Resto

Lygaria Farm & Kitchen, ένα διαφορετικό εστιατόριο στην Τζια

Κρυμμένο μέσα στο Kea Retreat

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Lygaria Farm & Kitchen

Το Lygaria Farm & Kitchen μέσα στο Kea Retreat, στην Τζια είναι ένα διαφορετικό, βιώσιμο εστιατόριο που ακολουθεί τη farm to table και zero waste φιλοσοφίαhttps://www.kearetreat.com/

Ο αέρας φέρνει το άρωμα του θυμαριού και της άγριας ρίγανης. Στα αυτιά σου φτάνει μόνο το τραγούδι των τζιτζικιών και μπροστά σου απλώνεται το βαθύ μπλε της θάλασσας. Σε αυτό τον όρμο, στο Ψάθι της Τζιας η ζωή κυλά γλυκά, ατάραχη. Το ιδανικό σκηνικό για να φιλοξενήσει το Lygaria Farm & Kitchen, ένα εστιατόριο που ωστόσο δεν ακολουθεί την κλασική έννοια του όρου.

Lygaria Farm & Kitchen

Εδώ, η πλειοψηφία των πρώτων υλών καταφθάνουν απευθείας από τη γη που περικλείει το εστιατόριο. Υπάρχει ένας ελαιώνας, ένας αμπελώνας, ένας κήπος με λαχανικά και άγρια βότανα – όλα καλλιεργούνται με παραδοσιακές γεωργικές τεχνικές. Τα υπόλοιπα προϊόντα έρχονται από τοπικούς παραγωγούς και ψαράδες. Ο σεφ έχοντας ό,τι πιο αγνό στη διάθεσή του αποφάσισε το μενού του να ακολουθεί τη φύση, να μην συμβαίνει το αντίστροφο. Έτσι, το μενού αλλάζει κάθε μέρα ανάλογα με τη σοδειά ή την ψαριά.

Lygaria Farm & Kitchen

Σεφ στο Lygaria Farm & Kitchen είναι ο Uriel Eshet. Ο Uriel έχει δουλέψει σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, από τα βραβευμένα με αστέρια Michelin Noma και Amass στην Κοπεγχάγη, μέχρι το Ikoyi στο Λονδίνο και το Blue Hill και το Estella της Νέας Υόρκης. Με την Ελλάδα νιώθει μία βαθύτερη σύνδεση καθώς επισκέπτεται τη χώρα μας από τότε που ήταν δύο ετών. Η κουζίνα του Uriel ισορροπεί σε μία λεπτή γραμμή αφού ο ίδιος επιδιώκει την τελειότητα χωρίς επιτήδευση ή φλυαρίες. Πιστεύει ότι το απλό φαγητό μπορεί να είναι εκπληκτικό και πως όροι όπως «βιωσιμότητα» και “farm to table” θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις αληθινής αφοσίωσης στο σκοπό αυτό.

Uriel Eshet

Στο Lygaria Farm & Kitchen, o Uriel και η ομάδα του πειραματίζονται ενσωματώνοντας λιγότερο γνωστά συστατικά στα πιάτα ή χρησιμοποιώντας τα πιο κοινά υλικά με ασυνήθιστους τρόπους. Για παράδειγμα, τα κεφάλια των ψαριών, οι ουρές και τα κόκαλα δεν πετιούνται, αλλά αξιοποιούνται με ευρηματικούς τρόπους ακολουθώντας τη φιλοσοφία του zero waste.

Lygaria Farm & Kitchen

Το Lygaria Farm & Kitchen είναι μέρος του Kea Retreat, που ειδυλλιακά τοποθετημένο ανάμεσα στους κυματιστούς λόφους της Τζιας, έχει στόχο να θρέψει όχι μόνο το σώμα μέσα από το εξαιρετικό φαγητό του Lygaria Farm & Kitchen, αλλά και την ψυχή όσων των επισκέπτονται, προσφέροντάς τους μία ολιστική εμπειρία. Το Kea Retreat διαθέτει μια σειρά υπερβατικών πρακτικών όπως γιόγκα, διαλογισμό, sound baths και άλλων αισθητηριακών περιπετειών, όπως πεζοπορίες σε αρχαία μονοπάτια, επισκέψεις στην πρωτεύουσα της Κέας και καγιάκ σε απομονωμένες αμμώδεις παραλίες. Αν φέτος βρεθείτε στη Τζια, αξίζει να το ανακαλύψετε.

Lygaria Farm & Kitchen

Kea Retreat: Όρμος Ψάθι, Τζια, 6986774151, www.kearetreat.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ