Resto

Μις Ελέν- ΚΥΡΑ ΛΕΝΗ: Πώς ένα μεζεδοπωλείο είναι «μισελενάτο» χωρίς να έχει αστέρια

Τα Michelin αλλιώς

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μις Ελέν

Το «Μις Ελέν- ΚΥΡΑ ΛΕΝΗ» είναι το νέο «πειραγμένο» μεζεδοπωλείο-τσιπουράδικο της Κυψέλης

Στην όμορφη και ολοένα ανερχόμενη γειτονιά της Κυψέλης, επί της Ευελπίδων και στον αριθμό 81, απέναντι από τα Δικαστήρια, θα συναντήσεις το νέο «Μις Ελέν-ΚΥΡΑ ΛΕΝΗ»: μια φρέσκια πρόταση του all time classic και πολυαγαπημένου μεζεδοπωλείου που άνοιξε τον Ιούνιο, με ιδιοκτήτη τον Πάνο Καινούργιο. Δε θα βρεις πιάτα τριών –ούτε και δύο- αστέρων Michelin σαν αυτά που φαντάζεσαι στο άκουσμα του ονόματος. Αντί για αυτά, θα βρεις νόστιμες και αυθεντικές ελληνικές γεύσεις με ένα μοντέρνο twist, όπως τα παραδοσιακά πρόβια φιλετάκια αλλά με thai style sauce και τις κλασικές αγαπημένες τυροκροκέτες, εδώ με τσάτνει πιπεριάς.

φτάρια με κρέμα σόγιας, καπνιστή πέστροφα και μπέικον

Μπορείς να συνοδεύσεις το τσιπουράκι σου, το κρασάκι σου ή τη μπίρα σου με κάποια σαλάτα, κάποιο ορεκτικό ή κάποιον από τους μεζέδες του καταλόγου, όπως στριφτάρια με κρέμα σόγιας, καπνιστή πέστροφα και μπέικον, νιόκι με απάκι Κρήτης, πιπεριές και ντοματίνια και γύρο κοτόπουλο με coleslaw και πράσινο μήλο. Ανάμεσα στα πιο αγαπημένα πιάτα, σύμφωνα πάντα με τους καλοφαγάδες του μαγαζιού, είναι το κότσι σιγομαγειρεμένο με γλυκόξινη σος και χοιρινοπιτάκια με κρέμα τυριών και ελατόμελο. Το σημαντικότερο στοιχείο του Μις Ελέν είναι ότι τα πιάτα του θυμίζουν κάτι από τα αγαπημένα μας «μαμαδίστικα» φαγητά στην πιο μοντέρνα τους εκδοχή. Από την πρώτη μπουκιά αντιλαμβάνεται κανείς ότι αποτελούν μία εναλλακτική πρόταση των παραδοσιακών συνταγών, πιο φρέσκα και πιο σύγχρονα, πάντοτε όμως με πρωταγωνιστή τις ελληνικές πρώτες ύλες.

Γύρος κοτόπουλο με coleslaw και πράσινο μήλο
Χοιρινοπιτάκια με κρέμα τυριών και ελατόμελο
Κότσι σιγομαγειρεμένο με γλυκόξινη σως

Το περιβάλλον είναι ζεστό και οικείο. Το βλέμμα σου τραβάει η παχιά φυλλωσιά που δένει απόλυτα με το πράσινο του άλσους των Δικαστηριών της Ευελπίδων που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Το χαριτωμένο στέκι είναι κατάλληλο τόσο για μεγάλες παρέες, όσο και για ζευγάρια. Επίσης, είναι ιδανικό για ένα break από την ένταση των Δικαστηρίων –καθόλου απίθανο τις μεσημεριανές ώρες να πετύχεις πολλούς δικηγόρους να γευματίζουν. Το βράδυ ωστόσο το κλίμα γίνεται πιο χαλαρό και τα τσουγκρίσματα δίνουν και παίρνουν.

Η κουζίνα του μαγαζιού λειτουργεί καθημερινά εκτός από Δευτέρα, 12 το μεσημέρι με 12 το βράδυ. Ωστόσο, αν σε συνεπάρει το ποτό και η κουβέντα μετά τα μεσάνυχτα, μη σε ανησυχεί, μπορείς να συνεχίσεις και τα δύο άφοβα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ