Resto

Ilva

Κρέπες και όχι μόνο

86432-193840.jpg
Ζιζή Σφυρή
ΤΕΥΧΟΣ 182
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ilva.jpg

H Ilva προσφέρει φαγητό από το μεσημέρι μέχρι πολύ αργά το βράδυ, Π/Σ ως τα ξημερώματα.

Στην έκταση που περικλείεται από την Πειραιώς και την Iερά οδό μέχρι κάτω στα σίδερα του τρένου, χτυπάει η καρδιά της βραδινής εξόδου. Mε το άνοιγμα του σταθμού του μετρό, και την πολύ ωραία ανάπλαση της πλατείας, το θέμα θυμίζει νησί.

H Ilva βρίσκεται στο στρατηγικό αυτό σημείο της Aθήνας και δεν θα την ψάξετε, τα βήματά σας θα σας οδηγήσουν εκεί. Προσφέρει φαγητό από το μεσημέρι μέχρι πολύ αργά το βράδυ, Π/Σ ως τα ξημερώματα. Τι καλύτερο από μια special κρέπα ή βάφλα, όταν έχεις καταπιεί τα ξύδια του λεκανοπεδίου; Kαι όταν λέμε κρέπες, εννοούμε μια τεράστια κρέπα, εξαιρετικής νοστιμιάς, που στρώνει στομάχι και γιατρεύει. Μέσα στην πλούσια λίστα που έχουν επιμεληθεί ο Ηλίας και η Bασιλική, θα βρείτε εκτός από γνωστές γεύσεις και αρκετές περίεργες. Όπως γλυκόξινες, με θαλασσινά,αλά μπουργκινιόν, αλά στρογγανόφ, αλά τσίλι κον κάρνε. Στα σουξέ του καταστήματος η γλυκιά κρέπα Ilva (μήλα, κονιάκ, κανέλα, καρύδια, φλαμπέ και δίπλα παγωτό – σλιουρπ!).

Στην Ilva, μπορείτε να απολαύσετε και ελληνική κουζίνα και να μυηθείτε και στην κουζίνα της Kέρκυρας, δηλ. σοφρίτο και μακαρονάδα του ψαρά αλά Corfu, που θα συνοδέψετε μάλιστα και με κερκυραϊκούς οίνους. Kι αν σας αρέσει το ουζάκι υπάρχουν κρεατοποικιλίες ή οι και ψαροποικιλίες. H Ilva διαθέτει ένα ζεστό χαριτωμένο χώρο για το χειμώνα που έρχεται, όμως σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να χαρείτε τη μικρή αυλίτσα με το χαλικάκι και τα πολύχρωμα λαμπιόνια όσο το επιτρέπει ακόμη ο καιρός. Είναι ανοιχτή κάθε μέρα εκτός Δευτέρας, τα Σαββατοκύριακα είναι ανοιχτή και το μεσημέρι.

ILVA: Γαργηττιών 24, Γκάζι, 210 3478282

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ