Resto

Απολαμβάνοντας «το Κύμα» στα Κουφονήσια

Το μαγευτικό νησί του Αιγαίου έχει χρόνια τώρα το δικό του σημείο συνάντησης

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εστιατόριο «Το Κύμα» στα Κουφονήσια

Το Κύμα: Ένα μοντέρνο και ατμοσφαιρικό all day café-bar στα Κουφονήσια για πρωινό, απογευματινό aperitivo και καλοκαιρινές βραδιές με κοκτέιλ.

Εξωτικά τιρκουάζ νερά, χρυσή άμμος, φυσικές πισίνες, θαλάσσιες σπηλιές, βραχώδη γλυπτά, αρχαιολογικοί πρωτοκυκλαδικοί θησαυροί, πέτρινα σοκάκια, λευκοί ανεμόμυλοι και γραφικά καρνάγια. Εικόνες που θα μπορούσαν να ξεπηδούν από πίνακες ζωγραφικής. Εικόνες που ζωντανεύουν στα Κουφονήσια! Εικόνες που παραμένουν σχεδόν αναλλοίωτες από την εποχή που το νησί ήταν ακόμη γνωστό στους λίγους, κυρίως στους φυσιολάτρες και εναλλακτικούς. Αρκεί να φανταστεί κανείς ότι το ηλεκτρικό ρεύμα πήγε το ’83 και το λιμάνι ολοκληρώθηκε το ’87, ενώ το πλοίο της γραμμής το προσέγγιζε κάθε εβδομάδα. Σχετικά πρόσφατα, το 2014, χρονιά ορόσημο για τον τουρισμό του νησιού, ξεκίνησε τα δρομολόγιά του το Highspeed, μειώνοντας τον χρόνο πρόσβασης από τον Πειραιά στις 5 ώρες.

Το Κύμα στα Κουφονήσια

Ωστόσο, οι πρώτοι επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι -κυρίως Ιταλοί-, άρχισαν να καταφτάνουν στο νησί με το θρυλικό "Express Skopelitis" στις αρχές της δεκαετίας του ’90, επιλέγοντας κυρίως το κάμπινγκ στην παραλία του Φοίνικα. Τότε εμφανίστηκαν και οι πρώτες ταβέρνες και τα cafe στο Κουφονήσι. Ανάμεσά τους και «Το Κύμα», σε μια από τις πλεονεκτικότερες θέσεις, δίπλα στη θάλασσα, στο οποίο η κυρία Μαρία ετοίμαζε καφεδάκια, λαχταριστούς λουκουμάδες και σπιτικό ρακόμελο.

Σήμερα το μαγαζί έχει κυριολεκτικά μεταμορφωθεί σε ένα μοντέρνο και ατμοσφαιρικό all day café-bar από τον γιο της Γιάννη. «Το Κύμα» απέχει πέντε λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι και είναι δίπλα στην κεντρική παραλία του νησιού, την Άμμο. Σε μια ξύλινη βεράντα πάνω στα βραχάκια, με εκπληκτική θέα στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου αλλά και στην ιστορική Κέρο, βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα.

Το Κύμα στα Κουφονήσια

Λιτό και χαλαρό με το χαρακτηριστικό κυκλαδίτικο ύφος, συνεχίζει να είναι σημείο αναφοράς και τόπος συνάντησης τόσο για τους μυημένους όσο και για τους νέους φίλους του. Εκεί θα πιουν τον πρώτο τους καλό καφέ κατεβαίνοντας από το πλοίο και αντικρίζοντας εκστασιασμένοι τα σμαραγδένια νερά και το εκτυφλωτικό κυκλαδίτικο φως. Από κει θα ξεκινήσουν τη μέρα τους με ένα γευστικότατο πρωινό. Το απόγευμα θα δροσιστούν, επιστρέφοντας από την Ιταλίδα και τις άλλες παραλίες, με ένα aperitivo ή μια παγωμένη μπύρα, γοητευμένοι από το ηλιοβασίλεμα. Ενώ κατά το σούρουπο, εκείνη τη μαγική ώρα του ελληνικού κυκλαδίτικου καλοκαιριού που ο ήλιος έχει δύσει και «Το Κύμα» ντύνεται με τη ρομαντική του διάθεση, θα απολαύσουν το κρασί ή το cocktail τους, ακούγοντας τους παφλασμούς του και τους ήχους της lounge μουσικής.

Το Κύμα στα Κουφονήσια

Ο κατάλογος του μαγαζιού μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα. Ιδιαίτερες και άκρως ενδιαφέρουσες είναι οι προτάσεις του για το brunch, όπως το healthy yogurt bowl, το acai bowl με σπόρους chia, η fitness omelette με ασπράδια αβγών, καθώς και η κυκλαδίτικη φρουτάλια με τοπικά προϊόντα της Νάξου. Επίσης υπάρχουν και vegan επιλογές, ενώ οι μπρουσκέτες, τα bao bans και τα κρύα ορεκτικά μπορούν να συνοδέψουν άψογα τα εξαιρετικά spritz για το sunset. Ξεχωρίζουν τα εμπνευσμένα κλασικά ή signatures cocktails του, αλλά και η ενημερωμένη κάβα του. Τέλος δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι σπιτικοί λουκουμάδες -το σήμα κατατεθέν-, τα home made γλυκά και το ρακόμελο.

Το Κύμα στα Κουφονήσια

«Το Κύμα» από τη γέννησή του ακόμη είναι φτιαγμένο από τα στοιχεία που κάνουν ένα μαγαζί στέκι. Χωρίς να πασχίζει και να φωνασκεί. Με τη μαγιά της παράδοσης, σε συνδυασμό με το μεράκι, την έμπνευση και τον ενθουσιασμό του ιδιοκτήτη του. Με την εμπειρία του προσωπικού, το νοιάξιμο, τη φροντίδα και κυρίως την επαγγελματική και ταυτόχρονα απροσποίητη, ευγένεια και εξυπηρέτηση. Με ποιοτικά υλικά, με ποτά και cocktails, κλασικά και πιο δημιουργικά. Χωρίς στόμφο και ναρκισσισμό. Καταφέρνει να μένει φρέσκο και σύγχρονο με τη μοντέρνα απλότητά του.

Το Κύμα στα Κουφονήσια

Όπως ακριβώς και τα Κουφονήσια, που ενώ έχουν εξελιχθεί σε έναν premium προορισμό, διακρίνονται για τη λιτότητά τους. Και επιλέγονται συνειδητά από εκείνους που θέλουν να ζήσουν το καλοκαίρι με «αλήθεια». Να γεμίσουν το σώμα και τις αισθήσεις, την ψυχή και την καρδιά τους με εικόνες, γεύσεις, αρώματα, αναμνήσεις, να κολυμπήσουν στα τιρκουάζ νερά, να χαλαρώσουν στις χρυσές αμμουδιές, -στην Άμμο, στον Φοίνικα, στον Φανό, στην Ιταλίδα, στο Πορί- δίχως ξαπλώστρες και beach bar, να εξερευνήσουν το Κάτω Κουφονήσι και τις θαλάσσιες σπηλιές, να κάνουν πεζοπορία και ποδηλασία, να αναμειχθούν με τους κατοίκους, να βολτάρουν, να ψωνίσουν στα ψαγμένα μαγαζάκια, να φωτογραφηθούν σε ένα ατμοσφαιρικό καμβά, κάνοντας παιχνίδια με το κυκλαδίτικο φως και τις σκιές του δειλινού.

Το Κύμα στα Κουφονήσια

Ακριβώς πάνω από «Το Κύμα» ο Γιάννης Πράσινος διατηρεί και ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάποια εκ των οποίων έχουν  εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και την παραλία της Άμμου, ενώ κάποια άλλα στη Χώρα. Διαθέτουν κλιματισμό, WiFi, ψυγείο, θυρίδα ασφαλείας και τηλεόραση. Με τη χαρακτηριστική λιτή κυκλαδίτικη διακόσμησή τους, τα μπαλκόνια και τους πεντακάθαρους χώρους τους προσφέρουν στους επισκέπτες ώρες ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Τηλ. 22850 71436 / 6972900038, IG: tokymakoufonisia, FB: Kyma Koufonisiawww.kyma-koufonisia.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ