Resto

Buba bistrot exotique, μεγάλη αυλή και τέλειο ταϊλανδέζικο

Με την άρση του λοκντάουν, ήταν το πρώτο «έξω» μας ως οικογένεια

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η δροσερή αυλή του Buba bistrot exotique
Η δροσερή αυλή του Buba bistrot exotique

Εξωτικά πιάτα και κοκτέιλ στην ωραιότερη, δροσερότερη αυλή της Κηφισιάς

Το «Buba» είναι εξωτικό, όπως λέει το όνομά του, διακοσμημένο με το ένα πόδι στην Άπω Ανατολή και το άλλο στη Μεσόγειο: ακούγεται μπούρδα έτσι που το λέω, αλλά το μαγαζί, μέσα (νεοκλασικό) και έξω (τεράστια αυλή-δάσος), είναι πανέμορφο, χωρίς ούτε μια βαρετή γωνία, χωρίς ούτε ένα σημείο που να σε κάνει να μη θέλεις να του ρίξεις δεύτερη ματιά. Αυτό είναι το ταλέντο του Κωνσταντίνου Ζουγανέλη στα μαγαζιά, να τα φτιάχνει μοναδικά – σίγουρα έχει και άλλα ταλέντα, αναφέρω το συγκεκριμένο επειδή είναι σχετικό, δεν μας νοιάζει κατά πόσο παίζει γιουκαλίλι π.χ. ή τρέχει μαραθώνιους παρά το ότι φτιάχνει κουκλίστικα, μοναδικά μαγαζιά… αν και, το φαγητό στο «Buba Bistrot exotique» είναι πάααααρα πολύ καλό, και ναι μεν δεν το μαγειρεύει μόνος του ο Ζουγανέλης, βάζει δε το χεράκι του στο μενού. Ίσως και στην κουζίνα.

dsc_8114.jpg
dsc_8297.jpg

Η οποία κουζίνα είναι εξωτική, Ταϊλανδέζικο  ορίτζιναλ φαγητό με κινέζικες και γιαπωνέζικες πινελιές, με καταπληκτικά ρύζια, κοτόπουλα, πάπιες Πεκίνου, τα πάντα όλα όσα ανακάλυψε ο Μάρκο Πόλο στις περιηγήσεις του. Νούντλς με κοτόπουλο, σουβλάκια σατάι, σαλάτες με κορυφή τη Σαλάτα Παπάγια που φτιάχνεται μπροστά στα μάτια σου, πεντανόστιμο παντ-τάι, καταπληκτικά ντάμπλινγκς – πήραμε ένα σωρό, και δεν αφήσαμε ούτε κόκκο ρυζιού στα πιάτα. Το «Buba» δούλεψε πολύ με τεηκ-αγουέη στη διάρκεια του λοκντάουν και συνεχίζει να στέλνει «φαγητό για το σπίτι» με μεγάλη επιτυχία, ακριβώς επειδή το φαγητό του είναι τόσο (εντάξει, κρατήθηκα αρκετά) τόσο σούπερ.

dsc_8135.jpg
dsc_8153.jpg

Δεν χρειάζεται αλλά το αναφέρω: έχει λίστα κρασιών και ακόμα πιο σούπερ κοκτέιλ, δημιουργίες του εμπνευσμένου μπάρμαν, που ταιριάζουν απόλυτα με το χώρο, την αισθητική, την ατμόσφαιρα, ακόμα και με τον ίδιο τον Ζουγανέλη. Τη βραδιά που πήγαμε δεν επιτρεπόταν ακόμα η μουσική στα μαγαζιά, και αυτό που «έπαιζε» από τα μεγάφωνα ήταν τρελαμένα τζιτζίκια με ασορτί γρύλους. Λες και βρισκόσουν βράδυ καλοκαιριού σε νησί – τρομερή ιδέα που σίγουρα θα κυκλοφορήσει και αλλού. Η μουσική του μαγαζιού πάντως είναι πολύ καλή, το έχουνε τα «παιδιά» με τη νύχτα, ειδικά την καλοκαιρινή. Αν δεν έχετε φύγει ακόμα για κάποιο νησί, μια βραδιά στο «Buba» θα σας κάνει να νοιώσετε ότι έχετε ήδη τα πόδια σας στη θάλασσα…

dsc_8003.jpg
dsc_7971.jpg

“Buba bistrot exotique”, Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά, τηλ 210-6231151

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ