- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έχεις ξαναζήσει ρεβεγιόν α λα Μεξικάνα; Στο Mexha μπορείς.
Το ωραίο μεξικάνικο στο Μαρούσι γιορτάζει τα Χριστούγεννα με το δικό του τρόπο
Το Mexha, το ωραίο μεξικάνικο στο Μαρούσι, μας περιμένει για δύο ρεβεγιόν με μεξικάνα ψυχή
Όταν ο Χάρης, η Αφροδίτη και η Αγγελική άνοιξαν το Mexha πήραν μία κομβική απόφαση: στην κουζίνα τους δεν θα έβρισκαν ποτέ θέση τα βελτιωτικά γεύσης, οι έτοιμες σάλτσες, τα λίπη, τα τηγανιτά και τα κατεψυγμένα προϊόντα. Συμφώνησαν ότι όλη η γεύση των πιάτων τους θα έρχεται μέσα από τις σωστές ισορροπίες των μπαχαρικών, των μυρωδικών, τις οξύτητες των εσπεριδοειδών. Με άλλα λόγια, θα μαγείρευαν ακριβώς όπως και στο σπίτι τους: υγιεινά, πάντα με αγνά υλικά και πάνω απ’ όλα νόστιμα. Κι έτσι, το Mexha επαναπροσδιόρισε τη σχέση μας με τη μεξικάνικη κουζίνα αποδεικνύοντας πόσο νόστιμη κι υγιεινή μπορεί να γίνει όταν πέφτει στα σωστά χέρια.
Η αίσθηση αυτή του ζεστού σπιτικού, δεν περιορίζεται στα πιάτα. Αντίθετα επηρεάζει όλη τη σάλα του εστιατορίου, από τα χρώματα έως τη παραμικρή λεπτομέρεια στη διακόσμηση. Μπορείς να κάτσεις αναπαυτικά στον πετρόλ καναπέ, να χαζέψεις τα κάδρα πάνω στους μωβ τοίχους και τα δεκάδες φυτά, ύστερα να παρακολουθήσεις τον Χάρη να κάνει τα μαγικά του στην ανοιχτή κουζίνα, όπως ακριβώς θα συνέβαινε αν ήσουν καλεσμένος σε ένα φιλικό σπίτι. Αυτό το σπίτι, λοιπόν, ανοίγει τις πόρτες του για τις φετινές γιορτές και μας περιμένει για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με μεξικάνικο ταμπεραμέντο!
Τόσο για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, όσο και για εκείνο της Πρωτοχρονιάς το Mexha έχει ετοιμάσει δύο μοναδικά μενού, που μας ταξιδεύουν ως την άλλη άκρη του κόσμου. Το χριστουγεννιάτικο μενού περιλαμβάνει μία από τις φοβερές Margaritas του Mexha στη χριστουγεννιάτικη εκδοχή τους ή τη Sangria Rosa, έχει για ορεκτικά μία καραμελωμένη κρεμμυδόσουπα, flautas με κοτόπουλο και κρέμα αβοκάντο, tacos με γαρίδα, μία χορταστική πράσινη σαλάτα με queso fresco, και δύο φανταστικά κυρίως (fajitas με καπνιστό χοιρινό αλλά και chimichanga με μοσχάρι). Το επιδόρπιο είναι όσο σοκολατένιο απαιτεί η μέρα, οπότε να ξέρεις ότι σε περιμένει μία πλούσια ganache σοκολάτας με τσίλι. Όλα αυτά με €60/άτομο.
Το πρωτοχρονιάτικο μενού, εξίσου λαχταριστό, περιλαμβάνει μία New Year’s Margarita ή μία Sangria Roja, τη φοβερή σούπα Gumbo, την άπαιχτη σπιτική guacamole του Mexha για δύο άτομα (πραγματικά από τις καλύτερες της πόλης), που σερβίρεται μαζί με Barbacoa beef Tacos, μία σαλάτα με κινόα και γαρίδες, χοιρινό Birria (παραδοσιακό μεξικάνικο πιάτο), fajitas με κοτόπουλο BBQ και για το τέλος μία επική Margarita… Cheesecake! Τιμή μενού: €65/άτομο.
Αν δίπλα σε αυτά τα φοβερά μενού προσθέσουμε και το εκπληκτικό live των Vanila Swing που θα ντύσουν με τη μουσική τους και τα δύο ρεβεγιόν, τότε καταλαβαίνεις πως μιλάμε για λαμπερές (και πεντανόστιμες!) αξέχαστες νύχτες… Καλές γιορτές σε όλους!
Αγίου Κωνσταντίνου 56& Κηφισίας, Μαρούσι, 216017188, www.mexha.com, Fb: Mexha, Instagram: MexhaRestaurant
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο στενάκι της Αβραμιώτου, εκεί που βρισκόταν κάποτε το Six d.o.g.s, ήρθε με νέο αέρα το Κλακάζ
Στην Καλλιθέα υπάρχει ένα μαγαζί που δεν μοιάζει με κανένα άλλο
Ο βραβευμένος σεφ Θάνος Στασινός σερβίρει πεντανόστιμα comfort πιάτα
Ένα μαγαζί-σπίτι, που δεν έχει προσωπικό παρά μόνο μια μαμά-μαγείρισσα που μαγειρεύει τα πιάτα του τόπου της
Κάνοντας την ιταλική κουζίνα content, χωρίς να χάνει στιγμή την ουσία της
Ηealthy επιλογές, χωρίς όμως να γίνονται αυστηρά «διαιτητικές»
Δεν πρόκειται για ένα ακόμα sushi spot, αλλά για εκείνη την all day easy επιλογή που δουλεύει πάντα
Tο cheeseburger με διπλό smashed μπιφτέκι και διπλό cheddar είναι το απόλυτο value-for-money
Εδώ θα ευχαριστηθείς τα ωραία μεζεδάκια της ελληνικής κουζίνας!
Ένα από τα πιο αγαπημένα all day bar της Αθήνας
Πίσω από τη Σαρρή, σχεδόν ανεπαίσθητα, ξεπροβάλλει μια αυλή που δύσκολα τη συνδέεις με την Αθήνα
Η Γλυφάδα από ψηλά, με θέα που σε κάνει να ξεχνάς την πόλη
Νew entry στον λαϊκό γκουρμέ χάρτη της Θεσσαλονίκης
Κουζίνα με φρέσκο κλασικό ψαράκι αλλά και κάτι παραπάνω
Κρασοβάρελα, παλιές φωτογραφίες, κόκκινα τραπεζομάντιλα και μια κουζίνα μούρλια!
Όλα (από το κρέας μέχρι το βούτυρο) σιγκοκαπνίζονται εδώ για ώρες και αποκτούν ασύγκριτη γεύση
Υπέροχη κρεατοφαγία με πληθωρικούς και λιχούδικους μεζέδες
Ανοιχτό από νωρίς το πρωί για καφέ, ρολά και σούπερ σάντουιτς ψημένα επιτόπου
Μενού με άρωμα ελληνικό που σε ταξιδεύει σε στεριά και θάλασσα
Χρυσοί φωτισμοί, κόκκινα του πάθους και γαλλικά στρείδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.