Resto

Vinif3ra: Το καινούργιο wine bar στο Μοναστηράκι έχει ωραία κρασιά και ανοιχτόκαρδη αύρα

Μαζί και νόστιμα πιάτα, καλό γούστο και καλές τιμούλες

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Vinif3ra Wine Bar

Το Vinif3ra είναι το νέο wine bar στο κέντρο της Αθήνας, έχει κρασιά από µικρά boutique οινοποιεία και καλή μεσογειακή κουζίνα

Το ολοκαίνουργιο “Vinif3ra” είναι ένα wine bar σε περιοχή του κέντρου που δεν το περιμένεις: κάτω από την Πλατεία Αβησσυνίας, ένα δρόμο μετά τα παλιατζίδικα και τις αντικερί, ανάμεσα σε μπαρ και σνακ μπαρ γεμάτα πιτσιρικάδα. Με κάποιο μαγικό τρόπο αυτό το κομμάτι του κέντρου τα τελευταία χρόνια το έχουν κυριεύσει μαθητές, άντε και κάμποσοι φοιτητές, εκτός από τουρίστες. Το φαγητό-στο-χέρι πάει κι έρχεται μαζί με ρακόμελα και άλλα άθλια πράγματα που τρώνε και πίνουν οι πολύ νέοι, όπως τα τρωγοπίναμε κι εμείς στην ηλικία τους και δεν πάθαμε (σχεδόν) τίποτα.

Vinif3ra Wine Bar

Mέσα σε αυτήν την «μπιτάτη» (ναι, ίου) ατμόσφαιρα της περιοχής, άνοιξε πριν λίγες μέρες η κομψή “Vinif3ra”, ένα wine bar πολύ περιποιημένο, καθόλου δήθεν, αντίθετα όμορφο και κόζι. Έχει λίγα τραπέζια έξω, πάνω στον μικρό πλην όμως κοσμικό πεζόδρομο του Αγίου Φιλίππου, και τα τραπέζια μέσα είναι όσο χρειάζεται μακριά το ένα από το άλλο – παρόλο που είναι μέσα, έχουν την αίσθηση του έξω, ίσως επειδή είναι ανοιχτό μπροστά το μαγαζί, σαν να μη χρειάστηκε ποτέ να κλείσει. Παρασκευή και Σάββατο βράδυ βάζει μουσική η Γαλήνη Τσεβά, ταιριαστή με το χώρο, προσεγμένη και καταπληκτική μουσική όπως πάντα. Κι όχι επειδή είναι φίλη μου, το λένε και άλλοι άνθρωποι που δεν είναι φίλοι της.

Vinif3ra Wine Bar

Η κουζίνα είναι μεσογειακή, ελαφριά, με «πινελιές κοντινένταλ» όπως θα έλεγε ένας γευσιγνώστης. Οι σεφ Νίκος Λουλούμαρης και Παναγιώτης Αμοργιανός προτείνουν πιάτα που ταιριάζουν με αντίστοιχα κρασιά. Τοπ για μένα είναι το καπνιστό χέλι με φακή μπελούγκα, δεν έχω φάει καλύτερο, και τα ρολά με κοτόπουλο είναι πολύ πιτσικωτά. Η κάβα έχει ενδιαφέρον και βάθος, λένε φίλοι που ξέρουν από κρασιά: Ελληνικά (κρασιά), από μικρά οινοποιεία, μονο-ποικιλιακά το οποίο είναι αυτό που λέει η λέξη (αν και δεν θα τα ξεχώριζα από τα πολύ-ποικιλιακά, άλλος κόσμος τα ξεχωρίζει εύκολα), σπάνια κρασιά, χωρίς θειώδη, ειδικά, βιολογικά και γενικά πάρα πολύ προσεγμένα κρασιά που αποκλείεται να μην σας ενθουσιάσουν, κάποια από αυτά, μια και η γκάμα είναι μεγάλη. Το φαγητό είναι προσεγμένο, φιλοτεχνημένο έτσι ώστε να συνοδεύει ένα καλό κρασί – όλα τα κρασιά τους εδώ είναι καλά, απλώς μερικά, ακόμα και το πιο άσχετο άτομο, καλή ώρα, καταλαβαίνει πόσο ιδιαίτερα είναι.  

Καπνιστό χέλι με φακές μπελούγκα
Καπνιστό χέλι με φακές μπελούγκα

Γενικά τα wine bar δεν είναι η πιο αγαπημένη μου δραστηριότητα (η οποία είναι να κάθομαι στο λαπτοπ και να κατεβάζω ιστορίες από το κεφάλι μου). Αλλά η “Vinif3ra” είναι χαλαρή, φιλική προς τον χρήστη, ακόμα και τον άσχετο. Έχει ευγενικό προσωπικό, πρόσχαρη αύρα και όπως είπα, ωραία μουσική εκτός από σούπερ κρασιά και νόστιμα πιάτα. Και οι τιμούλες είναι μια χαρά, αν δεν πιεί κανείς όλη την κάβα με τη μία…

“Vinif3ra wine bar”, Αγίου Φιλίππου 4, Μοναστηράκι, 2103227504

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ