- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Comal: τι καινούργιο μαγειρεύει ο Γιάννης Λουκάκος στο Χαλάνδρι;
Ένα cozy bar restaurant που αγαπά τα γευστικά ταξίδια σε μακρινές ηπείρους
Comal: το νέο εστιατόριο του σεφ Γιάννη Λουκάκου άνοιξε στο Χαλάνδρι είναι εμπνευσμένο από το Μεξικό
Βρίσκεις τη θέση σου στα ξύλινα τραπέζια ή σε ένα από τα αναπαυτικά σκαμπό της μεγάλης μπάρας. Χαζεύεις τριγύρω, παρατηρείς τα έπιπλα κάτω από τον χαμηλό φωτισμό, τους θαμώνες και τις πιτσιλωτές επιφάνειες των τραπεζιών. Ύστερα, το βλέμμα σου σταματά πάνω στο παραπέτασμα που χωρίζει την κουζίνα από τη σάλα. Κάτι σου θυμίζει… Ναι, σωστά το μάντεψες. Παραπέμπουν στα μοτίβα αρχαίων λαών της Λατινικής Αμερικής, τέλεια γεωμετρικά σχέδια φτιαγμένα από ξύλο. Άλλωστε, αυτή είναι η πρόθεση του Comal… να σε ταξιδέψει για λίγο σε μία μακρινή ήπειρο!
Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ Γιάννη Λουκάκου έχει για θέα τη χαλανδριώτικη πλατεία Ελευθερωτών και για φόντο το Μεξικό. Ο σεφ, εμπνευσμένος από την αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα, αποφάσισε να ανοίξει ένα εστιατόριο όπου θα προσεγγίζει τη μεξικάνικη γαστρονομία κάπως αλλιώς και σίγουρα πολύ διαφορετικά από την tex mex λογική που επικρατεί στα περισσότερα μεξικάνικα της Αθήνας. Δηλαδή, ξεχάστε τις έτοιμες σάλτσες, τα nachos που έχουν την ίδια γεύση, και τις κατεψυγμένες tortillas. Κάθε πιάτο στο Comal μαγειρεύεται από ολόφρεσκες, ποιοτικές φρέσκες ύλες, έχει φινέτσα, και μπόλικη νοστιμιά.
Στον κατάλογο θα βρεις από εξωτικές σαλάτες (όπως η Elote & Jicama με καψαλισμένο καλαμπόκι, ντοματίνια, γλιστρίδα, μαριναρισμένο jicama, crema και λάιμ) και tacos, μέχρι κυρίως πιάτα εμπνευσμένα από τη γαστρονομική παράδοση του Μεξικού (όπως το Mejillas Mole Poblano, δηλαδή μοσχαρίσια μάγουλα σιγομαγειρεμένα σε mole poblano, που συνοδεύονται από πουρέ μαύρων φασολιών). Το μενού ακολουθεί τη sharing φιλοσοφία, οπότε έλα με μεγάλη παρέα για να μοιραστείς και να δοκιμάσεις όσο το δυνατόν περισσότερο πιάτα.
Μπορείς (και το συνιστούμε) να συνοδέψεις το γεύμα σου με cocktails που έχουν σχεδιαστεί ειδικά από την ομάδα του The bar in front of the bar για να ταιριάζουν απόλυτα με το φαγητό. Μπορείς ακόμα να έρθεις μόνο και μόνο για αυτά τα cocktails, για να τα απολαύσεις απερίσπαστος στο επιβλητικό μπαρ ή στα τραπεζάκια πάνω στην πλατεία, μία από εκείνες τις γλυκές νύχτες του Σεπτέμβρη…
Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, 211 7508216, www.comal.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Αγαπημένο στέκι για όλους όσοι αγαπούν την ιαπωνική κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.