- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Varoulko Santorini: η νέα πολυαναμενόμενη άφιξη στη Σαντορίνη
Το Varoulko σαλπάρει για το Grace Hotel
Varoulko Santorini: το νέο εστιατόριο του Λευτέρη Λαζάρου ανοίγει μέσα στο Grace Hotel της Σαντορίνης
Όταν άνοιξε το Varoulko το μακρινό 1987, δεν υπήρχε άλλο εστιατόριο όμοιό του. Ο Λευτέρης Λαζάρου προσέγγισε τη ψαροφαγία με τέτοιο δημιουργικό τρόπο ώστε άλλαξε τελείως τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το ψάρι στην αθηναϊκή εστίαση. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα διαμάντια του βυθού, είναι και η αστείρευτη έμπνευσή του που κάθε φορά γεννά πιάτα πρωτότυπα κι οδηγεί τη γαστρονομία σε νέα μονοπάτια. Χάρη σε αυτή την έμπνευση και την πρωτοποριακή ματιά του ο Λευτέρης Λαζάρου διακρίθηκε με πλήθος βραβείων όλα αυτά τα χρόνια, ανάμεσά τους και το πολυπόθητο αστέρι Michelin που κέρδισε το 2002 κι εξακολουθεί να διατηρεί ως και σήμερα.
Φέτος, είναι η πρώτη χρονιά στην ιστορία του Varoulko που το λαμπρό εστιατόριο λύνει τους κάβους και από το Μικρολίμανο ταξιδεύει στην κοσμοπολίτικη Σαντορίνη. Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, όσο η βάση του στον Πειραιά μένει σταθερή, ένα δεύτερο Varoulko, το Varoulko Santorini ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί μέσα στις εγκαταστάσεις του Grace Hotel, ενός ξενοδοχείου διεθνούς φήμης.
Ο Λευτέρης Λαζάρου λέει για αυτή τη συνεργασία: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το καινούργιο ξεκίνημα. Το Βαρούλκο είναι το πρώτο μου παιδί, το οποίο μεγάλωσα με αγάπη και αφοσίωση. Τώρα, είμαι έτοιμος να γνωρίσω στον κόσμο το μικρότερο παιδί μου, το Varoulko Santorini και χαίρομαι που βρίσκουμε το νέο μας λιμάνι στο Grace Hotel, ένα ξενοδοχείο συνώνυμο της εξαιρετικής φιλοξενίας. Ακόμη είναι μεγάλη μου χαρά που “δένουμε” στη Σαντορίνη, ένα νησί με πλούσια γαστρονομική κληρονομιά και παράδοση, ένα νησί πηγή έμπνευσης με υπέροχα τοπικά προϊόντα».
Το Grace Hotel είναι χτισμένο στην εντυπωσιακή Καλντέρα και έχει το προνόμιο μιας θέας που κόβει την ανάσα. Η αρχιτεκτονική του εναρμονίζεται πλήρως με το κυκλαδίτικο τοπίο, ενώ οι σουίτες και οι βίλες του διακρίνονται για την πολυτέλειά τους. Εδώ ακριβώς, στις 15 Απριλίου θα ανοίξει τις πόρτες του το Varoulko Santorini ατενίζοντας τη σαγηνευτική θέα της Καλντέρας και σερβίροντας μια συναρπαστικά δημιουργική, ελληνική κουζίνα. Τα εμβληματικά πιάτα του Λευτέρη Λαζάρου όπως το πέστο καλαμάρι ή η άλλοτε ταπεινή πεσκανδρίτσα είναι ανάμεσα σε αυτά που αξίζει να δοκιμάσει κανείς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Πόσο μάλλον έχοντας μπροστά του αυτή τη θέα…
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.