- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Le pierrot
Eίκοσι πέντε χρόνια ιστορίας έχει γράψει ο «Πιερότος», πάνω από τη Mαρίνα Zέας, το σημείο συνάντησης των απανταχού Πειραιωτών και των φίλων του Πειραιά.
Eίκοσι πέντε χρόνια ιστορίας έχει γράψει ο «Πιερότος», πάνω από τη Mαρίνα Zέας, το σημείο συνάντησης των απανταχού Πειραιωτών και των φίλων του Πειραιά.
Σε ένα παλιό αρχοντικό, από τα ελάχιστα που στολίζουν τη Φρεαττύδα, προσφέρει κρέπες σε πολλές παραλλαγές και από φέτος πάστα και πολλά κυρίως πιάτα.
Aνεβήκαμε στην ωραία ταράτσα, ένα βράδυ που ζέσταινε... ζέσταινε μονότονα. Εδώ, η αισθητική έχει χρώμα κόκκινο και μαύρο, ενώ το ημίφως από κόκκινες στήλες φωτός δημιουργεί όμορφη και χαλαρή ατμόσφαιρα. H art de la table κινείται στο ίδιο ύφος, με κόκκινα runner να στολίζουν τα τραπέζια. Δεξιά και αριστερά, δύο μεγάλα εικαστικά tableaux με φωτεινά ιστιοπλοϊκά καραβάκια κρύβουν έξυπνα τους τοίχους των παρακείμενων πολυκατοικιών. H μουσική απαλή, σε συνοδεύει ευχάριστα την ώρα του δείπνου.
Στον κατάλογο υπάρχει μεγάλη ποικιλία από σαλάτες, chef, νισουάζ, σίζαρ, πόρτο και μια μεγάλη λίστα από αλμυρές κρέπες σε ό,τι συνδυασμό μπορείς να φανταστείς. Oι προτάσεις για πάστα είναι επίσης πολλές (με τόνο, γαρίδες αλ πέστο), ενώ στα κυρίως πιάτα οι επιλογές είναι νόστιμες και μαζί «εύκολες»: ψαρονέφρι με country πατάτες, κοτόπουλο με κινέζικη σος, μοσχαρίσιο φιλέτο, μοσχαρίσιο μπιφτέκι κ.ά.
Πειρασμός είναι και η λίστα από γλυκές κρέπες και waffles σοκολάτα, μπανάνες, φράουλες, μπισκότα, παγωτά όλων των γεύσεων παρέλασαν από μπροστά μας, με αποκορύφωμα την alpine tarte, κρέπα σε σχήμα κέικ με παγωτό, περιχυμένη με σκούρα σοκολάτα και στολισμένη με σαντιγύ, ικανή αν όχι να... δροσίσει, τουλάχιστον να χορτάσει τους οκτώ maniac της κρεποσοκολατοφαγίας που υπήρχαν εκείνο το βράδυ στην παρέα!
Le pierrot, Φρεαττύδος 42, Πειραιάς, 210 4530.918, 4181.832, έως 1 π.μ., Σάββατο έως 1.30 π.μ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην Κορωνησία που δεν είναι νησί, ούτε στεριά, ούτε λίμνη, ούτε ακριβώς θάλασσα
Ο σεφ Αντώνης Μουστάκης έχει δημιουργήσει ένα contemporary μενού που συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις και παραδοσιακές πινελιές
Πρόκειται για ένα από τα γνησιότερα concept brunch shops, μπορεί και σε όλη την Ελλάδα
Εδώ όπου η παράδοση συναντά τις νέες γευστικές τάσεις
Κομψότητα και νοστιμιά στο κέντρο της πόλης
Το αντισυμβατικό wine bistro της Θεσσαλονίκης
Χειροποίητα panini και απολαυστικά spritz στην πλατεία Αριστοτέλους
Εδώ η μαγειρική διαδικασία είναι ιερή
Η κουζίνα θα σας προτείνει πιάτα που βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση με διεθνείς επιρροές, με έμφαση πάντα στη γεύση και με βάση την εποχικότητα και την επιλογή άριστων πρώτων υλών.
Κλείστε θέση στο πάσο και παρακολουθήστε πώς παρασκευάζονται πιάτα
Το εμβληματικό εστιατόριο επιστρέφει μεταμορφωμένο
Από τον σεφ-πατρόν Ανδρέα Γάβρη, μαζί και 700 ετικέτες κρασιού για ψαγμένους οινόφιλους
Από τις πιο αυθεντικές σελίδες στο καλοκαιρινό, ροδίτικο οδοιπορικό σου
Η Νίκη Σπανού έχει καταφέρει να κάνει το Μεϊντάνι της αρχηγείο, στρατηγείο και κατσαρόλα αναφοράς για όποιον αναζητά τη βεριτάμπλ γεύση της παράδοσης στη Ζαγορά
Σου σερβίρει με τη βούλα την πιο αυθεντική γεύση της Λήμνου
Ψαράκια, χταποδάκια, καλαμαράκια και λοιπά καλοκαιρινά δίπλα στη θάλασσα
Εδώ που η κατσαρόλα δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ για να μπει στη φωτιά
Το νέο στέκι της πόλης για νόστιμο φαγητό και χαλαρά cocktails
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.