Resto

«Μεδίκων», το νέο εστιατόριο στη Μάνη που αξίζει να μάθεις

Από τα παλάτια της Φλωρεντίας στα πυργόσπιτα των Μανιατών

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεδίκων εστιατόριο

Μεδίκων: το εστιατόριο που αλλάζει το γευστικό προφίλ της Μάνης μια ανάσα από την Καρδαμύλη

Λίγο έξω από την Καρδαμύλη και μόλις μια ώρα διαδρομή από την Καλαμάτα, στο ψαροχώρι του Αγίου Νικολάου στη Μάνη θα βρεις το εστιατόριο «Μεδίκων». Το ολοκαίνουργιο στέκι της περιοχής βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, έχει για θέα το γραφικό λιμανάκι του Αγίου Νικολάου και στεγάζεται μέσα σε ένα αναπαλαιωμένο πετρόχτιστο αρχοντικό. Αν και μόλις άνοιξε, η ιστορία του ξεκινά αρκετούς αιώνες νωρίτερα… Κάπου στα 1475 συγκεκριμένα όταν οι πρόγονοι των σημερινών ιδιοκτητών, μέλη της οικογένειας των Μεδίκων, εγκαταλείπουν τα λαμπερά παλάτια της Φλωρεντίας για να εγκατασταθούν ακριβώς εδώ, στα πυργόσπιτα των Μανιατών. Σε αυτούς χρωστά το σημερινό εστιατόριο την ονομασία του.

Μεδίκων
Μεδίκων
Μεδίκων

Με επίκεντρο τον ολόδροσο κήπο, η μέρα στο «Μεδίκων» ξεκινάει από το πρωί με το άναμμα του ξυλόφουρνου. Ύστερα κάνουν την εμφάνισή τους υπέροχες προτάσεις για πρωινό με φρέσκα τοπικά και farm to table προϊόντα… Το παστό, οι ελιές Καλαμάτας, το κρίταμο, οι πίτες που ζυμώνονται στο χέρι, τα φρέσκα αυγά και το ζεστό ψωμί γεμίζουν με τοπικές γεύσεις την αρχή της μέρας σου, για να την κάνουν ακόμη πιο νόστιμη. Το μεσημέρι είναι η σειρά των πιάτων ημέρας να σε ταξιδέψουν στην τοπική παραδοσιακή κουζίνα της Μάνης, ενώ η βραδινή κάρτα εμπλουτίζεται επιπλέον και με κάποια πιάτα της σύγχρονης μεσογειακής κουζίνας. Η ώρα του ηλιοβασιλέματος, πάλι, είναι ιδανική για να απολαύσει κανείς ένα ποτήρι κρασί από την καλά ενημερωμένη κάβα με τις προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες.

Μεδίκων
Μεδίκων

Η Μανιάτικη σαλάτα με παστό, μεθυσμένα σύκα, φιλέτα πορτοκάλι και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών, τα λαδοπαξίμαδα, η σοφιγάδα με κοκκάρια, βολβούς, άγρια μανιτάρια, τσαπέλες και πορτοκάλι, ο κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες και παλαιωμένο ντόπιο τυρί, το αρνάκι γάστρας με αρωματικό πλιγούρι, η σάλτσα με φρέσκια μαντζουράνα και κρασί Νεμέας, αλλά και ψάρια, αστακοί και κολοχτύπες, και διάφορα άλλα θαλασσινά από την ψαριά της ημέρας, δίνουν νόστιμες επιλογές, ενώ το grill ψήνει με δεξιοτεχνία εκλεκτές κοπές ωρίμασης από ελληνικά και εισαγόμενα βοοειδή.

Μεδίκων
Μεδίκων

Τα λαχταριστά επιδόρπια, τα υπέροχα signature cocktails, αλλά και τα σπάνια αποστάγματα ολοκληρώνουν με τον ιδανικό τρόπο το ταξίδι-μύησης που κάνει τους φιλοξενούμενους μέρος της μακράς αυτής ιστορίας που συνδέει το ένδοξο παρελθόν των Μεδίκων με τον τόπο, τις γεύσεις και τους ανθρώπους της Μάνης. Αν σε βγάλει ο δρόμος προς τα εκεί, αξίζει να το επισκεφτείς. Και με το παραπάνω…

Άγιος Νικόλαος, Δυτική Μάνη, 2721079119, www.medikon.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY