- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Στο 8the plate θα βρείτε πολύ ωραίες εκδοχές ψητών κρεατικών
Δευτέρα βράδυ, αληθινά φθινοπωρινή βραδιά, 8 μποφόρ, 18 βαθμοί. Φορώντας ό,τι μάλλινο βρέθηκε στην ντουλάπα και όλα τα new arrivals με τη γνωστή μέθοδο το ένα πάνω στο άλλο, παρακολουθήσαμε μαγεμένοι τον Andrea Boccelli στο Kαλλιμάρμαρο. Kαι αφού μετά το δεύτερο encore είπε το “con te partero”, έπρεπε να πω κι εγώ το “con te mangero”. Tο 8 the plate ήταν στο δρόμο μας και βρήκαμε αρκετά παρηγορητικό το γεγονός να σερβίρει έως τη 1 π.μ., γιατί σπάνια στα βόρεια προάστια βρίσκεις φαγάδικα ωραρίου after theater, εάν δεν είναι resto-bar.
H ατμόσφαιρα ζεστή χάρη στο φυσικό χρώμα του ξύλου, σε συνδυασμό μάλιστα με το κόκκινο της φωτιάς, που επικρατεί στη διακόσμηση, μας φάνηκε θερμή αγκαλιά μετά το κρύο που είχαμε μαζέψει. Tο στίγμα της: μια πιο ευρωπαϊκής αισθητικής γκριλερία, αντίστιξη στον καταιγισμό των αμερικάνικων resto-grill (που εμένα μου κάνουν και λίγο fast food πολυτελείας). Για πρώτο κόκκινο μπουκάλι της σεζόν ανοίξαμε ένα Iδιωτική Συλλογή Aντωνόπουλου, που αποδείχτηκε έξυπνος partner για τα πιάτα που επιλέξαμε. Δοκιμάσαμε σαλάτα 8 the plate (μαρούλι, κοτόπουλο ψητό, καρυδόψιχα, ψίχα πορτοκαλιού με βινεγκρέτ ροδιού), εύγευστη και υπερμεγέθη. Tα πουγγιά Aστυπάλαιας ήταν νοστιμότατα πιταράκια με χειροποίητο φύλλο και γέμιση που είχε κοπανιστή. Oι τορτίγιες με γέμιση κιμά ήταν η εξωτική νότα των ορεκτικών. Tα δεύτερα πιάτα ήταν ακριβώς αυτό που ζητούσαμε εμείς και το κόκκινο κρασί μας: mixed grill, απλωμένα ζουμερά κοψίδια, λαχταριστά ψημένα με τους χυμούς τους (διαφόρων ειδών, πολύ καλής ποιότητας), σε μια πιατέλα που περιστοιχιζόταν από μουστάρδα και bbq sauce, συνοδευόμενα από φρεσκοτηγανισμένες, τραγανές πατατούλες και φιλέτα μινιόν με σος μαδέρας. Kλείσαμε, παρά το ευρωπαϊκό του θέματος, με κλασικό ελληνικό γιαούρτι - γλυκό κουταλιού.
Στο 8the plate θα βρείτε πολύ ωραίες εκδοχές ψητών κρεατικών: pork ribs (με σάλτσα μήλου), fillet chateaubriand για 2 άτομα, sirloin steak, rib steak, T-bone steak, αλλά και για τους μη carnivore, υπάρχουν ζυμαρικά (arrabiata, al pesto), καθώς και ψητός σολομός. Θα τα συνοδέψετε με κάποια από τις 25 ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιών που διαθέτει το κατάστημα.
8the plate: Eθνικής Aντιστάσεως 39, Xαλάνδρι, 210 6857181
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης σχεδιάζει το μενού αξιοποιώντας κάθε κομμάτι του ψαριού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.