Resto

2Bros: πίτσα αμερικάνικη και με το κομμάτι, πολύ σούπερ

Πίτσα αμερικάνικων προδιαγραφών: «Original NewYork pizza 2Bros, Best in Town»

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
“2Bros, Best in Town”: πίτσα πολύ σούπερ, και με το κομμάτι

2Bros: Δοκιμάσαμε πίτσα-στο-χέρι, χειροποίητη στο Μενίδι, τύφλα να έχει η νεοϋορκέζικη. Τη συστήνουμε με φόρα.

Δύο φορές την εβδομάδα για διάφορους λόγους πηγαινοέρχονται δικοί μου άνθρωποι στο Μενίδι – με το «δικοί μου» δεν εννοώ ότι τους πληρώνω, όπως Μαφία, αλλά ότι τους ξέρω μέσα-έξω κι έχω εμπιστοσύνη στο γούστο τους όσον αφορά το φαγητό. Μια μέρα γύρισαν ενθουσιασμένοι με την ολοκαίνουργια, λαχταριστή πίτσα που δοκίμασαν στο Μενίδι και «δεν είχαν ξανα-φάει τόσο καλή!!!» με πολλά θαυμαστικά στο τέλος. Είχαν αγοράσει κομμάτια μόνο, από ένα ο καθένας (σνιφ), προς ένα ευρώ το κάθε μπαμπατζάνικο, κομμάτι, και ήταν πολύ ευχαριστημένοι με την επένδυση. Απλώς μετάνιωναν που δεν είχανε επενδύσει περισσότερο.

thumbnail_img_9036.jpg
 
thumbnail_img_9068.jpg

Την επόμενη μέρα γύρισαν με δύο μεγάλες πίτσες-αεροπλανοφόρα: τραγανές, με λεπτή ζύμη κατά το νεοϋορκέζικο σύστημα, με μπόλικη σάλτσα ντομάτας και άφθονο τυρί, υπερ-νόστιμες, εξαφανίστηκαν σε δευτερόλεπτα αφήνοντας πίσω τους μόνο τα κουτιά… τα οποία κουτιά έγραφαν «2BROS» και «πίτσα όπως στη Νέα Υόρκη», και δεν είχανε κάτι άλλο να πούνε ως κουτιά. Η «2BROS» λοιπόν είναι μια μεγάλη ολοκαίνουργια πιτσαρία που την τρέχει ένα ζευγάρι και όχι δύο αδέρφια – τα δύο αδέρφια είχαν ανοίξει την πρώτη παραδοσιακή πιτσαρία στη Νέα Υόρκη, από την οποία πήραν την ιδέα οι εγχώριοι ζευγαρωμένοι πιτσαδόροι, με μεγάλη επιτυχία, ήδη. Εκτός από πίτσες όλων των ειδών (με μια πολύ καυτερή, που τις τρώει λάχανο κατά τη γνώμη μου τις υπόλοιπες αλλά αυτά είναι γούστα), φτιάχνουν και ωραία πεϊνιρλί, τσιαπάτες και… γλυκές πίτσες, με τρία είδη σοκολάτας, ή με μπανάνα, ή με φράουλα.

Γλυκιά πίτσα στο 2Bros
Γλυκιά πίτσα στο 2Bros
 
thumbnail_img_8988.jpg

Αυτό το σύστημα με την πίτσα-κομμάτι-στο-χέρι το δουλεύουν πολύ και στη Ρώμη – υπάρχουν μαγαζιά-τρύπες με καταπληκτικές πίτσες, που φτιάχνονται επί τόπου και σερβίρονται καυτές σε κομμάτια λαδόκολλας. Σίγουρα θα το έχουν τελειοποιήσει στη Νέα Υόρκη, που ανθίζουν και λουλουδίζουν όλες οι Ευρωπαϊκές κουζίνες, με τη λογική «στο χέρι». Η πίτσα πάντως των «2BROS», με το κομμάτι ή ολόκληρη, τρώγεται χωρίς να το καταλάβεις… και σε κάνει να είσαι πολύ οκέυ που δεν βρίσκεσαι στη Νέα Υόρκη, ούτε στη Ρώμη αλλά στη Νέα Φιλαδέλφεια.

2Bros Pizza
2Bros Pizza

*Η “2BROS” προς το παρόν εξυπηρετεί Θρακομακεδόνες, Καματερό, Αχαρνές-Μενίδι, Κόκκινο Μύλο και γύρω περιοχές. Σύντομα θα μπορούν να στέλνουν και αλλού, www.2bros.gr, 2103009595, Λ. Φιλαδελφείας 79

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ