Resto

Moorings, η επιστροφή του διάσημου καλοκαιρινού σποτ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Με καινούργιο μενού, κοκτέιλς και θέα το απόλυτο μπλε

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
moorings1.jpg

Το Moorings στη Μαρίνα Βουλιαγμένης ανοίγει ξανά με μενού μεσογειακής κουζίνας και δροσερά cocktails

Τα τραπέζια είναι πάνω στο νερό. Τίποτα δεν εμποδίζει το βλέμμα να απλωθεί σε όλο αυτό το ατέλειωτο μπλε. Το μάτι χορταίνει κοιτάζοντας μέχρι πέρα, ως τη στιγμή που ουρανός και θάλασσα ενώνονται. Αυτή ακριβώς η γαλάζια θέα είναι ο κυρίαρχος λόγος που το Moorings στη Μαρίνα του Λαιμού Βουλιαγμένης παραμένει ένα από τα αγαπημένα στέκια των νοτίων προαστίων εδώ και δεκαετίες. Οι πιο παλιοί θα το θυμούνται ως το «καλό» εστιατόριο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, εκείνο με τα λινά τραπεζομάντιλα, τους κομψούς σερβιτόρους, και τους λαμπερούς θαμώνες.

Μετά από ένα σύντομο διάστημα που παρέμεινε κλειστό, το Moorings επιστρέφει ανανεωμένο μαζί με το καλοκαίρι. Ανοίγει τις πόρτες του από αύριο, Τετάρτη 1η Ιουνίου (από τις 18.00 και μετά), πάνω στην ώρα, δηλαδή, που οι Αθηναίοι αρχίζουν πάλι να κατηφορίζουν προς τον Νότο. Ευκαιρία, λοιπόν, για μια «εκδρομή» στη θάλασσα, τώρα που οι μέρες μεγαλώνουν και η θερμοκρασία ανεβαίνει κατακόρυφα.

moorings2.jpg

Το Moorings παραμένει πάντα μια καλή ιδέα αν ψάχνεις ένα ειδυλλιακό σημείο για να απολαύσεις το γεύμα σου ή ένα ρομαντικό σκηνικό για να πιεις τα δροσερά cocktails του καλοκαιριού. Το μενού είναι βασισμένο στη μεσογειακή κουζίνα, χωρίς να λείπουν οι δημιουργικές πινελιές του καταξιωμένου σεφ Ανδρέα Σχοινά, ο οποίος και υπογράφει το μενού. Μπορείτε να συνοδέψετε το γεύμα σας με ένα ωραίο ποτήρι κρασί ή με κάποιο από τα εντυπωσιακά cocktails της cocktail list.

Φυσικά, η ωραιότερη ώρα για να τα απολαύσεις όλα αυτά, είναι εκείνη του δειλινού. Αξίζει να πας μόνο και μόνο για να δεις έναν τεράστιο, κόκκινο ήλιο να βουτάει στη θάλασσα και να τα βάφει όλα ροζ. Στην υγειά των καλοκαιρινών σούρουπων…

Μαρίνα Βουλιαγμένης, 210 9670659, www.moorings.gr, Fb: @moorings.gr, Instagram: @moorings.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ