Resto

Shakespeare in Love, το αγαπημένο all day στέκι του Πειραιά

Θα σε κάνει να ερωτευτείς μια εποχή που δεν έζησες

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Shakespeare in Love.

Shakespeare In Love: Το ατμοσφαιρικό all day cocktail bar του Πειραιά με τις μεσογειακές και ελληνικές συνταγές

Περπατώντας στο ιστορικό Γιαχνί Σοκάκι, μια ανάσα από το λιμάνι του Πειραιά, θα συναντήσεις ένα πέτρινο, ψηλό κτίριο του 1890, που θα σε κάνει να ερωτευτείς μια εποχή που δεν έζησες. Ο ατμοσφαιρικός χώρος με τους πέτρινους τοίχους και την ευρύχωρη, πανύψηλη σάλα στεγάζει το Shakespeare In Love, το αγαπημένο all day στέκι που για χάρη του καταφθάνουν μέχρι τον Πειραιά παρέες από κάθε άκρη της Αθήνας.

Shakespeare in Love

Η κουζίνα του αποτελείται από comfort food πιάτα, που μπορούν να μπουν «στη μέση», για να τα μοιραστεί η παρέα. Μάλιστα, αυτή την περίοδο το μενού έχει εμπλουτιστεί με σαρακοστιανά και νηστίσιμα πιάτα που αξίζει να ανακαλύψετε. Ενδεικτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε φάβα Σαντορίνης με καραμελωμένο κρεμμύδι, ντολμαδάκια γιαλαντζί με σος γιαουρτίου και παραδοσιακό χταποδάκι στιφάδο. Με τίποτα μην παραλείψετε το τηγανητό καλαμάρι με σαλάτα κους κους - είναι φανταστικό!

Εκτός από τα σαρακοστιανά, θα βρείτε επίσης κλασικά πιάτα μεσογειακής και ελληνικής κουζίνας, τα οποία έχουν εμπλουτιστεί με σύγχρονες πινελιές. Η γευστική εμπειρία ξεκινά με χειροποίητο φρεσκοψημένο ψωμί, συνεχίζει με αφράτους λουκουμάδες φέτας ΠΟΠ Μυτιλήνης με τοματίνια, και ολοκληρώνεται με παραδοσιακούς κεφτέδες ή σκιουφιχτά με κοκκινιστό χοιρινό. Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα είναι αναμφίβολα το λαχταριστό αρνάκι στη γάστρα με πατάτες, καρότα και καλαμπόκι baby, που συνδυάζεται εξαιρετικά μ’ ένα ποτήρι από τον συνδυασμό ποικιλιών Merlot και Aγιωργίτικο, από το πολύ καλό κόκκινο κρασί που εμφιαλώνει το SiL.

Shakespeare in Love

Μια ακόμη πρόταση που μας εντυπωσίασε ήταν και ο ψητός σολομός με σταμναγκάθι, πατάτες, παντζάρι και σος τζίντζερ. Και όταν φτάσετε στο επιδόρπιο, η τάρτα με compote μήλο, παγωτό βανίλιας Μαδαγασκάρης και σάλτσα κανέλλας, θα σας αφήσει άφωνους.

Shakespeare in Love

Η παιχνιδιάρικη λίστα cocktail με ονόματα εμπνευσμένα από τα κείμενα του Σαίξπηρ, τα ζωγραφισμένα στο χέρι σερβίτσια και η ρετρό διακόσμηση, δίνουν ιδιαίτερη ταυτότητα στο εσωτερικό του χώρου και δημιουργούν μια όμορφη ατμόσφαιρα που απογειώνεται με τις 50s και 80s τζαζ, ντίσκο και βαλς μελωδίες. Κι αν σας αρέσουν κάποια από τα γλυπτά, τους πίνακες και τα κεραμικά γνωστών καλλιτεχνών που διακοσμούν το μαγαζί, να ξέρετε ότι εκτίθενται προς πώληση, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να φύγετε από το S.I.L. με το νέο σας διακοσμητικό για το σπίτι.

Shakespeare in Love

Shakespeare in Love, Αγίου Σπυρίδωνος 3, 2104131999. Facebook, Instagram

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ