Resto

Borghese: Το καινούργιο της Αρχελάου φτιάχνει τα τέλεια σάντουιτς

Μαζί και σαλάτες, καφέδες, ποτά και ιταλικά προϊόντα για να πάρεις για το σπίτι

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Borghese

Το Borghese είναι το καινούργιο ιταλικό ντελικατέσεν στο Παγκράτι, σε σερβίρει επιτόπου αλλά πουλάει και όλα του τα προϊόντα

Από τους πιο δραστήριους δρόμους στο πολύ πολύ hot τα τελευταία χρόνια Παγκράτι, τον περπατάς και σου βγάζει νοσταλγία για το παλιό αθηναϊκό παρελθόν, ενώ ταυτόχρονα το μάτι σου χαίρεται ρουφώντας όλες τις καινούργιες εικόνες και τις φρέσκιες προτάσεις -δεν περνάει μήνας εδώ χωρίς κάτι καινούργιο να κάνει εμφάνιση. 

Η τελευταία άφιξη ακούει στο όνομα Borghese (δηλαδή αστός), είναι «παιδάκι» της –μεσοτοιχία- επιτυχημένης ιταλικής πιτσερίας-τρατορίας Tre Sorelle, ανοίγει από το πρωί με βενετσιάνικο καφέ Del Doge και συνεχίζει ακάθεκτο προσφέροντας τη μεγάλη του δύναμη, τα καταπληκτικά του σάντουιτς, που παρουσιάζει σε (μέχρι στιγμής) 21 υπέροχες προτάσεις. Τα ψωμιά είναι από τον φούρνο Kora του Κολωνακίου, τα «γεμίσματα» γίνονται με αλλαντικά και τυριά δικής τους εισαγωγής από Ιταλία, οι νοστιμότατοι συνδυασμοί (αλλά και οι χειροποίητες μαρμελάδες και τσάτνει) υπογράφονται από τον συμπαθέστατο και πανταχού παρόντα σεφ Γιώργο Λαινά.

Μετράω 21 τον αριθμό προτάσεις σε σάντουιτς και… μου τρέχουν τα σάλια οπότε παραθέτω μερικές για να με κατανοήσετε: Με προσούτο κρούντο, κρέμα στρακίνο (τέλειο τυρί), ντομάτα, με γκοργκοντζόλα, σύκα, σαλάμι πικάντικο, με πορκέτα και σάλτσα μουστάρδα-μέλι και παρμεζάνα, με αυγοσαλάτα και ψητό κοτόπουλο, με κατσικίσιο τυρί, πράσινο μήλο κομποτέ και αμύγδαλο φιλέ, με σάλτσα αλά vitello tonnato, τόνο και αγγινάρες, με ντομάτα, αντζούγιες, ρίγανη και σαλάτα αγγούρι-κολοκυθάκια είναι κάποιες από αυτές, σχεδόν όλα τα σάντουιτς συμπληρώνονται με τρυφερά φύλλα σαλάτας και γίνονται το τέλειο γεύμα.

Borghese

Μπορείς να συνοδέψεις με καφέ, χυμούς, τσάγια το πρωί, με σπριτζ, μπίρες, ποτά και κάποια καλά ελληνικά κρασιά όσο περνάει η ώρα. Υπάρχουν και κάποιες σαλάτες, στα άμεσα σχέδια συζητούν να προσθέσουν και λίγες μακαρονάδες, υπάρχουν φυσικά και ωραία γλυκά όπως κρουασάν, cinnamon rolls, τάρτες, κανόλι, φρουτοσαλάτες, γιαούρτι με γκρανόλα. Το ωραίο στο Borghese είναι πως όλα τα προσφερόμενα, από τα τυριά και τα αλλαντικά μέχρι τα ζυμαρικά, τα ρύζια, τα κριτσίνια, τις μαρμελάδες, τα αναψυκτικά, τα ωραία spumante, τα κρασιά και τα ποτά, τις σοκολάτες μπορείς να τα αγοράσεις και για το σπίτι.

Υπάρχουν τραπεζάκια έξω, κι ένα μικρό «μπαλκονάκι-θεωρείο», ανοίγουν πρωί και κλείνουν στις 7.30 το απόγευμα, ήδη ο κόσμος τους ζητάει διεύρυνση του ωραρίου. Σε λίγο καιρό θα κάνουν και ντελίβερι.

Αρχελάου 19, Παγκράτι, 210 7250511

INFO
Borghese

Τροµερά σάντουιτς που φτιάχνονται µε ψωµί από την Kora (έναν από τους καλύτερους φούρνους της Αθήνας), τυριά και αλλαντικά από την Ιταλία. Στον κατάλογό του θα βρεις 18 προτάσεις χορταστικών και βαθιά νόστιµων σάντουιτς, που θα συνοδεύσεις με υπέροχο καφέ.

Δες αναλυτικά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ