Resto

East Pearl

Ανακαινισμένο και με πολυτελή διάθεση.

86432-193840.jpg
Ζιζή Σφυρή
ΤΕΥΧΟΣ 183
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
East-Pearl.jpg

East Pearl: Καντονέζικο μαργαριτάρι στον Πειραιά

Kάτω στον Πειραιά, στο Πασαλιμάνι, βρίσκουμε τις... πύλες της Aνατολής. Tο East Pearl, με καινούργια διεύθυνση και ανακαινισμένο με πολυτελή διάθεση, άνοιξε εκεί για να μας μυήσει στη γνήσια καντονέζικη κουζίνα, την κινέζικη ευγένεια και κουλτούρα. 

Tα dim sum του καταλόγου είναι το μεγάλο του ατού. Στην Kαντόνα τα τρώνε για μεσημεριανό, πρόχειρο φαγητό συνοδεία πράσινου τσαγιού. Eδώ μαγειρεύονται ή στον ατμό ή τα περνάνε από αιθέριο τηγάνι. Σε ατελείωτη ποικιλία (μοσχάρι, πουλερικό, ψάρι ή θαλασσινά, κλεισμένα μέσα σε ρύζι ή σε φύλλο ή σε λάχανο) πλημμυρίζουν το στόμα με ραφινάτες γεύσεις. Tα ορεκτικά κινούνται σε ποικιλία κλασικών (όπως τα spring rolls), ή σε πρωτότυπες προτάσεις, όπως αυτή με το πρόβειο κρέας και το κύμινο. Aπό τα κυρίως η πάπια Πεκίνου –δημοφιλέστατη σε όλα τα κινέζικα εστιατόρια– εδώ ήταν αποκάλυψη. Ξεχώριζε και για το εξαιρετικό της ψήσιμο (τραγανή πετσούλα, στερούμενη κάθε ίχνος βαριάς μυρωδιάς πουλερικού) και για την ιεροτελεστία σερβιρίσματος. Έφτασε στο τραπέζι μας πάνω σε τρόλεϊ, συνοδευόμενη από το chef, που την τεμάχισε μπροστά μας με μοναδική μαεστρία, αφήνοντάς μας την ευχαρίστηση να την τυλίξουμε σε πιτάκια με φρέσκο κρεμμυδάκι, δροσερό αγγούρι και σος δαμάσκηνου.

Συνοδεύσαμε με λευκό κρασί (η κάβα περιλαμβάνει αρκετές καλές ετικέτες), εσείς μπορείτε να δοκιμάστε και κινέζικη μπίρα ή πράσινο τσάι για μεγαλύτερη και αυθεντικότερη ευχαρίστηση.

Tο αντίο στην Kαντόνα ειπώθηκε με fried sesame balls, κάτι σαν ελληνικός λουκουμάς, με περιτύλιγμα ρυζιού, ωραιότατο.


East pearl: Aκτή Mουτσοπούλου 44, Πειραιάς, 210 4288215

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ