Resto

Ραντεβού ξανά στην Παλιά Πλατεία

Το Πατησιώτικο μεζεδοπωλείο με τη δροσερή αυλή και τη μεγάλη ιστορία

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παλιά Πλατεία: Το Πατησιώτικο μεζεδοπωλείο με τη δροσερή αυλή και τη μεγάλη ιστορία

Παλιά Πλατεία: το στέκι στο τέρμα της Πατησίων με την καταπράσινη αυλή, τους ελληνικούς μεζέδες και το καλό κρασί

Πρωτολειτούργησε το 2019, λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας κι έκανε αμέσως σούσουρο σε όλη την Αθήνα για τα μοναδικά live της αυλής του. Μιλάμε για το μουσικό μεζεδοπωλείο Παλιά Πλατεία, δίπλα στον σταθμό του Ηλεκτρικού  Άνω Πατήσια, το οποίο από τις αρχές Μαΐου επαναλειτουργεί κανονικά κι υποδέχεται το καλοκαίρι με ανανεωμένο μενού, γεμάτο μοναδικά παντρέματα κλασσικών ελληνικών γεύσεων.

Η Παλιά Πλατεία βρίσκεται σε μια γειτονιά-τοπόσημο της νεότερης ιστορίας της πόλης των Αθηνών, στο τέρμα της Πατησίων. Η γειτονιά αυτή υπήρξε μέρος αναψυχής του περασμένου αιώνα, ενώ η σημερινή πλατεία λεγόταν «πλατεία Αλυσίδας» λόγω της τεράστιας αλυσίδας που έφραζε την κυκλοφορία κάθε φορά που ήταν να περάσει το τρένο που έφτανε ως το Λαύριο.

Η δροσερή αυλή της Παλιάς Πλατείας

Το μεζεδοπωλείο Παλιά Πλατεία με τις ωραίες του πρασινάδες και το πηγάδι στην αυλή, σε μια εποχή όπως η σημερινή, είναι εδώ για να μας προσφέρει ένα σκηνικό ρέμβης όπου το παλιό παντρεύεται με το νέο κι η ιστορία με τις σύγχρονες τάσεις στην ίδια γειτονιά όπου έρχονταν παλιά οι Αθηναίοι για τη βόλτα τους.

Το μενού περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία πιάτων ελληνικής κουζίνας, φτιαγμένων από φρέσκες πρώτες ύλες. Θα απολαύσετε πληθωρικούς μεζέδες, όπως μανιτάρια γκαστρωμένα, χειροποίητα σκιουφιχτά με απάκι, λουκάνικο χειροποίητο καπνισμένο στη δική του κουζίνα, κοντοσούβλι-λουκούμι, κεφτεδάκια της γιαγιάς με σπέσιαλ μυρωδικά, κρασάτο κόκορα από φάρμα στη Βαρυμπόμπη κι άλλα πολλά. Ανάμεσα στα μοναδικής έμπνευσης γλυκά για το τέλος, θα βρείτε και το ελληνικό τσιζκέικ με γλυκό τριαντάφυλλο. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι εδώ το χύμα κρασί είναι επώνυμο, από τη Νεμέα, από το κτήμα Δράϊνα.

Η πρόσοψη της Παλιάς Πλατείας

Οι τιμές είναι πολύ λογικές, υπάρχουν εκπλήξεις σε πιάτα ημέρας, ενώ σύντομα αναμένουμε και τα ξακουστά live της αυλής, που θα τα κάνουν όλα πιο όμορφα…  Μια βόλτα στην Παλιά Πλατεία, λοιπόν, συνιστάται ανεπιφύλακτα!

Λεωφόρος Πατησίων 353, Πατήσια, 2102027533,

Facebook: PaliaPlateiaPatisia

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ