- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έχεις ξαναζήσει ρεβεγιόν α λα Μεξικάνα; Στο Mexha μπορείς.
Το ωραίο μεξικάνικο στο Μαρούσι γιορτάζει τα Χριστούγεννα με το δικό του τρόπο
Το Mexha, το ωραίο μεξικάνικο στο Μαρούσι, μας περιμένει για δύο ρεβεγιόν με μεξικάνα ψυχή
Όταν ο Χάρης, η Αφροδίτη και η Αγγελική άνοιξαν το Mexha πήραν μία κομβική απόφαση: στην κουζίνα τους δεν θα έβρισκαν ποτέ θέση τα βελτιωτικά γεύσης, οι έτοιμες σάλτσες, τα λίπη, τα τηγανιτά και τα κατεψυγμένα προϊόντα. Συμφώνησαν ότι όλη η γεύση των πιάτων τους θα έρχεται μέσα από τις σωστές ισορροπίες των μπαχαρικών, των μυρωδικών, τις οξύτητες των εσπεριδοειδών. Με άλλα λόγια, θα μαγείρευαν ακριβώς όπως και στο σπίτι τους: υγιεινά, πάντα με αγνά υλικά και πάνω απ’ όλα νόστιμα. Κι έτσι, το Mexha επαναπροσδιόρισε τη σχέση μας με τη μεξικάνικη κουζίνα αποδεικνύοντας πόσο νόστιμη κι υγιεινή μπορεί να γίνει όταν πέφτει στα σωστά χέρια.
Η αίσθηση αυτή του ζεστού σπιτικού, δεν περιορίζεται στα πιάτα. Αντίθετα επηρεάζει όλη τη σάλα του εστιατορίου, από τα χρώματα έως τη παραμικρή λεπτομέρεια στη διακόσμηση. Μπορείς να κάτσεις αναπαυτικά στον πετρόλ καναπέ, να χαζέψεις τα κάδρα πάνω στους μωβ τοίχους και τα δεκάδες φυτά, ύστερα να παρακολουθήσεις τον Χάρη να κάνει τα μαγικά του στην ανοιχτή κουζίνα, όπως ακριβώς θα συνέβαινε αν ήσουν καλεσμένος σε ένα φιλικό σπίτι. Αυτό το σπίτι, λοιπόν, ανοίγει τις πόρτες του για τις φετινές γιορτές και μας περιμένει για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με μεξικάνικο ταμπεραμέντο!
Τόσο για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, όσο και για εκείνο της Πρωτοχρονιάς το Mexha έχει ετοιμάσει δύο μοναδικά μενού, που μας ταξιδεύουν ως την άλλη άκρη του κόσμου. Το χριστουγεννιάτικο μενού περιλαμβάνει μία από τις φοβερές Margaritas του Mexha στη χριστουγεννιάτικη εκδοχή τους ή τη Sangria Rosa, έχει για ορεκτικά μία καραμελωμένη κρεμμυδόσουπα, flautas με κοτόπουλο και κρέμα αβοκάντο, tacos με γαρίδα, μία χορταστική πράσινη σαλάτα με queso fresco, και δύο φανταστικά κυρίως (fajitas με καπνιστό χοιρινό αλλά και chimichanga με μοσχάρι). Το επιδόρπιο είναι όσο σοκολατένιο απαιτεί η μέρα, οπότε να ξέρεις ότι σε περιμένει μία πλούσια ganache σοκολάτας με τσίλι. Όλα αυτά με €60/άτομο.
Το πρωτοχρονιάτικο μενού, εξίσου λαχταριστό, περιλαμβάνει μία New Year’s Margarita ή μία Sangria Roja, τη φοβερή σούπα Gumbo, την άπαιχτη σπιτική guacamole του Mexha για δύο άτομα (πραγματικά από τις καλύτερες της πόλης), που σερβίρεται μαζί με Barbacoa beef Tacos, μία σαλάτα με κινόα και γαρίδες, χοιρινό Birria (παραδοσιακό μεξικάνικο πιάτο), fajitas με κοτόπουλο BBQ και για το τέλος μία επική Margarita… Cheesecake! Τιμή μενού: €65/άτομο.
Αν δίπλα σε αυτά τα φοβερά μενού προσθέσουμε και το εκπληκτικό live των Vanila Swing που θα ντύσουν με τη μουσική τους και τα δύο ρεβεγιόν, τότε καταλαβαίνεις πως μιλάμε για λαμπερές (και πεντανόστιμες!) αξέχαστες νύχτες… Καλές γιορτές σε όλους!
Αγίου Κωνσταντίνου 56& Κηφισίας, Μαρούσι, 216017188, www.mexha.com, Fb: Mexha, Instagram: MexhaRestaurant
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλό φαγητό, καλές τιμές και μια πλατεία που μοιάζει με χωριό
Το νέο σποτ του κέντρου της Θεσσαλονίκης
Πάνω στην παραλία της Βάρκιζας σε περιμένει για φρέσκο ψαράκι και πολλούς μεζέδες δίπλα στο κύμα
Και πολλά ακόμα παραδοσιακά πιάτα της μανιάτικης κουζίνας
Το εστιατόριο-έκπληξη που παντρεύει την παράδοση με τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα
Σε περιμένει στην Αποστόλου Παύλου σερβίροντας φαγητό με ψυχή και θέα καρτ-ποστάλ
Στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη γίνεται το σώσε!
Εδώ οι άνθρωποι μαγειρεύουν με ό,τι τους δίνει το μποστάνι τους και η άγρια φύση
Λειτουργεί από το 1937 περνώντας από πατέρα σε γιο
Από κλασικά τηγανητά μέχρι ωμά θαλασσινά, εκεί θα βρεις εκλεκτούς καλοκαιρινούς μεζέδες
Ο πιο καλοκαιρινός λόγος για να έρθεις στον Νέο Κόσμο
Διαμονή με θέα στο λιμανάκι, φρέσκα ψάρια, παραδοσιακές γεύσεις και η αυθεντική πλευρά των Συβότων μέσα από μια οικογενειακή εμπειρία
Ωραία μεσογειακή κουζίνα και ακόμη ωραιότερα γλυκά
Από το μενού ξεχωρίζουν η γαριδομακαρονάδα, το κριθαρότο γαρίδας και τα κρέατα στη σχάρα
Δέκα ορόφους πάνω από το έδαφος σε περιμένει μια άλλη Αθήνα
Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ θα απολαύσεις specialty καφέ, δροσερούς χυμούς και αγαπημένα πιάτα brunch
Στεγασμένο σε ένα ιστορικό κτίριο του 1906 αναδεικνύει την γαστρονομική κληρονομιά του τόπου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.