Το νέο ιταλικό spot έχει ήδη γίνει talk of the town
Στο ιστορικό κέντρο και στον πεζόδρομο της Αγίου Μάρκου, ένα νέο ιταλικό spot έχει ήδη γίνει talk of the town. Το La Piccola Salumeria άνοιξε το καλοκαίρι και από την πρώτη στιγμή έκανε ξεκάθαρη τη φιλοσοφία του: αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, χειροποίητο ψωμί και premium υλικά.
Στο επίκεντρο όλων των γευστικών δημιουργιών βρίσκεται η χειροποίητη, φρεσκο-φουρνιστή schiacciata, η εκλεπτυσμένη «αδερφή» της focaccia, τραγανή εξωτερικά με τις χαρακτηριστικές φουσκάλες της και αφράτη εσωτερικά. Ζυμώνεται καθημερινά στο παρασκευαστήριο του μαγαζιού, με καλά ενυδατωμένη ζύμη που αφήνεται να ωριμάσει αργά πριν ψηθεί σε υψηλές θερμοκρασίες και πάνω σε αυτήν τη βάση χτίζονται οι signature συνταγές τους, με αυθεντικά αλλαντικά και τυριά ΠΟΠ απευθείας από μικρούς παραγωγούς της Ιταλίας – από mortadella Bologna με φυστίκι, μέχρι gorgonzola dolce και coppa di Parma.
Ξεχωρίζουν προτάσεις όπως το La Dolce Morta με στρατσιατέλα, μορταδέλα Bologna, κρέμα φιστικιού και balsamico di Modena, αλλά και το Porkissimo με ζουμερή porchetta που ψήνεται 6-8 ώρες. Νέο hot πιάτο του μενού το Bread & Meat, με αυθεντικά σικελικά κεφτεδάκια (polpette di carne alla siciliana) σερβιρισμένα με schiacciata εμπλουτισμένη με θυμάρι, ντομάτα και flakes αλατιού, συνοδεία της χαρακτηριστικής La Piccola sauce.
Το La Piccola ανοίγει από τις 8 το πρωί με εξαιρετικό καφέ και συνεχίζει all day με σάντουιτς, ενώ από το απόγευμα της Παρασκευής και του Σαββάτου μεταμορφώνεται σε wine bar με ιταλικά κρασιά, Αperol και ποικιλίες αλλαντικών και τυριών.