- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Πηδάλιο restaurant: Το αγαπημένο στέκι των Ναυπλιωτών με τον καραβίσιο αέρα
Ο Νίκος Κουτσουδάκης, ο ιδιοκτήτης και σεφ, έχει στήσει ένα γαστρονομικό εστιατόριο ελληνικής κουζίνας, με σεβασμό στον απανταχού καλοφαγά επισκέπτη
Πηδάλιο – Μεζεδοπωλείο στο Ναύπλιο: Καλό και ποιοτικό φαγητό για μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία
Στο πανέμορφο Ναύπλιο, την πόλη με τη νοσταλγική αύρα που θυμίζει κάτι από μεσαιωνικό παραμύθι, μπορείς να δεις κάστρα και φρούρια, να κολυμπήσεις σε κρυστάλλινα νερά, να φας και να πιεις ακόμα καλύτερα. Οι ντόπιοι, μάλιστα, προτιμούν το Πηδάλιο, το εστιατόριο που βρίσκεται στη γειτονιά της Πρόνοιας, 300 μέτρα από την παλιά πόλη του Ναυπλίου.
H αύρα του θαλασσινή και το ντεκόρ του μαγαζιού, από διάφορα καραβίσια αξεσουάρ, όπως άλλωστε δηλώνει και το όνομά του. Εκεί ο Νίκος Κουτσουδάκης, ο ιδιοκτήτης και σεφ, ύστερα από μία επιτυχημένη εικοσαετία στον χώρο της εστίασης, από την αγάπη του φυσικά για το καλό και ποιοτικό φαγητό έχει στήσει ένα γαστρονομικό εστιατόριο ελληνικής κουζίνας το οποίο, με σεβασμό στον απανταχού καλοφαγά επισκέπτη, προσφέρει εδώ και 10 χρόνια φαγητό εξαιρετικής ποιότητας και πρώτη ύλη στην καλύτερη δυνατή τιμή. Η ομάδα του Πηδαλίου επιλέγει τα πιο εκλεκτά υλικά και πάντα με ευχάριστη διάθεση καλωσορίζει τον κόσμο για να απολαύσει μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία. Ο στόχος τους να τους γνωρίσει την κουζίνα της Αργολίδας, τις συνταγές που πάνε από γενιά σε γενιά και τα προϊόντα που παράγει ο τόπος, ο κάμπος, τα ορεινά χωριά και η θάλασσα.
Στο μενού θα βρει κανείς μαγειρεμένα με αγάπη και μεράκι γαστρονομικά πιάτα κρεατικών (από ντόπια αμνοερίφια), θαλασσινών, πιάτα ημέρας και ζυμαρικά. Πεντανόστιμο το χταπόδι με πουρέ μελιτζάνας, οι λαχταριστοί λουκουμάδες με το καπνιστό τυρί που συνοδεύονται με μαρμελάδα σύκο, η προβατίνα με τον ξινόχοντρο τραχανά από εργαστήρι παραδοσιακών ζυμαρικών, το αρνάκι με βότανα και χειροποίητο ραβιόλι της περιβόητης ΠΟΠ αγκινάρας Ιρίων, το φαγκρί γιουβέτσι κατευθείαν από τη θάλασσα του αργολικού κόλπου και τα χειροποίητα ζυμαρικά όπως στριφτάρια, που φτιάχνει ο σεφ με τα χέρια του και γίνονται ανάρπαστα. Όλα αυτά απολαμβάνοντας είτε κάποιο aperitivo –ακόμα κι αυτά έχουν έντονο το στοιχείο της παράδοσης με βάση το τσίπουρο, το ούζο, τη μαστίχα και με μεσογειακά μυρωδικά– είτε επιλέγοντας κάποια από τις εξαιρετικές ποικιλίες κρασιού από τη μεγάλη λίστα που διαθέτει η κάβα του Πηδαλίου, με έμφαση στους ελληνικούς αμπελώνες και στα τοπικά οινοποιεία.
25ης Μαρτίου 5, Ναύπλιο, 2752022603
Facebook: Πηδάλιο – Μεζεδοπωλείο
Instragram: pidaliorestaurant
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κρέατα, ψαρικά και μαγειρευτά, όλα με υλικά της περιοχής
Στο μικρό ταβερνάκι-παντοπωλείο φάγαμε τα άπαντα των μανιταριών
Εστιατόριο μεσημεριανό και φίνο, με γεύσεις που καθρεφτίζουν τη Ζάκυνθο
Που σιγοκαπνίζεται για ώρες - αυτό θα πει αυθεντικό BBQ!
Στο Μουσείο Φωτογραφίας για άρτο και θεάματα (κυριολεκτικά)
Θα φας καλά και θα πληρώσεις λίγα
Ντάκος εναντίον pintxos, σημειώσατε χι
Θεσπέσιο λαϊκό γκουρμέ διά χειρός πρίγκιπα της καλοσύνης και της ψησταριάς
Σπέσιαλ τοπικά προϊόντα, εξαιρετικό ελληνικό φαγητό, τιμές άλλων εποχών
Δοκίμασε το κριθαρότο με σαλάμι Λευκάδος και γαρίδες - θα μας θυμηθείς
Αγαπημένο στέκι για φιλικά και οικογενειακά τραπέζια
Γαλλικές σούπες, salmon meunière, chicken medallions και... γαλλικό μπέργκερ
Ένα μοντέρνο ελληνικό καφενείο που έχει βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στο ιταλικό aperitivo και τον μεζέ
Γεύσεις αυθεντικές, τιμές προσιτές και φιλοσοφία που επικεντρώνεται στο καλό φαγητό για όλους
Ένα αυθεντικό (κι απίστευτα φιλόξενο!) tapas bar
Από τις νέες προτάσεις ξεχωρίζει το beef carpaccio με ξύσμα λεμονιού
To σημείο συνάντησης για όσους αγαπούν το urban vibe και το καλό φαγητό
Το σημείο όπου η Αθήνα σβήνει την πείνα της μετά το θέατρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.