Resto

Comal: τι καινούργιο μαγειρεύει ο Γιάννης Λουκάκος στο Χαλάνδρι;

Ένα cozy bar restaurant που αγαπά τα γευστικά ταξίδια σε μακρινές ηπείρους

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Comal

Comal: το νέο εστιατόριο του σεφ Γιάννη Λουκάκου άνοιξε στο Χαλάνδρι είναι εμπνευσμένο από το Μεξικό

Βρίσκεις τη θέση σου στα ξύλινα τραπέζια ή σε ένα από τα αναπαυτικά σκαμπό της μεγάλης μπάρας. Χαζεύεις τριγύρω, παρατηρείς τα έπιπλα κάτω από τον χαμηλό φωτισμό, τους θαμώνες και τις πιτσιλωτές επιφάνειες των τραπεζιών. Ύστερα, το βλέμμα σου σταματά πάνω στο παραπέτασμα που χωρίζει την κουζίνα από τη σάλα. Κάτι σου θυμίζει… Ναι, σωστά το μάντεψες. Παραπέμπουν στα μοτίβα αρχαίων λαών της Λατινικής Αμερικής, τέλεια γεωμετρικά σχέδια φτιαγμένα από ξύλο. Άλλωστε, αυτή είναι η πρόθεση του Comal… να σε ταξιδέψει για λίγο σε μία μακρινή ήπειρο!

Comal

Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ Γιάννη Λουκάκου έχει για θέα τη χαλανδριώτικη πλατεία Ελευθερωτών και για φόντο το Μεξικό. Ο σεφ, εμπνευσμένος από την αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα, αποφάσισε να ανοίξει ένα εστιατόριο όπου θα προσεγγίζει τη μεξικάνικη γαστρονομία κάπως αλλιώς και σίγουρα πολύ διαφορετικά από την tex mex λογική που επικρατεί στα περισσότερα μεξικάνικα της Αθήνας. Δηλαδή, ξεχάστε τις έτοιμες σάλτσες, τα nachos που έχουν την ίδια γεύση, και τις κατεψυγμένες tortillas. Κάθε πιάτο στο Comal μαγειρεύεται από ολόφρεσκες, ποιοτικές φρέσκες ύλες, έχει φινέτσα, και μπόλικη νοστιμιά.

Comal
Comal

Στον κατάλογο θα βρεις από εξωτικές σαλάτες (όπως η Elote & Jicama με καψαλισμένο καλαμπόκι, ντοματίνια, γλιστρίδα, μαριναρισμένο jicama, crema και λάιμ) και tacos, μέχρι κυρίως πιάτα εμπνευσμένα από τη γαστρονομική παράδοση του Μεξικού (όπως το Mejillas Mole Poblano, δηλαδή μοσχαρίσια μάγουλα σιγομαγειρεμένα σε mole poblano, που συνοδεύονται από πουρέ μαύρων φασολιών). Το μενού ακολουθεί τη sharing φιλοσοφία, οπότε έλα με μεγάλη παρέα για να μοιραστείς και να δοκιμάσεις όσο το δυνατόν περισσότερο πιάτα.

Comal

Μπορείς (και το συνιστούμε) να συνοδέψεις το γεύμα σου με cocktails που έχουν σχεδιαστεί ειδικά από την ομάδα του The bar in front of the bar για να ταιριάζουν απόλυτα με το φαγητό. Μπορείς  ακόμα να έρθεις μόνο και μόνο για αυτά τα cocktails, για να τα απολαύσεις απερίσπαστος στο επιβλητικό μπαρ ή στα τραπεζάκια πάνω στην πλατεία, μία από εκείνες τις γλυκές νύχτες του Σεπτέμβρη…

Comal

Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, 211 7508216, www.comal.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ