- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
To Loco στην Καλαμιώτου είναι τόσο «τρελό» που σου αλλάζει τη διάθεση
Tacos και (πολύ δυνατά) cocktails στο κέντρο
Loco: η κεφάτη taqueria-tequileria του Αθηναγόρα Κωστάκου
Κουνάω ασυναίσθητα το πόδι μου στο λατινοαμερικάνικο ρυθμό της μουσικής, γελώ πιο δυνατά από όσο θα ήθελα με την ατάκα παρακείμενης παρέας και αυτό το βράδυ του Μαρτίου μοιάζει ξαφνικά καλοκαιρινό. Φαίνεται πως η Loco Margarita την έχει κάνει τη δουλειά της και μάλιστα πριν καν το αντιληφθώ. Ή μήπως για αυτή την ξεγνοιασιά μου ευθύνεται η αλέγκρα διάθεση του Loco;
Η taqueria-tequileria Loco ήρθε στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου το φθινόπωρο του 2021 φέρνοντας ένα φρέσκο αέρα στην κατηγορία «μεξικάνικη κουζίνα». Το Loco δεν είναι ακόμα ένα φολκλόρ εστιατόριο και στα τραπέζια του δεν έχουν θέση τα «τουριστικά» μεξικάνικα πιάτα. Με τον εξαιρετικό Αθηναγόρα Κωστάκο αρχηγό στην κουζίνα, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι αλλιώς.
Ο Αθηναγόρας εμπνέεται από τη μαγειρική φιλοσοφία της Κεντρικής Αμερικής και στο Loco του σερβίρει tacos «αλλιώτικα», σαλάτες λατίνες, μεξικάνικα ορεκτικά, δροσερά σεβίτσε. Πώς να μείνεις ασυγκίνητος μπροστά στις 6 ποικιλίες tacos (με μοσχάρι, κοτόπουλο, γαρίδα, αρνί, μπακαλιάρο ή vegan γύρο), που όλες σερβίρονται σε νόστιμες όσο και διαφοροποιημένες συνταγές; Ή στο πληθωρικό barbacoa (για 4 άτομα) όπου το αρνί σιγομαγειρεύεται με τις ώρες για να σερβιριστεί στη συνέχεια με βελούδινη guacamole, pico de gallo με mango, και ζεστές-ζεστές tortillas, ώστε να κάνεις ύστερα μόνος τη σύνθεσή κατά βούληση;
Εκείνο το βράδυ δοκίμασα και ένα σεβίτσε τσιπούρας με πουρέ καλαμποκιού, lime και κόλιανδρο, ολόδροσο μέσα στις (απαραίτητες) οξύτητές του και βούτηξα ένα σωρό tortillas από κίτρινο και μωβ καλαμπόκι μέσα σε μία ολόσωστη guacamole. Ό,τι πρέπει για να συνοδέψεις ακόμα μία Margarita ή το “Oaxaca to Manhattan” μία άλλη προσέγγιση στο γνωστό cocktail, με mescal και σπιτικό βερμούτ.
Τα (προσοχή δυνατά!) cocktails στο Loco δεν είναι να τα χάνεις, η μπάρα παίρνει ισάξια θέση δίπλα στην κουζίνα και το τιμόνι της κρατά ο (επίσης εξαιρετικός) Νίκος Σουρμπάτης που από το σέικερ βγάζει άλλοτε κλασικές ή τελείως εναλλακτικές Margaritas, κι άλλοτε φινετσάτα cocktail με βάση την τεκίλα ή το mezcal, έτσι που κανείς να μην μείνει… καθισμένος στο σκαμπό του.
Κάπου ανάμεσα στο τρίτο cocktail και στο πέμπτο taco, το βλέμμα μου αγκιστρώθηκε στα χρυσαφένια churros που προσγειώθηκαν στο τραπέζι. Βούτηξα ένα στη σοκολατένια σος που τα συνόδευε και μετά… μετά νομίζω ότι δεν άφησα κανέναν άλλον από την παρέα να τα δοκιμάσει. Για τους κακούς μου τρόπους κατηγορώ κυρίως το τρίτο cocktail, αλλά και το σχεδόν αέρινο τηγάνισμα των πιο γευστικών churros που έχω φάει εδώ και καιρό.
Να πάτε στο Loco, μία από εκείνες τις νύχτες που όλα σας φαίνονται αδιάφορα – η αλλαγή στη διάθεση θα έρθει σε δευτερόλεπτα. Να πάτε και να μοιραστείτε τα churros σας. Ή και όχι…
Καλαμιώτου 15, 2103318778, Fb: Loco Taqueria Tequileria, Instagram: @loco_athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μια παραλία του Πηλίου γίνεται τρεντ μέχρι να πεις «καλοκαίρι» και ένας νοστιμότατος λόγος για να την επισκεφτείς
Στην Κορωνησία που δεν είναι νησί, ούτε στεριά, ούτε λίμνη, ούτε ακριβώς θάλασσα
Ο σεφ Αντώνης Μουστάκης έχει δημιουργήσει ένα contemporary μενού που συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις και παραδοσιακές πινελιές
Πρόκειται για ένα από τα γνησιότερα concept brunch shops, μπορεί και σε όλη την Ελλάδα
Εδώ όπου η παράδοση συναντά τις νέες γευστικές τάσεις
Κομψότητα και νοστιμιά στο κέντρο της πόλης
Το αντισυμβατικό wine bistro της Θεσσαλονίκης
Χειροποίητα panini και απολαυστικά spritz στην πλατεία Αριστοτέλους
Εδώ η μαγειρική διαδικασία είναι ιερή
Η κουζίνα θα σας προτείνει πιάτα που βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση με διεθνείς επιρροές, με έμφαση πάντα στη γεύση και με βάση την εποχικότητα και την επιλογή άριστων πρώτων υλών.
Κλείστε θέση στο πάσο και παρακολουθήστε πώς παρασκευάζονται πιάτα
Το εμβληματικό εστιατόριο επιστρέφει μεταμορφωμένο
Από τον σεφ-πατρόν Ανδρέα Γάβρη, μαζί και 700 ετικέτες κρασιού για ψαγμένους οινόφιλους
Από τις πιο αυθεντικές σελίδες στο καλοκαιρινό, ροδίτικο οδοιπορικό σου
Η Νίκη Σπανού έχει καταφέρει να κάνει το Μεϊντάνι της αρχηγείο, στρατηγείο και κατσαρόλα αναφοράς για όποιον αναζητά τη βεριτάμπλ γεύση της παράδοσης στη Ζαγορά
Σου σερβίρει με τη βούλα την πιο αυθεντική γεύση της Λήμνου
Ψαράκια, χταποδάκια, καλαμαράκια και λοιπά καλοκαιρινά δίπλα στη θάλασσα
Εδώ που η κατσαρόλα δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ για να μπει στη φωτιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.