- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Talking Breads: To καινούργιο του Χολαργού έχει πάρτι διάθεση και burger που ροκάρει
Τεράστιο, πας για take away αλλά μπορεί και να κάτσεις ώρες ακούγοντας τέλειες μουσικές
![Ελένη Ψυχούλη Ελένη Ψυχούλη](/images/120x120/3/jpg/files/2023-03-20/eleni-psychouli-contributor-athens-voice.jpg)
![Talking Breads: μόλις άνοιξε στον Χολαργό Talking Breads: μόλις άνοιξε στον Χολαργό](/images/1074x600/jpg/files/2024-04-15/talking-breads.jpg)
Στο καινούργιο, μεγαλειώδες Talking Breads όλα «μιλάνε»: από το διαφορετικό street food και τη μουσική μέχρι το σπιτικό μπριός και το βουτυρόψωμο
Το γνωρίσαμε μικρό και μαζεμένο στην πλατεία Εξαρχείων. Όσοι δοκίμασαν το μπέργκερ του έγιναν φανατικοί και ορκισμένοι οπαδοί του. Και με το δίκιο τους, καθώς τα «Ομιλούντα Ψωμιά» δεν είναι ένα ακόμη μπεργκεράδικο. Σ' αυτή την περίπτωση και εγώ προσωπικά, που ακόμη δεν έχω καταλήξει στα καλύτερα των αθηναϊκών burgers, δεν θα είχα ασχοληθεί μαζί του. Το φρέσκο Talking του Χολαργού, που μετρά λίγες μέρες ζωής, θα σε εντυπωσιάσει πρωτίστως με το «όπως Αμερική» μέγεθός του. Με τον τεράστιο πάγκο της εξυπηρέτησης, τα ευρύχωρα τραπέζια στο πεζοδρόμιο, το τεράστιο γκράφιτι αλλά και την πάρτι διάθεσή του. Μουσική σε πολλά ντεσιμπέλ, μπαίνεις για take away αλλά τα απανωτά μπιτ σε τραβούν σαν τις Σειρήνες από τα αφτιά, πρέπει να κάνεις προσπάθεια να μην χοροπηδήσεις, ιδίως όταν είσαι κάπως σιτεμένος σαν κι εμένα και έχεις προλάβει στη δόξα της την punk σκηνή.
![Talking Breads Talking Breads](/images/w734/jpg/files/2024-04-15/20240328_202304.jpg)
Μέσα σε λίγη ώρα τα είδα και τα άκουσα όλα: από Iggy, Sex Pistols, Telephone, Talking heads μέχρι Rolling Stones και Nick Cave με κάποια heavy metal περασματάκια. Αν επιτρέπεται στην ηλικία μου να γιορτάζεις ακόμη γενέθλια, τα δικά μου εδώ θα τα γιόρταζα. Χώρος ανοιχτός και άπλετος, ταμάμ για κάθε διοργάνωση που στοχεύει σε πολλά κέφια, το Talking breads εγκαινιάζει κάτι που δεν είχαμε ματαδεί, το κλαμπ μπεργκεράδικο αλλά αν το περιορίσεις στα μπέργκερς είναι σαν να το αδικείς παράφορα.
![Talking Breads Talking Breads](/images/w734/jpg/files/2024-04-15/20240328_202130.jpg)
Πίσω από την ιδέα -και την πραγματοποίησή της- ο Χρήστος Ταχιάς. Ο Χρήστος για χρόνια περιπλανήθηκε στους διαδρόμους της ευρωπαϊκής high end, υψηλής γαστρονομίας, άλλαξε πόλεις και πατρίδες, δούλεψε με τον Joel Robuchon και τον Alain Ducasse. Ο κορονοϊός μας τον επέστρεψε, μαζί με την απόφαση να ανοίξει ένα διαφορετικό στριτ-φουντάδικο, αφού αυτό το φαγητό μιλά περισσότερο στην καρδιά και την προσωπική του γεύση.
![Talking Breads Talking Breads](/images/w734/jpg/files/2024-04-15/talkin-breads2.jpg)
Ξεκινώντας από το ψωμί, για το οποίο οι έρευνες και οι πειραματισμοί συνεχίζονται ακάθεκτες και ενθουσιώδεις, ο Χρήστος έχει προς το παρόν καταλήξει σε ένα αφράτο βουτυρόψωμο και ένα αφρό-μπριός που κλείνουν ιδανικά -στην απόλυτη βελούδινη δαγκωνιά- τα συμπαρομαρτούντα μιας street φάσης με πολλά πλοκάμια. Ξεκινώντας από τα μπέργκερς, με ενθουσιασμό θα σου μιλήσω για το Soul με το καπνιστό τυρί, το μπέικον, την πιπεριά jalapeno, το κρεμμύδι, το αγγούρι και την σπιτική sweet chili μαγιονέζα -εννοείται πως εδώ ό,τι δοκιμάσεις είναι αυστηρώς σπιτίσιο και πρωτότυπο. Μπέργκερς διαφορετικά, που δεν φοβούνται ενίοτε το καυτερό, με διαφορετική διάταξη των υλικών για την ιδανική μπουκιά που τα περιέχει όλα, με τη νοστιμιά να ποτίζει το σύνολο, σε μια απόλυτη ενότητα.
![Talking Breads Talking Breads](/images/w734/jpg/files/2024-04-15/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF_%CF%84%CE%BF%CF%85_mk175.jpg)
Από την κατηγορία των σάντουιτς, νομίζω ότι το satay θα κάνει μεγάλο πάταγο: μαλακό, αφράτο ψωμάκι, pulled χοιρινό, λάχανο, καρότο, φρέσκο κόλιανδρο, φρέσκο κρεμμυδάκι και σάλτσα σατάι που μοσχοβολά καρύδα. Η απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στην Αμερική και την Ασία, για το πιο πρωτότυπο, το πιο εθιστικό σάντουιτς που έχω δοκιμάσει τελευταία.
![Talking Breads Talking Breads](/images/w734/jpg/files/2024-04-15/20240328_204755.jpg)
Στο μεταξύ, δοκιμάσαμε και τις ωραίες πατάτες, πολύ ψιλοκομμένες και τηγανισμένες με τη φλούδα αλλά και μια συμπαθητική coleslaw σαλάτα με γιαούρτι και λίγη μαγιονέζα, πριν περάσουμε στην κατηγορία των pizza rolls. Τραγανή απέξω και αφράτα ψωμένια στο εσωτερικό της ζύμη, που γεμίζει με διαφορετικές γεύσεις, όπως κλασική μαργαρίτα με φρέσκο βασιλικό, ελληνική με φέτα, πιπεριά και ελιές, με κοτόπουλο ή πεπερόνι.
![Talking Breads Talking Breads](/images/w734/jpg/files/2024-04-15/20240328_202426.jpg)
Για το τέλος θα σας ξεναγήσω στην ιδιαίτερη κατηγορία rotisserie, που μεταφράζει στα αμερικάνικα ένα ελληνικό αρνάκι σούβλας, απλά ονειρεμένο: το αρνάκι μπαίνει μέσα στο αφράτο ψωμάκι με σος μπεαρνέζ και λάδι μαϊντανού να το δροσίζει. Από τη σούβλα, βγαίνει και ωραιότατο χοιρινό με καραμελωμένα κρεμμύδια και κοτόπουλο ή μοσχάρι. Να και κάτι καινούριο που κάποιος έπρεπε να το είχε σκεφτεί νωρίτερα, αφού πάντα πίστευα ότι η ένδοξη ελληνική σούβλα έχει πολλές δυνατότητες να εξευγενιστεί, κερδίζοντας με μια άλλη, διαφορετική διάλεκτο και τις καρδιές των νεότερων, που την ψησταριά δεν θέλουν ούτε να την ακούσουν.
![Talking Breads Talking Breads](/images/w734/jpg/files/2024-04-15/20240328_213740.jpg)
Το ιστορικό του σεφ περιωπής δεν μπορεί παρά να σου εγγυηθεί και ένα καλό, διαφορετικό γλυκό στο τέλος. Δοκιμάσαμε μια σιροπιαστή μηλόπιτα με σαντιγί, που έφερνε σε εκμέκ, αλλά έχει και μους σοκολάτα και σοκολατένιο μπέργκερ και baked παγωτό Αλάσκα σάντουιτς με βανίλια, φράουλα ή λεμόνι και ψημένη μαρέγκα. Το φαγητό του δρόμου, σεφίστικο και σοφιστικέ, σε μια καινούργια μέρα που αφορά και σένα, που δεν είσαι της μπέργκερ-κουλτούρας.
Λ. Μεσογείων 232, Χολαργός, 2106528722
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Domes Noruz Kassandra φιλοξενεί την dream team της θεσσαλονικιώτικης κουζίνας
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.