- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το αγαπάμε το σούσι στην Ελλάδα λες κι ήμασταν από πάντα εξοικειωμένοι με την κουζίνα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Ωμά, φύκια, σόγιες και γουασάμπια δίνουν και παίρνουν, και ο Αθηναίος έχει πια του κόσμου τις επιλογές. Το Tomoe άνοιξε στην Κηφισιά πέρσι το καλοκαίρι σε ένα κομβικό της περιοχής σημείο -εκεί που παλιότερα ήταν το Nui και ακόμη παλιότερα το Casa di Pasta -, με ωραίο και φίνο ντεκόρ στους τόνους του γκρι, με ένα ενυδρείο να χαρίζει ηρεμία αλλά και τόνους εξωτικούς, με «καταρράκτες» να αναβλύζουν από τους τοίχους, μ’ ένα πανέμορφο μπαρ φτιαγμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από σχοινένιους κόμπους.
Εδώ και κάποιους μήνες έχει και τον Χρόνη Δαμαλά στην επιμέλεια του μενού, κίνηση «σοφή» μια και ο πολύ καλός σεφ έχει κάνει τις σπουδές του στην Αμερική, έχει δουλέψει στο περίφημο Nobu της Νέας Υόρκης, εδώ έχει ήδη πάρει τους Χρυσούς του Σκούφους.
Ο Χρόνης λοιπόν στήνει το μενού αλλά υπάρχει και ο γλυκύτατος, ανερχόμενος -μόλις 24 ετών- Παναγιώτης Φλάκας που το…εκτελεί (πόσο αστεία μου φαίνεται αυτή η λέξη πάντα), προσθέτοντας νότες και δικής του μαεστρίας. Στo Tomoe επιδιώκουν να προσφέρουν γιαπωνέζικη κουζίνα που να είναι προσιτή σε όλους. Γι’ αυτό και δίνουν τη δυνατότητα ενός μενού γνωριμίας που περιλαμβάνει 4 αντιπροσωπευτικά πιάτα μόνο με €24 και είναι πολλοί αυτοί που το προτιμούν σαν «εισαγωγή» στην ασιατική κουζίνα. Μαζί με το βασικό κορμό γευστικών προτάσεων υπάρχουν και νέα πιάτα. Οπωσδήποτε ξεκινήσετε με cheviche, δηλαδή θαλασσινά μαριναρισμένα σε λάιμ με τσίλι και φρέσκο κόλιανδρο και συνεχίστε με tuna tataki ένα νέο πιάτο με ελαφρά ψημένο τόνο, καπνιστή μελιτζάνα, χέλι και ντομάτα.
Η δροσερή σαλάτα kani με ψίχα από βασιλικό καβούρι, noodles και μαριναρισμένα φύκια φτιάχνει το…έδαφος για τον σολομό teriyaki, ωραιότατο φιλέτο σολομού με τηγανιτά λαχανικά.
Το ολοκαίνουργιο buta, ψαρονέφρι με γλυκοπατάτα, σόγια και τζίντζερ, βρίσκεται ήδη στα best sellers. Φυσικά, υπάρχει πάντα η δημοφιλής επιλογή των sushi sashimi, nigiri και rolls, υπάρχει κι εδώ μεγάλη ποικιλία. Όλα με συνοδεία κάποιου κρασιού από την κάβα του Tomoe ή μαζί με ένα από τα cocktail που επιμελήθηκε ο Αχιλλέας Καραουλάνης μόνο για το Tomoe.
Στο τέλος ζητήστε namelaka, λευκή σοκολάτα με φρέσκες φράουλες, μπισκότο αμυγδάλου και κουμκουάτ, και στα γλυκά ευχαριστημένοι θα μείνετε. Σάββατο και Κυριακή και μεσημέρι, Δευτέρα κλειστά, κουζίνα μέχρι τη 1μμ, και delivery.
Γορτυνίας 11 & Δαγκλή, Κηφισιά, 2108013553
Φωτογραφίες: Panagiotis Beltzinitis
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.