- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το speakeasy μπεργκεράδικο του Burger Joint μόλις άνοιξε στην πλατεία Καρύτση
Τα πληθωρικά, ζουμερά burgers που όλοι αγαπήσαμε έφτασαν στο κέντρο της πόλης
Burger Joint: το θρυλικό μπεργκεράδικο μόλις άνοιξε νέο κατάστημα στην πλατεία Καρύτση
Ο μαγιάτικος ήλιος λούζει την πλατεία Καρύτση, βάφοντάς την σε ένα εκτυφλωτικό λευκό. Κόβω βόλτες γύρω από την εκκλησία της, προσπαθώντας να βρω τη μυστική είσοδο του Burger Joint. Ένα από τα θρυλικά μπεργκεράδικα της Αθήνας, μόλις (ούτε εβδομάδα) άνοιξε πόστο και στο κέντρο της πόλης! Εντοπίζω την είσοδο, (όχι γιατί είναι εύκολο αλλά γιατί την έχω δει σε φωτογραφία): φαρδιά σκαλιά που σε οδηγούν σε υπόγειο. Όσο κατεβαίνω, χαζεύω τα πολύχρωμα γκράφιτι στους τοίχους. Δεν υπάρχει καμία ταμπέλα ή ένδειξη που να υποδηλώνει ότι είμαι στο σωστό σημείο… εντάξει, εκτός ίσως από ένα νέον φωτιστικό που έχει σχήμα μπέργκερ.
Στη βάση της σκάλας πια, μπορώ να κρυφοκοιτάξω στη σάλα. Eκεί με περιμένει ένας άλλος κόσμος, μίλια μακριά από την πλατεία Καρύτση … Δερμάτινα booths, απλίκες που στέλνουν ζεστό φως στα ξύλινα τραπέζια, μια μεγάλη μπάρα με κόκκινο τούβλο γύρω της. Νιώθω σαν να έχω μεταφερθεί σε άλλη εποχή και ήπειρο, θα έλεγα κάπου στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης και σίγουρα στην καρδιά της Νέας Υόρκης.
Να λοιπόν γιατί αυτό το Burger Joint δεν έχει ούτε ταμπέλα, ούτε διακριτικά: είναι ένα τίμιο speakeasy μπεργκεράδικο, ακριβώς όπως ξεκίνησε και το πρώτο Burger Joint που άνοιξε στη Γλυφάδα το 2011. «Τότε, ανοίξαμε ένα speakeasy μπεργκεράδικο για να τρώμε εμείς και οι φίλοι μας. Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα είχε τέτοια επιτυχία, εκείνη την εποχή τα burgers δεν είχαν γίνει ακόμα μόδα. Κι όμως… ο κόσμος ήταν τόσος που δεν χωράγαμε πια! Έτσι επεκταθήκαμε και στο δίπλα μαγαζί», λέει ο Γιώργος Παπακώστας που μαζί με τα αδέρφια του Φάνη και Θανάση είναι τα πρόσωπα πίσω από τα λαχταριστά Burger Joint.
Αφού περάσεις τη σκάλα με τα γκράφιτι (και το σοκ της αιφνίδιας μεταφοράς σε άλλη ήπειρο), έρχεται η ώρα των burgers. Προφανώς και θα ξεκινήσεις από το Umami, είναι το burger που αγαπήθηκε (και αντιγράφτηκε) όσο κανένα άλλο. Φήμες λένε ότι υπάρχουν άνθρωποι που επισκέπτονται συνεχώς εδώ και μια δεκαετία τα Burger Joint και δεν έχουν πάρει ποτέ τίποτα άλλο. Έχει κατσικίσιο τυρί, μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια, truffle mayo και εκείνο το επικό μπιφτέκι των Burger Joint από Black Angus (σ.σ. εισάγουν οι ίδιοι όλα τα κρέατα κατευθείαν από την Αμερική και την Αυστραλία, γεγονός που έχει σημαντικό αντίκτυπο στη γεύση). Σειρά έχει το Hangover (μπιφτέκι, cheddar, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, μπέικον, τηγανητό αυγό και spicy mayo) που προτείνεται με milkshake μπανάνα, και αυτό γιατί –μαντέψτε- αυτός ακριβώς ο συνδυασμός των υλικών είναι ό,τι πρέπει για να ξεπεράσεις και το χειρότερο hangover! Θραύση κάνουν επίσης το Rednech Jack (emmental, bourbon, bacon marmalade, τραγανό κρεμμύδι, bourbon glaze & smoked mayo), όπως και τα smash burgers.
Εννοείται ότι μαζί με όλα τα παραπάνω κολασμένα παίρνεις και εξίσου αμαρτωλά συνοδευτικά (όπως τις τραγανές Mac & Cheese balls) και απαραιτήτως ολόφρεσκες πατάτες (ή γλυκοπατάτες), ενώ αν είσαι vegan, στον κατάλογο θα βρεις και ένα εμπλουτισμένο vegan section που δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει. Κλείνεις οπωσδήποτε με το διαολεμένα νόστιμο New York Cheesecake και είσαι ευτυχής και χορτασμένος για την υπόλοιπη μέρα.
Καρύτση 7 & Χρήστου Λαδά, Πλατεία Καρύτση, 2120000055, www.theburgerjoint.gr, Fb: @BurgerJoint.gr, Instagram: @theburgerjoint
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια οικογενειακή υπόθεση ρώσικης νοστιμιάς, στην Καλλιθέα
To νέο μεζεδοπωλείο έρχεται να κάνει τη διαφορά στο γαστρονομικό τοπίο των Κυκλάδων
Το Koutsou & Co μόλις άνοιξε στο νησί χωρίς μενού, αλλά με έμπνευση την κάθε μέρα
Το καινούργιο σαντουιτσάδικο έχει τον σεφ Γιώργο Ηλιού στην έμπνευση και τα ελληνικά προϊόντα στη γέμιση
Παλιά και κλασική ταβέρνα με όλα της ωραία
Θα τον βρεις πάνω στο κύμα να σερβίρει θαλασσινές μακαρονάδες-ποίημα!
Αυλή με θέα στο γαλάζιο του Κρητικού Πελάγους και στο πιάτο τσιγαριαστό με 15 άγρια χόρτα
Ένα πράγμα είναι πάντα αδιαπραγμάτευτο σε αυτό το εστιατόριο: η ποιότητα
«Παντοπωλείον» αλλά και μαγέρικο που θυμίζει τα παλιά μπακάλικα
Και καφενές, και μεζεδοπωλείο, στην καυτή πιάτσα του Προφήτη Ηλία
Στο Λαύριο κρατούν την παράδοση στο καλό κρέας
Γλυκιές εκπλήξεις μας περιμένουν στο νέο εστιατόριο του Conrad Athens The Ilisian
Μια αυθεντική zero-waste γευστική εμπειρία σε περιμένει στο Κοκκάρι
Η Κυψέλη έχει το δικό της μεξικάνικο
Χωρίς ταμπέλα, το βρίσκεις επειδή απλά κάποιος σε έφερε εδώ
Ψαράκια πεντάφρεσκα σε κλασικές κυρίως συνταγές, μαζί και κάποιοι νεωτερισμοί
Ο Νίκος Καραθάνος δημιουργεί πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στη γνώριμη γεύση της ελληνικής οικογένειας και τη σύγχρονη γαστρονομική έκφραση
Μια διαφορετική εκδοχή της αθηναϊκής εμπειρίας: πιο φωτεινή, πιο χαλαρή και σίγουρα πιο ψηλά
Μια μικρή, καλοκαιρινή απόδραση από την καθημερινότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.