- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Borghese: Το καινούργιο της Αρχελάου φτιάχνει τα τέλεια σάντουιτς
Μαζί και σαλάτες, καφέδες, ποτά και ιταλικά προϊόντα για να πάρεις για το σπίτι
Το Borghese είναι το καινούργιο ιταλικό ντελικατέσεν στο Παγκράτι, σε σερβίρει επιτόπου αλλά πουλάει και όλα του τα προϊόντα
Από τους πιο δραστήριους δρόμους στο πολύ πολύ hot τα τελευταία χρόνια Παγκράτι, τον περπατάς και σου βγάζει νοσταλγία για το παλιό αθηναϊκό παρελθόν, ενώ ταυτόχρονα το μάτι σου χαίρεται ρουφώντας όλες τις καινούργιες εικόνες και τις φρέσκιες προτάσεις -δεν περνάει μήνας εδώ χωρίς κάτι καινούργιο να κάνει εμφάνιση.
Η τελευταία άφιξη ακούει στο όνομα Borghese (δηλαδή αστός), είναι «παιδάκι» της –μεσοτοιχία- επιτυχημένης ιταλικής πιτσερίας-τρατορίας Tre Sorelle, ανοίγει από το πρωί με βενετσιάνικο καφέ Del Doge και συνεχίζει ακάθεκτο προσφέροντας τη μεγάλη του δύναμη, τα καταπληκτικά του σάντουιτς, που παρουσιάζει σε (μέχρι στιγμής) 21 υπέροχες προτάσεις. Τα ψωμιά είναι από τον φούρνο Kora του Κολωνακίου, τα «γεμίσματα» γίνονται με αλλαντικά και τυριά δικής τους εισαγωγής από Ιταλία, οι νοστιμότατοι συνδυασμοί (αλλά και οι χειροποίητες μαρμελάδες και τσάτνει) υπογράφονται από τον συμπαθέστατο και πανταχού παρόντα σεφ Γιώργο Λαινά.
Μετράω 21 τον αριθμό προτάσεις σε σάντουιτς και… μου τρέχουν τα σάλια οπότε παραθέτω μερικές για να με κατανοήσετε: Με προσούτο κρούντο, κρέμα στρακίνο (τέλειο τυρί), ντομάτα, με γκοργκοντζόλα, σύκα, σαλάμι πικάντικο, με πορκέτα και σάλτσα μουστάρδα-μέλι και παρμεζάνα, με αυγοσαλάτα και ψητό κοτόπουλο, με κατσικίσιο τυρί, πράσινο μήλο κομποτέ και αμύγδαλο φιλέ, με σάλτσα αλά vitello tonnato, τόνο και αγγινάρες, με ντομάτα, αντζούγιες, ρίγανη και σαλάτα αγγούρι-κολοκυθάκια είναι κάποιες από αυτές, σχεδόν όλα τα σάντουιτς συμπληρώνονται με τρυφερά φύλλα σαλάτας και γίνονται το τέλειο γεύμα.
Μπορείς να συνοδέψεις με καφέ, χυμούς, τσάγια το πρωί, με σπριτζ, μπίρες, ποτά και κάποια καλά ελληνικά κρασιά όσο περνάει η ώρα. Υπάρχουν και κάποιες σαλάτες, στα άμεσα σχέδια συζητούν να προσθέσουν και λίγες μακαρονάδες, υπάρχουν φυσικά και ωραία γλυκά όπως κρουασάν, cinnamon rolls, τάρτες, κανόλι, φρουτοσαλάτες, γιαούρτι με γκρανόλα. Το ωραίο στο Borghese είναι πως όλα τα προσφερόμενα, από τα τυριά και τα αλλαντικά μέχρι τα ζυμαρικά, τα ρύζια, τα κριτσίνια, τις μαρμελάδες, τα αναψυκτικά, τα ωραία spumante, τα κρασιά και τα ποτά, τις σοκολάτες μπορείς να τα αγοράσεις και για το σπίτι.
Υπάρχουν τραπεζάκια έξω, κι ένα μικρό «μπαλκονάκι-θεωρείο», ανοίγουν πρωί και κλείνουν στις 7.30 το απόγευμα, ήδη ο κόσμος τους ζητάει διεύρυνση του ωραρίου. Σε λίγο καιρό θα κάνουν και ντελίβερι.
Αρχελάου 19, Παγκράτι, 210 7250511
INFO
Τροµερά σάντουιτς που φτιάχνονται µε ψωµί από την Kora (έναν από τους καλύτερους φούρνους της Αθήνας), τυριά και αλλαντικά από την Ιταλία. Στον κατάλογό του θα βρεις 18 προτάσεις χορταστικών και βαθιά νόστιµων σάντουιτς, που θα συνοδεύσεις με υπέροχο καφέ.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάρε σουπιά κρασάτη και θα με θυμηθείς…
Σε αυτό το καφενείο στον Ψηλορείτη θα ζήσεις μια αυθεντική, κρητική εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη
Γαύρος ξιδάτος αλλά και σουτζουκάκια μπακαλιάρου μούρλια!
Το νέο hotspot των βορείων προαστίων για κάθε ώρα της ημέρας
Έχει μενού επηρεασμένο από τη γαλλική κουζίνα και ωραία κρασιά
Το σαρακοστιανό μενού κινείται με άνεση ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη προσέγγιση
Η αθηναϊκή συνέχεια του γνωστού μαγαζιού από τον Αδάμαντα της Μήλου
Mικρή απόδραση μέσα στην ίδια την πόλη
Ένα γαστρονομικό διαμαντάκι στον κάμπο της Ημαθίας
Από matcha και πρωινό καφέ μέχρι πιάτα στη μέση και δημιουργικά cocktails το βράδυ, με την υπογραφή του μισελενάτου Παύλου Κυριάκη
Πίτσα, παστιτσάδα και ιταλική φινέτσα
Θαλασσινά, τοπικές συνταγές και αυθεντική κερκυραϊκή φιλοξενία στον Άγιο Γεώργιο
Μια γευστική στάση στην καρδιά της παλιάς πόλης της Κέρκυρας
Με σεφ τον Σταμάτη Τσίλια και ακαταμάχητη Nikkei κουζίνα
Κομμάτι της ιστορίας της γειτονιάς της, τώρα ανανεωμένη και πάντα με ελληνική κουζίνα
Ατμοσφαιρικό και κρυμμένο σε έναν από τους πιο ιστορικούς δρόμους της παλιάς πόλης
Η φιλοσοφία παραμένει ίδια: σπιτικό φαγητό, καθαρές γεύσεις, καμία ανάγκη για εντυπωσιασμό
Εκεί θα φας παραδοσιακά τυλιχτά (καθώς ένα δεν φτάνει) με ζουμερό κρέας και λαχταριστή σάλτσα
Φαγητό απλό, οικείο και πολύ νόστιμο
Σύγχρονες ελληνικές γεύσεις στο πιο ζωντανό μέρος της πόλης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.