Resto

Στο City Grill φάγαμε κεμπάπ-κόλαση!

Στη Ραφήνα δοκιμάσαμε ένα από τα καλύτερα κεμπάπ της Αθήνας

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιαουρτλού κεμπάπ στο City Grill
Γιαουρτλού κεμπάπ

Το City Grill στη Ραφήνα είναι ξακουστό για το πεντανόστιμο κεμπάπ του

Κυριακή μεσημέρι χτυπάει το τηλέφωνο. Η φωνή του λιχούδη φίλου στην άλλη άκρη της γραμμής δεν σηκώνει αναβολή: «Σήκω, ντύσου, στολίσου, σε μισή ώρα περνάω να σε πάρω!». Ούτε που πρόλαβα να ρωτήσω «τι, πώς, πού, γιατί;». Πριν προλάβω να αρθρώσω λέξη, μου είχε ήδη κλείσει το τηλέφωνο στα μούτρα! Συνήθως αυτό είναι καλό σημάδι. Σημαίνει ότι είναι υπερβολικά ενθουσιασμένος με κάτι, και συνήθως αυτό το «κάτι» είναι φαγητό. Άλλο που δεν ήθελα, μισή ώρα αργότερα βρίσκομαι ήδη στην είσοδο της πολυκατοικίας μου. Πάνω στην ώρα ο Λιχούδης καταφτάνει κορνάροντας και φωνάζοντας από το ανοιχτό παράθυρο: «Μπες μέσα γρήγορα!». Φρενάρει και ταυτόχρονα ανοίγει την πόρτα, λες και παίζουμε σε ταινία καταδίωξης…

«Θα μου πεις τουλάχιστον πού πάμε;»
«Στη Ραφήνα!»
Τον κοιτάω με το στόμα ανοιχτό: «Πας καθόλου καλά;»
«Σσσς! Μην πεις κουβέντα! Πάμε στη Ραφήνα για κεμπάπ!»
«Είσαι τρελός; Θα ξεκινήσουμε από το κέντρο να πάμε στη Ραφήνα για να φάμε… κεμπάπ;;»
«Ακριβώς! Με ευχαριστείς αργότερα!»

Το City Grill στη Ραφήνα
To City Grill στη Ραφήνα
Κοτόπουλο στη βέργα στο City Grill
Κοτόπουλο στη βέργα

Σε όλη τη διαδρομή δεν κατάφερα να αποσπάσω περισσότερες πληροφορίες. «Δεν θέλω να σου πω τίποτα», έλεγε και ξανάλεγε «δεν θέλω να σε επηρεάσω». Και όταν πια φτάσαμε στη Ραφήνα, ο Λιχούδης έσκασε ένα τεράστιο χαμόγελο όταν είδε την ταμπέλα “City Grill”. «Εδώ είμαστε!». Λίγα λεπτά αργότερα μπροστά μου ακουμπούσε ένα τεράστιο, ξέχειλο πιάτο γιαουρτλού κεμπάπ. Τέσσερα ζουμπουρλά κεμπαπάκια ξαπλωμένα πάνω σε μια αφράτη πίτα, από πάνω τους μια πλούσια σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και σος γιαουρτιού με μυρωδικά, όλα πασπαλισμένα με πάπρικα. Τρώω την πρώτη μπουκιά και αμέσως κοιτάω τον Λιχούδη με μάτι γουρλωμένο. Ο σατανάς γελάει αυτάρεσκα: «Λοιπόν; Είχα δίκιο που σε έφερα εδώ;».

Μερίδα γύρος στο City Grill
Μερίδα γύρος

Αν είχε λέει! Τα κεμπάπ, ζουμερά, και ζυμωμένα με δεκάδες μυρωδικά (μαθαίνω ότι φτιάχνονται με μυστική συνταγή) ήταν από τα νοστιμότερα που έχω φάει ποτέ, ενώ και η πίτα από μόνη της ήταν αξεπέραστη. Λογικό μια που ζυμώνεται καθημερινά με παραδοσιακή φυσική μαγιά, χωρίς πρόσθετα διογκωτικά και ανοίγεται στο χέρι με τον παραδοσιακό τρόπο! Και καθόλου παράξενο που, παρότι σχετικά νέο μαγαζί, το City Grill ήδη φημίζεται για το κεμπάπ του, αλλά -εδώ που τα λέμε- και για όλα τα πιάτα κρεατικών του. Σε αυτό το σημείο αξίζει να πούμε ότι όλα τα κρεατικά είναι από τον Δημητρίου (κορυφαίο κρεοπωλείο της περιοχής). 

Τυλιχτό με γύρο χοιρινό στο City Grill
Τυλιχτό με γύρο χοιρινό
Πεϊνιρλί κεμπάπ στο City Grill
Πεϊνιρλί κεμπάπ

Την επιμέλεια του μενού έχει ο γνωστός σεφ Βησσαρίων Παρθένης, ο οποίος έχει δημιουργήσει έναν κατάλογο έξτρα αφιερωμένο στους μερακλήδες. Εδώ θα βρεις –μεταξύ άλλων- όλα τα ορεκτικά που λιγουρεύεσαι (ειδική μνεία αξίζει στις ονειρεμένες και ολόφρεσκες τηγανιτές πατάτες), έξοχο σουβλάκι και ασυναγώνιστες ζύμες από την Ανατολή (όπως πεϊνιρλί, κούσμπασι, σκεπαστή), οι οποίες ψήνονται σε πετρόφουρνο! Και γλυκάκια έχουν, αξίζει να δοκιμάσεις τη γλυκιά σκεπαστή με… σοκολάτα!

Αν είσαι τυχερός και μένεις κοντά στην περιοχή, το City Grill κάνει και delivery. Διαφορετικά, μόλις βρήκες την επόμενη αφορμή για μια νόστιμη εκδρομή…

Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, Ραφήνα, 2294306000, Fb: @city.grill.gr, instagram: citygrill_rafina

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ