Resto

Το Jackaroo και τα επικά του σάντουιτς μόλις ήρθαν στην Κυψέλη

Δηλαδή επιτέλους!

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
ΤΕΥΧΟΣ 840
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Jackaroo

Jackaroo: το πιο δημοφιλές street food στέκι του Πειραιά μόλις απέκτησε δεύτερο κατάστημα στην Κυψέλη

Είναι ένα ωραίο, φθινοπωρινό βραδάκι και πίνω μπίρες μαζί με τον πιο λιχούδη από όλους τους λιχούδηδες φίλους μου (κρατήστε αυτή την πληροφορία). Μιλάμε για το πόσο μας αρέσει το street food και ομολογούμε ο ένας στον άλλο τον έρωτά μας για τις τηγανιτές πατάτες (ασχολίαστο…). Αναπόφευκτα η συζήτηση φτάνει στο Jackaroo, το πιο ξακουστό food porn στέκι του Πειραιά. «Έχω ακούσει πολλά, αλλά δεν έχω πάει ποτέ», λέω και  το μετανιώνω αμέσως. Ο φίλος, με ύφος που δηλώνει ότι πρόδωσα τη φιλία μας, παίρνει μια βαθιά ανάσα, πληρώνει τη σερβιτόρα και χωρίς να περιμένει απάντηση λέει επιτακτικά: «Σήκω». Σε μισή ώρα από τα Εξάρχεια έχουμε φτάσει Πειραιά κι έπειτα από μια τεράστια ουρά, παραλαμβάνουμε κάτι πελώρια σάντουιτς, μαζί και τα ωραιότερα chicken fingers που έχω δοκιμάσει ποτέ. Αυτή ήταν η πρώτη μου φορά στο Jackaroo, και κάθε επόμενη έπεφτα πάντα στο ίδιο ανθρώπινο πλήθος να περιμένει υπομονετικά για ένα σάντουιτς. Από μακριά, μοιάζει με street party.

Jackaroo

Εκείνο το βράδυ κατάλαβα ότι το Jackaroo έχει ένα πραγματικά φανατικό κοινό (κι εγώ τρελούς φίλους). Ένα κοινό, που κουβαλιέται από την άλλη άκρη της Αθήνας στον Πειραιά και συνεχώς ρωτάει: «Μα πότε θα ανοίξετε κάπου πιο κεντρικά;». Ε, λοιπόν, τώρα! Το Jackaroo επιτέλους απέκτησε δεύτερο κατάστημα στην καρδιά της Κυψέλης, μόλις σήμερα! Εδώ ακριβώς συναντώ τον δημιουργό του, τον γλυκύτατο Μιχάλη Μαντζουράνη, λίγες μέρες πριν οι πόρτες του κυψελιώτικου Jackaroo ανοίξουν κι επίσημα. Στις περίπου δύο ώρες που διήρκησε η συζήτησή μας, πάνω από 20 άτομα σταμάτησαν για να κάνουν την εξής ερώτηση με ανυπόμονη φωνή και βλέμμα λαχτάρας: «Αχχχ ΠΟΤΕ ανοίγετεεεε;». Δεν μου κάνει πια εντύπωση.

Jackaroo

«Ξέρεις τι σημαίνει Jackaroo; Είναι ο βοηθός του γελαδάρη στην Αυστραλία. Είμαι μεγάλος φαν της αμερικάνικης κουζίνας, οπότε όταν άνοιξα το μαγαζί το 2018, ήθελα να κάνω κάτι ανάμεσα σε KFC και McDonald's, αλλά με ποιοτικά προϊόντα. Στην αρχή σκεφτόμουν να πουλάω μόνο cheesesteak sandwich και τηγανιτό κοτόπουλο, επειδή μέχρι τότε δεν είχε ασχοληθεί ποτέ κανείς σοβαρά με αυτό. Έπειτα το Jackaroo πήρε τον δρόμο του. Ξέρεις κάτι; Εγώ αυτό το πράγμα το γουστάρω, το αγαπάω, δεν το κάνω για τα λεφτά. Για να καταλάβεις λίγο καλύτερα τι εννοώ: σε αυτό το μαγαζί θέλω να έχω παγωτό μηχανής, οπότε έφερα μια μηχανή από την Ιταλία. Για το παγωτό χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος, γάλα, ζάχαρη, και μια υπέροχη (και πανάκριβη) πάστα φουντουκιού. Αυτό, για ένα μαγαζί που κάνει fast food είναι ακραίο, είναι και λίγο καραγκιοζιλίκι (γέλια)! Αλλά εμένα με νοιάζει να φάει ο άλλος το παγωτό και να μου πει “Ρε συ μπράβο, είναι παγωτάρα!”. Ε, αυτό ισχύει για όλα. Τα ψωμάκια τα φτιάχνει φούρναρης, τα κρεατικά είναι όλα νωπά, οι σάλτσες γίνονται εδώ. Το κοτόπουλο μαρινάρεται σε ξινόγαλο για 24 ώρες, ύστερα πανάρεται σε αλεύρι με μπαχαρικά και τηγανίζεται σε ανοιχτή φριτέζα τη στιγμή της παραγγελίας. Η φιλοσοφία “Cook to order” ισχύει για τα πάντα στο Jackaroo, κι αυτό νομίζω είναι ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας αλλά και της αναμονής. Σκέψου ότι κάθε Παρασκευή από τις 18.00 μέχρι τη 01.00 έρχονται 600 παραγγελίες!»

Jackaroo

Στο Jackaroo το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσεις είναι το Chicken melt” ένα επικό σάντουιτς με ψωμάκι brioche, δύο κομμάτια παναρισμένο στήθος κοτόπουλου, διπλό τυρί cheddar, διπλό καπνιστό μπέικον, ντομάτα, iceberg & spicy μαγιονέζα. Αμέσως μετά το Umami”, ένα αφράτο bun με χειροποίητο μπιφτέκι, κατσικίσιο τυρί, σοταρισμένα μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και μαγιονέζα τρούφας (φτιαγμένη με κανονική τρούφα, παρακαλώ, και όχι με λάδι τρούφας!). Επίσης, δοκίμασε ό,τι εσωκλείεται ανάμεσα σε ψωμάκι brioche και εννοείται δεν φεύγεις χωρίς να πάρεις μαζί τα περιβόητα fried chicken fingers που θα βουτήξεις με λαχτάρα στη σος της επιλογής σου (θα βρεις 14 διαφορετικές). Για τους ΠΟΛΥ πεινασμένους υπάρχουν και τα Mega Sandwiches –όνομα και πράγμα.

Jackaroo

Δεν το ξέρουν πολλοί, αλλά ο Μιχάλης είναι αυτός που δημιούργησε το Μπαρ Μπεε Κιου, επίσης στον Πειραιά. Δεν είναι πια δικό του, αλλά τότε στην αρχή του, θυμάμαι ότι γνώριζε παρόμοια επιτυχία με το Jackaroo και πως είχε ένα εξίσου εντυπωσιακά φανατικό κοινό.  Για κλείσιμο, διαλέγω ένα από τα σχόλια στη σελίδα του Jackaroo στο Facebook. Βρίσκεται κάτω από την ανακοίνωση που πληροφορεί ότι το νέο κατάστημα ανοίγει την Τρίτη (13 Σεπτεμβρίου): «Θα είμαστε απ’ έξω με τις σαλιάρες έτοιμες».

Jackaroo

Φωκίωνος Νέγρη 18, Κυψέλη, από την επόμενη εβδομάδα και delivery

INFO
Jackaroo - Κυψέλη

Το street food στέκι που αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο. Γιατί; Γιατί πολύ απλά το Jackaroo έπιασε από την αρχή όλο το νόημα, χτυπώντας κατευθείαν στην καρδιά της λιγούρας μας: πληθωρικές μερίδες, κολασμένη νοστιμιά και (πολύυυ) καλές τιμές. Θα βρεις κολασμένα burgers, πελώρια σάντουιτς και τα καλύτερα fried chicken fingers της πόλης.

Δες αναλυτικά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ