- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°


Η οδός Μαντζάρου είναι ένας όμορφος μικρός πεζόδρομος με γλάστρες, φυτεμένα δέντρα, περαστικούς που έχουν όρεξη για βόλτες, και πολλή ρομαντζάδα.
Εδώ και λίγες μέρες προστέθηκε μία ακόμη ομορφιά δίπλα στις άλλες. Στον αριθμό 3 (εκεί που άλλοτε ήταν το Cilentio), υπάρχει ένα παλιό νεοκλασικό, από αυτά που κρύβουν μέσα από τις πόρτες τους και κάτω από τις στέγες με τα ακροκέραμα, μεγάλη δόση νοσταλγίας. Σε αυτό το σπίτι, έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του ο Νικόλαος Μάντζαρος, ο άνθρωπος που μελοποίησε τον Εθνικό ύμνο και έδωσε το όνομά του στην οδό.
Το νεοκλασσικό, ανακαινίστηκε, ξεσκονίστηκε, γέμισε λουλούδια, μουσικές και μυρωδιές από φαγητό και καφέ και τώρα πια στεγάζει ένα νέο all day στέκι: Το «Μαντζάρου 3». Ανοιχτό από το πρωί για καφέ, τέλειο για μεσημεριανό διάλειμμα από τη δουλειά, για βραδινά κοκτέιλς αλλά και για τη λουλουδιασμένη ταράτσα.
Δοκίμασε baby πατατούλες με sour cream και μπρικ, ταρτάκια κοτόπουλο με ανανά, μέντα και κάρυ, δροσερές σαλάτες με μίξη διαφόρων υλικών, φρέσκα ζυμαρικά, ζουμερά χάμπουργκερ – μπουκιές από μοσχαρίσιο κιμά black angus με σπιτικές πίκλες και μετά άφησε τη ξύλινη στριφογυριστή σκάλα να σε οδηγήσει στην ανθισμένη ατμόσφαιρα της ταράτσας…
Μαντζάρου 3, Κολωνάκι, 210 3388216
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ επιλέγεις το απόσταγμα, το κρασί ή την μπίρα σου και μαζί με αυτό καταφτάνουν στο τραπέζι σου και πιάτα-έκπληξη!
Μεγάλη ποικιλία από θαλασσινά, σαλάτες και φοβερά ορεκτικά, με πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς
Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά με φόντο μια απίστευτη θέα
Προτάσεις βασισμένες στην παράδοση, με μια δημιουργική, σημερινή ματιά
Από ιχθυοπωλείο με ιστορία, εξελίχθηκε σε έναν ξεχωριστό γευστικό προορισμό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν τα νόστιμα της θάλασσας
Δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο για νόστιμα θαλασσινά. Είναι μία ολόκληρη ιστορία γεύσεων της θάλασσας
Το ψάρι, οι ψαρομεζέδες και τα θαλασσινά γίνονται ανάρπαστα από μικρούς και μεγάλους
Εδώ κάθε πολύτιμο κομμάτι του ψαριού αναδεικνύεται δημιουργικά
Εδώ βρίσκεις πάντα φρέσκα και λαχταριστά ψάρια και θαλασσινά. Ωμά, αχνιστά, τηγανητά, μαγειρευτά, στη σχάρα, όπως ποθεί η καρδιά σου
Στο μενού θα βρεις νοστιμιές της θάλασσας που έρχονται απ’ όλο το Αιγαίο και σερβίρονται σε διάφορες μορφές
Το παλιό, το οriginal, το κλασικό ψητοπωλείο που τιμούν καθημερινά οι Αθηναίοι
Φιλικό, ανεπιτήδευτο, χαλαρό είναι το μεζεδοπωλείο που αγαπούν οι παρέες
Το εμβληματικό roof garden του Royalty Hotel Athens είναι ένα καταφύγιο για κάθε στιγμή της ημέρας
Το μενού δεν είναι ποτέ σταθερό, γιατί η φιλοσοφία εδώ είναι να σερβίρονται μόνο τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά
Φτιάχνεται από ολόφρεσκο κοτόπουλο, έχει χειροποίητο πανάρισμα, και σερβίρεται με σπιτικές σος
Ο Γιώργος Παπαζαχαρίας και ο Θάνος Φέσκος εξερευνούν το street food
Η ελληνική παράδοση από μια σύγχρονη, δημιουργική ματιά
Μενού που επιμελείται ο σεφ Μιχάλης Μερζένης και signature cocktails από τον Αλέξης Κοντίνης
Εδώ θα γευτείς comfort αγαπημένες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.