- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Varoulko Santorini: η νέα πολυαναμενόμενη άφιξη στη Σαντορίνη
Το Varoulko σαλπάρει για το Grace Hotel
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![varoulko_santorini_02.jpg varoulko_santorini_02.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2022/03/04/varoulko_santorini_02.jpg)
Varoulko Santorini: το νέο εστιατόριο του Λευτέρη Λαζάρου ανοίγει μέσα στο Grace Hotel της Σαντορίνης
Όταν άνοιξε το Varoulko το μακρινό 1987, δεν υπήρχε άλλο εστιατόριο όμοιό του. Ο Λευτέρης Λαζάρου προσέγγισε τη ψαροφαγία με τέτοιο δημιουργικό τρόπο ώστε άλλαξε τελείως τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το ψάρι στην αθηναϊκή εστίαση. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα διαμάντια του βυθού, είναι και η αστείρευτη έμπνευσή του που κάθε φορά γεννά πιάτα πρωτότυπα κι οδηγεί τη γαστρονομία σε νέα μονοπάτια. Χάρη σε αυτή την έμπνευση και την πρωτοποριακή ματιά του ο Λευτέρης Λαζάρου διακρίθηκε με πλήθος βραβείων όλα αυτά τα χρόνια, ανάμεσά τους και το πολυπόθητο αστέρι Michelin που κέρδισε το 2002 κι εξακολουθεί να διατηρεί ως και σήμερα.
![Λευτέρης Λαζάρου Λευτέρης Λαζάρου](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/lefteris_lazarou.jpg)
Φέτος, είναι η πρώτη χρονιά στην ιστορία του Varoulko που το λαμπρό εστιατόριο λύνει τους κάβους και από το Μικρολίμανο ταξιδεύει στην κοσμοπολίτικη Σαντορίνη. Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, όσο η βάση του στον Πειραιά μένει σταθερή, ένα δεύτερο Varoulko, το Varoulko Santorini ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί μέσα στις εγκαταστάσεις του Grace Hotel, ενός ξενοδοχείου διεθνούς φήμης.
![Grace Hotel Grace Hotel](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/varoulko_santorini_01.jpg)
Ο Λευτέρης Λαζάρου λέει για αυτή τη συνεργασία: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το καινούργιο ξεκίνημα. Το Βαρούλκο είναι το πρώτο μου παιδί, το οποίο μεγάλωσα με αγάπη και αφοσίωση. Τώρα, είμαι έτοιμος να γνωρίσω στον κόσμο το μικρότερο παιδί μου, το Varoulko Santorini και χαίρομαι που βρίσκουμε το νέο μας λιμάνι στο Grace Hotel, ένα ξενοδοχείο συνώνυμο της εξαιρετικής φιλοξενίας. Ακόμη είναι μεγάλη μου χαρά που “δένουμε” στη Σαντορίνη, ένα νησί με πλούσια γαστρονομική κληρονομιά και παράδοση, ένα νησί πηγή έμπνευσης με υπέροχα τοπικά προϊόντα».
![Φιλεταρισμένη σφυρίδα, φαγκρί ή χριστόψαρο με Ριζότο Μάραθο Φιλεταρισμένη σφυρίδα, φαγκρί ή χριστόψαρο με Ριζότο Μάραθο](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/varoulko_santorini_dishes_06.jpg)
![Crémeux σοκολάτας, ganache καραμέλα, πραλίνα φυστίκι, πουρέ αρακά, sorbet πορτοκάλι - βασιλικό. Crémeux σοκολάτας, ganache καραμέλα, πραλίνα φυστίκι, πουρέ αρακά, sorbet πορτοκάλι - βασιλικό.](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/varoulko_santorini_desserts_01.jpg)
Το Grace Hotel είναι χτισμένο στην εντυπωσιακή Καλντέρα και έχει το προνόμιο μιας θέας που κόβει την ανάσα. Η αρχιτεκτονική του εναρμονίζεται πλήρως με το κυκλαδίτικο τοπίο, ενώ οι σουίτες και οι βίλες του διακρίνονται για την πολυτέλειά τους. Εδώ ακριβώς, στις 15 Απριλίου θα ανοίξει τις πόρτες του το Varoulko Santorini ατενίζοντας τη σαγηνευτική θέα της Καλντέρας και σερβίροντας μια συναρπαστικά δημιουργική, ελληνική κουζίνα. Τα εμβληματικά πιάτα του Λευτέρη Λαζάρου όπως το πέστο καλαμάρι ή η άλλοτε ταπεινή πεσκανδρίτσα είναι ανάμεσα σε αυτά που αξίζει να δοκιμάσει κανείς τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Πόσο μάλλον έχοντας μπροστά του αυτή τη θέα…
![varoulko_santorini_04.jpg varoulko_santorini_04.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/varoulko_santorini_04.jpg)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Domes Noruz Kassandra φιλοξενεί την dream team της θεσσαλονικιώτικης κουζίνας
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.