Resto

Πηδάλιο restaurant: Το αγαπημένο στέκι των Ναυπλιωτών με τον καραβίσιο αέρα

Ο Νίκος Κουτσουδάκης, ο ιδιοκτήτης και σεφ, έχει στήσει ένα γαστρονομικό εστιατόριο ελληνικής κουζίνας, με σεβασμό στον απανταχού καλοφαγά επισκέπτη

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 880
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πηδάλιο restaurant: Το αγαπημένο στέκι των Ναυπλιωτών με τον καραβίσιο αέρα

Πηδάλιο – Μεζεδοπωλείο στο Ναύπλιο: Καλό και ποιοτικό φαγητό για μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία

Στο πανέμορφο Ναύπλιο, την πόλη με τη νοσταλγική αύρα που θυμίζει κάτι από μεσαιωνικό παραμύθι, μπορείς να δεις κάστρα και φρούρια, να κολυμπήσεις σε κρυστάλλινα νερά, να φας και να πιεις ακόμα καλύτερα. Οι ντόπιοι, μάλιστα, προτιμούν το Πηδάλιο, το εστιατόριο που βρίσκεται στη γειτονιά της Πρόνοιας, 300 μέτρα από την παλιά πόλη του Ναυπλίου. 

Πηδάλιο restaurant
Πηδάλιο restaurant - Νίκος Κουτσουδάκης
Νίκος Κουτσουδάκης

H αύρα του θαλασσινή και το ντεκόρ του μαγαζιού, από διάφορα καραβίσια αξεσουάρ, όπως άλλωστε δηλώνει και το όνομά του. Εκεί ο Νίκος Κουτσουδάκης, ο ιδιοκτήτης και σεφ, ύστερα από μία επιτυχημένη εικοσαετία στον χώρο της εστίασης, από την αγάπη του φυσικά για το καλό και ποιοτικό φαγητό έχει στήσει ένα γαστρονομικό εστιατόριο ελληνικής κουζίνας το οποίο, με σεβασμό στον απανταχού καλοφαγά επισκέπτη, προσφέρει εδώ και 10 χρόνια φαγητό εξαιρετικής ποιότητας και πρώτη ύλη στην καλύτερη δυνατή τιμή. Η ομάδα του Πηδαλίου επιλέγει τα πιο εκλεκτά υλικά και πάντα με ευχάριστη διάθεση καλωσορίζει τον κόσμο για να απολαύσει μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία. Ο στόχος τους να τους γνωρίσει την κουζίνα της Αργολίδας, τις συνταγές που πάνε από γενιά σε γενιά και τα προϊόντα που παράγει ο τόπος, ο κάμπος, τα ορεινά χωριά και η θάλασσα. 

Πηδάλιο restaurant
Πηδάλιο restaurant
Πηδάλιο restaurant
Πηδάλιο restaurant

Στο μενού θα βρει κανείς μαγειρεμένα με αγάπη και μεράκι γαστρονομικά πιάτα κρεατικών (από ντόπια αμνοερίφια), θαλασσινών, πιάτα ημέρας και ζυμαρικά. Πεντανόστιμο το χταπόδι με πουρέ μελιτζάνας, οι λαχταριστοί λουκουμάδες με το καπνιστό τυρί που συνοδεύονται με μαρμελάδα σύκο, η προβατίνα με τον ξινόχοντρο τραχανά από εργαστήρι παραδοσιακών ζυμαρικών, το αρνάκι με βότανα και χειροποίητο ραβιόλι της περιβόητης ΠΟΠ αγκινάρας Ιρίων, το φαγκρί γιουβέτσι κατευθείαν από τη θάλασσα του αργολικού κόλπου και τα χειροποίητα ζυμαρικά όπως στριφτάρια, που φτιάχνει ο σεφ με τα χέρια του και γίνονται ανάρπαστα. Όλα αυτά απολαμβάνοντας είτε κάποιο aperitivo –ακόμα κι αυτά έχουν έντονο το στοιχείο της παράδοσης με βάση το τσίπουρο, το ούζο, τη μαστίχα και με μεσογειακά μυρωδικά– είτε επιλέγοντας κάποια από τις εξαιρετικές ποικιλίες κρασιού από τη μεγάλη λίστα που διαθέτει η κάβα του Πηδαλίου, με έμφαση στους ελληνικούς αμπελώνες και στα τοπικά οινοποιεία.

Πηδάλιο restaurant
Πηδάλιο restaurant

25ης Μαρτίου 5, Ναύπλιο, 2752022603
Facebook: Πηδάλιο – Μεζεδοπωλείο
Instragram: pidaliorestaurant

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.