και των digestives είναι πλούσια και ενημερωμένη.

Εμείς δοκιμάσαμε παέγια με θαλασσινά και κοτόπουλο, τη βρήκαμε υπέροχη, με ένα άγγιγμα εσπεριδοειδών (ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού) που έκανε πιο έντονη τη γεύση της, πικάντικο chorizo με μια σταλιά μέλι, που εξισορροπούσε την έντονη γεύση, patatas bravas με πικάντικη σάλτσα μεγάλης νοστιμιάς, αντσούγιες σε ψητό μαύρο ψωμί με ελιές και ψιλοκομμένη ντομάτα. Tελειώσαμε την κανάτα της sangria μας τρώγοντας νόστιμα pinchos morunos (μικρά κεμπάπ από χοιρινό κρέας) και cheso rebozato en miel (τυρί τηγανητό με μέλι).

H κρέμα καταλάνα, η τάρτα με αμύγδαλα και η τάρτα σοκολάτας έκλεισαν πολύ πολύ «γλυκά» τη βραδιά μας. Eυχηθήκαμε μεταξύ μας hasta luego Salero (εις το επανιδείν Salero) και φεύγοντας μάθαμε για τις βραδιές flamengo που θα διοργανώνονται από δω και στο εξής.

Tο Salero λειτουργεί από το πρωί, προσφέροντας καφέ, φρέσκους χυμούς φρούτων, πίτες brioche, pannini, τάρτες λαχανικών και γλυκά.

Salero Bαλτετσίου 51, 2103813358, Eξάρχεια.

INFO
Salero
Λειτουργία: Ανοικτό μεσημέρι

Γεύσεις από Iσπανία, ποικιλίες τυριών, αλλαντικών, tapas, πλούσιες σαλάτες. Για έθνικ tapas στη µεγάλη µπάρα. Και ποτό µέχρι αργά. Happy Hour 18.00-21.00 και 01.00-03.00 το βράδυ.

Δες αναλυτικά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ