Mayan, το καινούργιο στέκι του Κεραμεικού για Nikkei κουζίνα
Στη Μεγάλου Αλεξάνδρου φύτρωσε μια εξωτική γωνιά
Mayan: το νέο εστιατόριο του Κεραμεικού μαγειρεύει εξαιρετικά τη Nikkei κουζίνα
Ο υπέροχος, ατμοσφαιρικός φωτισμός σου δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι κάπου μακριά και εκτός πραγματικότητας. Έστω και αν από τις μεγάλες τζαμαρίες της σάλας χαζεύεις τους περαστικούς της Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι λιλιπούτειοι κάκτοι και τα λεπτοδουλεμένα γράμματα που σχηματίζουν τη λέξη “Mayan” στον τοίχο, ίσως αποτελούν τις ενδείξεις σου για τον τόπο όπου θα ταξιδέψεις απόψε. Όμως, τίποτα δεν μπορεί να σε προϊδεάσει για τη μεγάλη νοστιμιά.
Το Mayan ήρθε στη γειτονιά του Κεραμεικού μαζί με τον νέο χρόνο, φέρνοντας μαζί του έναν αέρα εξωτισμού και μια κουζίνα που έλειπε σε αυτή την κατά τα άλλα ανήσυχη πλευρά της πόλης. Στα τραπέζια του σερβίρει κουζίνα Nikkei (δηλαδή το πάντρεμα της ιαπωνικής με την περουβιανή κουζίνα), και μάλιστα εκτελεσμένη άψογα από έναν σεφ που γνωρίζει το είδος αυτό σαν την παλάμη του. Ο Σταμάτης Τσίλιας έχει εμπειρία μεγάλη πάνω στην κουζίνα Nikkei έχοντας περάσει από ανάλογα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού, οπότε είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σε μυήσει στις λεπτές ισορροπίες και την πλούσια κουλτούρα αυτής της αναπάντεχα νόστιμης κουζίνας.
Στο μενού του Mayan βρίσκουμε περουβιανές συνταγές, ιαπωνικές τεχνικές, στοιχεία της Λατινικής Αμερικής και υλικά από τη Μεσόγειο, όλα στις υπηρεσίες μια νόστιμης, fusion κουζίνας. Από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα είναι το νόστιμο ceviche που ο σεφ δημιουργεί σε τρεις εκδοχές, η κάθε μία από τις οποίες εκφράζει και μια διαφορετική περιοχή του πλανήτη. Το ceviche του Εκουαδόρ έχει γαρίδα, ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι και λάιμ, το ceviche της Χιλής περιλαμβάνει τόνο, γάλα τίγρης με miso, κρεμμύδι, jalapenos, άχυρο πατάτας, μαύρο σουσάμι ενώ το ceviche της Μεσογείου μπλέκει στο ίδιο πιάτο ένα ολόφρεσκο ψάρι ημέρας, πουρέ γλυκοπατάτας, καλαμπόκι choclo, κρεμμύδι, γάλα τίγρη και μανταρίνι.
Πέρα από τα ceviche, όμως, θα ανακαλύψεις κι άλλα ενδιαφέροντα ορεκτικά (όπως το Quinoa de Huevo με σπόρους κινόα, ντομάτα, καλαμπόκι, edamame, φιστίκια, τηγανιτό αυγό και jamon Serrano), εξωτικά κυρίως πιάτα (όπως το μοσχαρίσιο διάφραγμα με κρέμα από κουνουπίδι miso, chimichurri Ουρουγουάης και ξερό πράσο) και φινετσάτο sushi. Αξίζει επίσης να δοκιμάσει κανείς το Pan de Molde, το χειροποίητο ψωμάκι της Παραγουάης με τυριά και τρούφα που ψήνεται με φρέσκο βούτυρο στον ξυλόφουρνο και φτάνει στο τραπέζι αχνιστό, μέσα σε ψάθινο καλαθάκι.
Για τα γλυκά έχει φροντίσει ο ζαχαροπλάστης Θανάσης Τσαγκλιώτης, που δημιούργησε επιδόρπια εξωτικά κι ανάλαφρα, γεμάτα τροπικό αέρα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το Frutas Exoticas με espuma φρούτων, χαβιάρι ταπιόκας, σορμπέ μπανάνας, miso-καραμέλα και μαρέγκα καρύδας. Μπορείς να συνοδέψεις το γεύμα σου με κρασιά από τους αμπελώνες της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Χιλής, ενώ, αν το προτιμάς, ο bartender Άρης Χατζηαντωνίου θα σου ετοιμάσει ένα cocktail με ιαπωνικά τζιν και ουίσκι…
Υ.Γ. Για να γιορτάσει τα εγκαίνιά του το Mayan φυλάει μια νόστιμη έκπληξη. Για το επόμενο διάστημα, κάθε 15 μέρες, γνωστοί και αγαπημένοι chefs θα επισκεφτούν την κουζίνα του Mayan για να δημιουργήσουν μαζί με τον chef Σταμάτη Τσίλια αξέχαστα πιάτα. Έτσι, θα συναντήσουμε τον Θάνο Στασινό και τον Μίλτο Αρμένη, τον Χάρη Νικολούζο, τον Νίκο Σκαμνάκη και τον Ηλία Μαμαλάκη. Η αρχή θα γίνει την Τετάρτη 30 Μαρτίου με τον Θάνο Στασινό, ενώ θα ακολουθήσει ο Μϊλτος Αρμένης την Τετάρτη 15 Απριλίου. Το πρόγραμμα των επόμενων guest chefs θα ανακοινωθεί στα social media του εστιατορίου.
Μεγάλου Αλεξάνδρου 114, Κεραμεικός, 2162020065, www.mayan.gr, Fb: @mayan.restaurants, Instagram: @mayan.restaurants, Ωράριο Λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή από τις 18.00, Σάββατο από τις 17.00 και Κυριακή από τις 14.00, Δευτέρα κλειστά
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.