- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
Avli Gastro Bar: γευστικές προτάσεις σε µια υπέροχη αυλή στη Μεθώνη
Είναι ένα ταξίδι γεύσεων που δεν πρέπει να χάσετε
Avli Gastro Bar: ένα σύγχρονο εστιατόριο στη Μεθώνη
Ακριβώς κάτω από το ιστορικό Κάστρο της Μεθώνης, το Avli Gastro Bar δεν είναι απλώς ένα ακόµα εστιατόριο. Είναι ένα ταξίδι γεύσεων που δεν πρέπει να χάσετε. Με µια πρώτη µατιά, η αυλή κατακλύζεται από την οµορφιά της φύσης, µε πολύχρωµες βουκαµβίλιες και µεγάλες µουριές που προσφέρουν δροσιά και γαλήνη. Είναι εύκολα προσβάσιµος χώρος, µεγάλος και ιδανικός τόσο για παρέες και οικογένειες, όσο και για ροµαντικές στιγµές µε το ταίρι.
Ο σεφ και ιδιοκτήτης Τζουλιάνο Νταούτι, µε µεγάλη εµπειρία σε κουζίνες της Αθήνας και του Βερολίνου, προτείνει µια δηµιουργική κουζίνα µε έµπνευση από την ελληνική παράδοση και τη διεθνή γαστρονοµία. Το µενού του Avli βασίζεται στις φρέσκες πρώτες ύλες και τις χειροποίητες παρασκευές, συνδυάζοντας αρµονικά το ψάρι και το κρέας.
Θα ξεκινήσετε το γεύµα σας µε τη δροσερή ελληνική σαλάτα, παραλλαγή της χωριάτικης µε µεσσηνιακή σπέλα, και σίγουρα µε δροσερό τζατζίκι αβοκάντο. Δοκιµάστε το σεβίτσε λαβράκι, µαριναρισµένο µε φρέσκους χυµούς εσπεριδοειδών, και το φιλέτο φρέσκιας τσιπούρας µε πουρέ αγκινάρας. Οι λάτρεις του κρέατος θα ενθουσιαστούν µε το 100% Black Angus burger και τα χοιρινά spare ribs µε BBQ sauce.
Μην παραλείψετε να συνοδεύσετε το γεύµα σας µε ένα ποτήρι κρασί από την εντυπωσιακή ποικιλία ελληνικών αµπελώνων ή µε το house wine του Avli, από αµπελώνες της Μεσσηνίας. Κλείστε το γεύµα σας µε ένα γλυκό επιδόρπιο όπως το ηφαίστειο σοκολάτας ή το τσιζκέικ µε µαρµελάδα φρούτα του δάσους.
Μπουμπουλίνας 1, Μεθώνη Μεσσηνίας, 2723031425, Insta: avli.gastrobar
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια σύγχρονη ερμηνεία της μαγειρικής παράδοσης της ελληνικής υπαίθρου και κυρίως της Πελοποννήσου
Ο Κώστας Ζουγανέλης των Bar Guru Bar και Buba στο νέο του στέκι στο Ψυχικό
Όλοι αγαπάμε έναν κόκορα κρασάτο με χοντρό μακαρόνι και μια λεμονάτη ρεβυθάδα
Εκεί θα πας αν θέλεις να δεις μαζεμένη την κοσμική Θεσσαλονίκη. Κατά προτίμηση το μεσημέρι.
Η Ελένη Σαράντη μαγειρεύει τις αναμνήσεις της από τα κυριακάτικα τραπέζια της μαμάς
Στη καρδιά του 11ου διαμερίσματος του Παρισιού, ο σεφ Paul-Henri και η γυναίκα του Margaux, μας προσκαλούν σε ένα Μεσογειακό γαστρονομικό ταξίδι
Ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Αϊβαλιώτης παίζει την ελληνική κουζίνα στα δάχτυλα
Στα μετόπισθεν, αγνά και λαϊκά του Ταύρου, η πιο φαεινή ιδέα για φρέσκο ψάρι
Ξεκίνησε σαν καφενείο, από έναν ερασιτέχνη ψαρά
Το πιο μυρωδάτο take away spot της πόλης είναι εδώ!
Ήρθε πριν από λίγους μήνες για να προσφέρει μία εναλλακτική γευστική έξοδο στην περιοχή
Αποτέλεσμα της δουλειάς τριών καλών φίλων, έχει γίνει προορισμός για λάτρεις του καφέ και του brunch
Specialty coffee και ένα από τα καλύτερα brunch της Αθήνας
Μια γευστική περιπέτεια με άρωμα street food
Μοναδικός καφές, εντυπωσιακό brunch και τέλεια cocktails
Εδώ μεγαλουργεί η ταλαντούχα σεφ Αγάπη Μιχελή, προτείνοντας γεύσεις απλές αλλά γεμάτες συναίσθημα
Εδώ θα δοκιμάσεις ένα μοναδικό brunch μενού που συνεχώς εξελίσσεται και συναρπάζει
Ειδικά τα πιάτα με αυγά είναι πραγματικά άψογα!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.